Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių
QUOTE(Toli @ 2009 08 17, 22:12)
Dariau vakar pirmą kart gyvenime koldūnus, tai keikiausi mintyse trim aukštais. Nusprendžiau, kad koldūnai yra geriausias laiko žudymo būdas.
Vien tai, kad parduotuvėje nebuvo kiaulienos buvo ženklas, kad geriau nesiterlioti.
Sumaišiau ingridientus tešlai ir supratau, kad miltų neužteks, nors pagal receptą turėjau gerokai daugiau. Vėl į parduotuvę. Kočiojimas užėmė galybę laiko, po to tas užspaudinėjimas. Tokio mandro daikto spaudimui neturiu. Žodžiu, koldūnai su kalakutienos įdaru gavosi skanūs, šeimai patiko, bet tooookių laiko išteklių neverti.
Ačiū, pasiguodžiau.
Vien tai, kad parduotuvėje nebuvo kiaulienos buvo ženklas, kad geriau nesiterlioti.
Sumaišiau ingridientus tešlai ir supratau, kad miltų neužteks, nors pagal receptą turėjau gerokai daugiau. Vėl į parduotuvę. Kočiojimas užėmė galybę laiko, po to tas užspaudinėjimas. Tokio mandro daikto spaudimui neturiu. Žodžiu, koldūnai su kalakutienos įdaru gavosi skanūs, šeimai patiko, bet tooookių laiko išteklių neverti.
Ačiū, pasiguodžiau.
Vajatus , o as jau gundausi ( senstu jau ir ne kitaip ) daryti pirma karta gyvenime koldunus... Nezinau, ainu skaityt daugiau temos- nei aparatu, nei formeliu neturiu, tai matomai neteks ragauti savos gamybos.Kita vertus jei sugebejau padaryti kibinus , tai gal ir cia neisprotesiu
Klausymas - kiek paskaiciau dauguma farsa permala, blenderiuoja - o argi negerai paprastai deti, man rodos dar skaniau turetu buti ( na, kaip kotletu farsas tiesiog)
Teslu prisiskaiciau variantu - tai kaip dabar issirinkt kuris geriausias?
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 21:42)
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
O kiausiniu nereikia?
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 21:42)
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių
Šiandien pietums gaminau koldūnus iš šios tešlos. Super tešla, tikrai labai patiko.
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 16, 10:10)
.....nei aparatu, nei formeliu neturiu, tai matomai neteks ragauti savos gamybos.Kita vertus jei sugebejau padaryti kibinus , tai gal ir cia neisprotesiu [/color]
Aš ir neturiu nei aparatų, nei formalių neturiu, be tkoldūnus susigundžiau daryti. Tiesiog juos padariau ir išspaudžiau su šampaninę taurę. Kraštelis plonas tai kaip peiliu nurėžta, na ir dar paskui šiek tiek rankomis apspaudžiau, kad "neišsižiotų"
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 20:42)
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Kiek mėsos reikia tokiam kiekiui tešlos?
QUOTE(Asta @ 2010 01 16, 16:19)
Aš ir neturiu nei aparatų, nei formalių neturiu, be tkoldūnus susigundžiau daryti. Tiesiog juos padariau ir išspaudžiau su šampaninę taurę. Kraštelis plonas tai kaip peiliu nurėžta, na ir dar paskui šiek tiek rankomis apspaudžiau, kad "neišsižiotų"
Aš kraštelius su šakute apspaudau
Labai gerai gaunasi, "neišsižioja".
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 16, 10:59)
O kiausiniu nereikia?
Kiausinia kaip tik "gadina" koldunu tesla, ju tikrai nereikia
kiausiniu nereikia.... su galva Jums blogai.
reikia ir kiausiniu ir aliejaus ir geru miltu. 100 g miltu 1 kiausinis ir 1 v.s. aliejaus ir truputis druskos. tada gaunas skani tesla, o ne farsas susuktas i miltus su vandeniu
reikia ir kiausiniu ir aliejaus ir geru miltu. 100 g miltu 1 kiausinis ir 1 v.s. aliejaus ir truputis druskos. tada gaunas skani tesla, o ne farsas susuktas i miltus su vandeniu
QUOTE(liepal @ 2010 01 24, 14:16)
kiausiniu nereikia.... su galva Jums blogai.
reikia ir kiausiniu ir aliejaus ir geru miltu. 100 g miltu 1 kiausinis ir 1 v.s. aliejaus ir truputis druskos. tada gaunas skani tesla, o ne farsas susuktas i miltus su vandeniu
reikia ir kiausiniu ir aliejaus ir geru miltu. 100 g miltu 1 kiausinis ir 1 v.s. aliejaus ir truputis druskos. tada gaunas skani tesla, o ne farsas susuktas i miltus su vandeniu
Tikrai kiaušinių nereikia
Ir jokio aliejaus nereikia!!!
Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.
Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 25, 10:01)
Tikrai kiaušinių nereikia
Ir jokio aliejaus nereikia!!!
Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.
Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė
Ir jokio aliejaus nereikia!!!
Didžiausias dėmesys turi būti mėsai. Jei ji skaniai paruošta tai tešla jokio skirtumo nedaro.
Aš tešlą visada paprastą darau: miltai, vanduo ir druskytė.
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas kiaušinius deda į koldūnus.......... nesamonė
Taip teisingai,pritariu .Geriausia koldunu tesla yra miltai,vanduo ir druska.ir as taip darau visada
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 01 15, 20:42)
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių
skamba skaniai reiks isbandyti,niekada nesu darius koldunu
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Ką tik buvau išvirus, tai neliko per 10 minučių
skamba skaniai reiks isbandyti,niekada nesu darius koldunu