Įkraunama...
Įkraunama...

Koldūnai

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.

Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Toli @ 2009 08 17, 22:12)

Toli, 17 Rug 2009 - 22:12, parašė:

Toli, 17 Rug 2009 - 22:12, parašė:

Dariau vakar pirmą kart gyvenime koldūnus, tai keikiausi mintyse trim aukštais. Nusprendžiau, kad koldūnai yra geriausias laiko žudymo būdas.  doh.gif
Vien tai, kad parduotuvėje nebuvo kiaulienos buvo ženklas, kad geriau nesiterlioti.
Sumaišiau ingridientus tešlai ir supratau, kad miltų neužteks, nors pagal receptą turėjau gerokai daugiau. Vėl į parduotuvę.  doh.gif Kočiojimas užėmė galybę laiko, po to tas užspaudinėjimas. Tokio mandro daikto spaudimui neturiu.  schmoll.gif Žodžiu, koldūnai su kalakutienos įdaru gavosi skanūs, šeimai patiko, bet tooookių laiko išteklių neverti.
Ačiū, pasiguodžiau.  4u.gif

Dariau vakar pirmą kart gyvenime koldūnus, tai keikiausi mintyse trim aukštais. Nusprendžiau, kad koldūnai yra geriausias laiko žudymo būdas.  doh.gif
Vien tai, kad parduotuvėje nebuvo kiaulienos buvo ženklas, kad geriau nesiterlioti.
Sumaišiau ingridientus tešlai ir supratau, kad miltų neužteks, nors pagal receptą turėjau gerokai daugiau. Vėl į parduotuvę.  doh.gif Kočiojimas užėmė galybę laiko, po to tas užspaudinėjimas. Tokio mandro daikto spaudimui neturiu.  schmoll.gif Žodžiu, koldūnai su kalakutienos įdaru gavosi skanūs, šeimai patiko, bet tooookių laiko išteklių neverti.
Ačiū, pasiguodžiau.  4u.gif

Vajatus doh.gif , o as jau gundausi ( senstu jau ir ne kitaip biggrin.gif ) daryti pirma karta gyvenime koldunus... Nezinau, ainu skaityt daugiau temos- nei aparatu, nei formeliu neturiu, tai matomai neteks ragauti savos gamybos.Kita vertus jei sugebejau padaryti kibinus , tai gal ir cia neisprotesiu rolleyes.gif
Klausymas - kiek paskaiciau dauguma farsa permala, blenderiuoja - o argi negerai paprastai deti, man rodos dar skaniau turetu buti g.gif ( na, kaip kotletu farsas tiesiog)
Teslu prisiskaiciau variantu doh.gif - tai kaip dabar issirinkt kuris geriausias? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 16 sausio 2010 - 10:11
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 21:42)

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 21:42, parašė:

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 21:42, parašė:

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

O kiausiniu nereikia? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 21:42)

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 21:42, parašė:

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 21:42, parašė:

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.

Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių drinks_cheers.gif

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.

Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių drinks_cheers.gif



Šiandien pietums gaminau koldūnus iš šios tešlos. Super tešla, tikrai labai patiko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 16, 10:10)

Diva:), 16 Sau 2010 - 10:10, parašė:

Diva:), 16 Sau 2010 - 10:10, parašė:

.....nei aparatu, nei formeliu neturiu, tai matomai neteks ragauti savos gamybos.Kita vertus jei sugebejau padaryti kibinus , tai gal ir cia neisprotesiu  rolleyes.gif [/color]

.....nei aparatu, nei formeliu neturiu, tai matomai neteks ragauti savos gamybos.Kita vertus jei sugebejau padaryti kibinus , tai gal ir cia neisprotesiu  rolleyes.gif [/color]



Aš ir neturiu nei aparatų, nei formalių neturiu, be tkoldūnus susigundžiau daryti. Tiesiog juos padariau ir išspaudžiau su šampaninę taurę. Kraštelis plonas tai kaip peiliu nurėžta, na ir dar paskui šiek tiek rankomis apspaudžiau, kad "neišsižiotų" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 20:42)

