as iskocioju tesla, dedu ant krastelio kokius penkis gabaliukus mesos farso su tarpais. tada uzlenkiu ir su stikline spaudziu. nu bet vistiek laiko daug uzima, o dar apspaudyt aplink
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 02 19, 13:29)
Ačiū Ačiū už pagyrimus Malonu, kad vakariene pavyko Beje, siai teslai geriau naudoti ne Extra ar karaliskus, o tuos pigesnius auksciausios rusies miltus (skaiciau, kad kazkam kieta gavosi, taip gali buti, jei extra miltai, jie brinksta). Ir dar- miltus deti be kaupo, ir matuoti tuo pat puodeliu, kaip ir vandeni
Va taip ir dariau Tas pats puodelis ir miltams, ir vandeniui
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 25, 10:01)
Tikrai kiaušinių nereikia
Ir jokio aliejaus nereikia!!!
Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.
Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė
Ir jokio aliejaus nereikia!!!
Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.
Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė
O man niekad nepatiko koldūnai. Nesvarbu naminiai ar pirktiniai. Paskui knygoj radau receptą, kad tešla darosi tik iš miltų ir kiaušinių. Gavosi labai geri. Tikrai ne nesąmonė.
Dar Kurmiukės receptą kada pabandysiu.
QUOTE(konica @ 2010 02 08, 14:16)
Mergaites, turiu klausimuka. Gal kas zino, kur butu galima rasti formas koldunams? Kai pati darau, tai baisiai ilgai uztrunku koldunu formavimo procese Pavargstu, ir kai isverda nebenoriu net valgyti...
Padekit
Padekit
Pries savaite Maximoje nusipirkome uz 10Lt. Bet dar nebandziau..
QUOTE(davija @ 2010 02 13, 16:54)
kaip tik siandien dariau kolduniukus su sita tupperware koldunine ( pirkau cia SM is mergyciu kurios platinasiuos indus) tai likau suzaveta greitai, skanu ir daug.
QUOTE(doruta @ 2010 02 20, 14:07)
Pries savaite Maximoje nusipirkome uz 10Lt. Bet dar nebandziau..
Maximinė koldūninė pasiteisino
QUOTE(doruta @ 2010 02 23, 10:38)
Maximinė koldūninė pasiteisino
o pagal kuri recepta tesla darei?
QUOTE(dzhina @ 2010 02 23, 10:43)
o pagal kuri recepta tesla darei?
Pagal Kurmiukes, jei ne klystu
Puiki tesla: miltai aliejus, vanduo
Aciu uz recepta Tik ja reikia kocioti kol silta, daug lengviau issikocioja
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 20:42)
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių
super receptas,pirmakart dariau koldunus,nemegeja esu su tesla terliotis,bet pagal si recepta gavosi puikiai
Saunuole,kad pasidalinai puikiu receptu
Reiks ir man išbandyt šį receptą, o tai visos giria.
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 25, 09:01)
Tikrai kiaušinių nereikia
Ir jokio aliejaus nereikia!!!
Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.
Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė
Ir jokio aliejaus nereikia!!!
Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.
Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė
Aš galvoju kad kaip tik visas demesys turi būti tešlai. Ir skonis priklauso nuo tešlos, kaip ji pagaminta. O ka ten su mesa galima prigalvoti - mėsa, druska, pipirai, svogūnai
Visa laika dedavau i tešla kiašinius, bet šiandien išbandžiau Kurmiukės tešlos recepta. Super ... Dabar visada tokia tešla darysiu. Ačiū Kurmiukei už recepta
Na tikrai Kurmiukes koldunu receptas tai tikras atradimas. Esu dariusi ivairiu teslu koldunams, bet sita super Tiesa, kad genialumas slypi paprastume...