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 20:42, parašė:

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 20:42, parašė:

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens


Kiek mėsos reikia tokiam kiekiui tešlos?
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 01 16, 16:19)

Asta, 16 Sau 2010 - 16:19, parašė:

Asta, 16 Sau 2010 - 16:19, parašė:

Aš ir neturiu nei aparatų, nei formalių neturiu, be tkoldūnus susigundžiau daryti. Tiesiog juos padariau ir išspaudžiau su šampaninę taurę. Kraštelis plonas tai kaip peiliu nurėžta, na ir dar paskui šiek tiek rankomis apspaudžiau, kad "neišsižiotų" smile.gif

Aš ir neturiu nei aparatų, nei formalių neturiu, be tkoldūnus susigundžiau daryti. Tiesiog juos padariau ir išspaudžiau su šampaninę taurę. Kraštelis plonas tai kaip peiliu nurėžta, na ir dar paskui šiek tiek rankomis apspaudžiau, kad "neišsižiotų" smile.gif



Aš kraštelius su šakute apspaudau biggrin.gif

Labai gerai gaunasi, "neišsižioja".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuske: 22 sausio 2010 - 12:51
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 16, 10:59)

Diva:), 16 Sau 2010 - 10:59, parašė:

Diva:), 16 Sau 2010 - 10:59, parašė:

O kiausiniu nereikia?  4u.gif

O kiausiniu nereikia?  4u.gif

Kiausinia kaip tik "gadina" koldunu tesla, ju tikrai nereikia ax.gif
Atsakyti
kiausiniu nereikia.... su galva Jums blogai.
doh.gif doh.gif doh.gif
reikia ir kiausiniu ir aliejaus ir geru miltu. 100 g miltu 1 kiausinis ir 1 v.s. aliejaus ir truputis druskos. tada gaunas skani tesla, o ne farsas susuktas i miltus su vandeniu
Atsakyti
QUOTE(liepal @ 2010 01 24, 14:16)

liepal, 24 Sau 2010 - 14:16, parašė:

liepal, 24 Sau 2010 - 14:16, parašė:

kiausiniu nereikia.... su galva Jums blogai.
doh.gif  doh.gif  doh.gif
reikia ir kiausiniu ir aliejaus ir geru miltu. 100 g miltu 1 kiausinis ir 1 v.s. aliejaus ir truputis druskos. tada gaunas skani tesla, o ne farsas susuktas i miltus su vandeniu

kiausiniu nereikia.... su galva Jums blogai.
doh.gif  doh.gif  doh.gif
reikia ir kiausiniu ir aliejaus ir geru miltu. 100 g miltu 1 kiausinis ir 1 v.s. aliejaus ir truputis druskos. tada gaunas skani tesla, o ne farsas susuktas i miltus su vandeniu


Tikrai kiaušinių nereikia lotuliukas.gif

Ir jokio aliejaus nereikia!!!

Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.

Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.

Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuske: 25 sausio 2010 - 09:03
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 25, 10:01)

Laimuske, 25 Sau 2010 - 10:01, parašė:

Laimuske, 25 Sau 2010 - 10:01, parašė:

Tikrai kiaušinių nereikia  lotuliukas.gif

Ir jokio aliejaus nereikia!!!

Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.

Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.

Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė  g.gif

Tikrai kiaušinių nereikia  lotuliukas.gif

Ir jokio aliejaus nereikia!!!

Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.

Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.

Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė  g.gif

Taip teisingai,pritariu thumbup.gif .Geriausia koldunu tesla yra miltai,vanduo ir druska.ir as taip darau visada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 20:42)

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 20:42, parašė:

Kurmiukė, 15 Sau 2010 - 20:42, parašė:

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.

Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių drinks_cheers.gif

skamba skaniai reiks isbandyti,niekada nesu darius koldunu rolleyes.gif

Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.

Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių drinks_cheers.gif
skamba skaniai reiks isbandyti,niekada nesu darius koldunu rolleyes.gif

Atsakyti