As pries pora dienu lipdziau koldunus pagal si recepta:
3 stiklines miltu,
3 tryniai,
druskos,
1 stikline karsto, vandens tiesiai is virdulio
Tik vietoj 3 tryniu, dejau 2 kiausinius, dar ipiliau 2s.aliejaus, bet miltu sunaudojau zymiai daugiau. Kadangi is kart pagaminti koldunai man nepatinka, tad savuosius uzsaldziau, o siandien ragavom.
Labai skanus gavosi , tesla minksta ir "negumine"
As vakar isbandziau naujaja koldunu forma ir siaip pirma karta gyvenime dariau koldunus gavosi labai labai gerai tesla dariau is vandens, druskos ir miltu, bet svarbiausia labai skanus farsas gavosi. pasinaudojau kazkurios forumietes receptuku- pakepinau svoguniuka ant aliejaus, supiliau juos i blenderi, sudejau ten ir farsa, pipiru, druskos ir viska permaliau, na susmulkinau labiau. Toks be galo skanus farsas gavos. Maniskis vakar vos nesprogo koldunus bevalgydamas beja, jo uzsakymu ir dariau juos
Ir aš vakar taip užsimaniau koldūnų
Tešla: du tryniai (tryniai dedami be baltymų todėl, kad tešla kočiojant labiau "klausytų")
stiklinė virinto pieno
druskos žiupsnelis
miltų
Įdaras: malta kalakutiena
prieskoniai
svogūnas (smulkiai pjaustytas, pakeptas)
Dariau su "senovine" koldūnine forma, o kitus susukau kaip mantus, vaikams pastarieji labai patiko
Tešla: du tryniai (tryniai dedami be baltymų todėl, kad tešla kočiojant labiau "klausytų")
stiklinė virinto pieno
druskos žiupsnelis
miltų
Įdaras: malta kalakutiena
prieskoniai
svogūnas (smulkiai pjaustytas, pakeptas)
Dariau su "senovine" koldūnine forma, o kitus susukau kaip mantus, vaikams pastarieji labai patiko
siandien nusipirkau koldunams forma ryt bandysiu pirma kart daryt pati rekia jusu patarimais pasinaudot
QUOTE(ciupakabra @ 2009 11 17, 21:15)
siandien nusipirkau koldunams forma ryt bandysiu pirma kart daryt pati rekia jusu patarimais pasinaudot
as irgi vakar jau antra karta koldunus dariau labai didelis pareikalavimas ju yra ))
QUOTE(MuzikALI @ 2009 11 03, 13:13)
siandien Kalvariju turguj nusipirkau forma koldunams daryti (ta metaline su daug skyluciu ). bet kokios kainos 20 lt sumokejau
buvo vienas variantas uz 13 lt, bet is tokio lievo metalo padaryta, tepa juodai kazkaip jis. nu zodziu..
siandien isbandysiu savo pirkini
buvo vienas variantas uz 13 lt, bet is tokio lievo metalo padaryta, tepa juodai kazkaip jis. nu zodziu..
siandien isbandysiu savo pirkini
Va as tokia lieva tepancia forma turiu... siandien darysiu su paprastom formelem..
aš šiandien irgi išbandžiau formą, tik man iš jos koldūnus iškratyt sunkiai sekėsi
QUOTE(gur @ 2009 12 01, 19:39)
aš šiandien irgi išbandžiau formą, tik man iš jos koldūnus iškratyt sunkiai sekėsi
Miltais gal reikejo apibarstyt
Kazin kaip veikia sitas koldunu aparaciukas is Top shopo
Užsisakyti!
[Daugiau informacijos]
Makaronų gaminimo mašinėlė
Jūs greitai galėsite nustebinti atvykusius pasisvečiuoti draugus įvairiausių skonių naminiais makaronais, ravioli koldūnais, lazanija, spagečiais. Pasigaminti šiuos patiekalus namuose taps taip paprasta!
http://www.topshop.l...a...rp=10&pcs=2
Užsisakyti!
[Daugiau informacijos]
Makaronų gaminimo mašinėlė
Jūs greitai galėsite nustebinti atvykusius pasisvečiuoti draugus įvairiausių skonių naminiais makaronais, ravioli koldūnais, lazanija, spagečiais. Pasigaminti šiuos patiekalus namuose taps taip paprasta!
http://www.topshop.l...a...rp=10&pcs=2
QUOTE(rusaite @ 2009 12 13, 20:37)
Kazin kaip veikia sitas koldunu aparaciukas is Top shopo
[size=7][color=red]Užsisakyti!
[Daugiau informacijos]
Makaronų gaminimo mašinėlė
[size=7][color=red]Užsisakyti!
[Daugiau informacijos]
Makaronų gaminimo mašinėlė
Aš mačiau tokią kočioklę parodoje "Moters pasaulis" ir ten ji kainavo gal 300 lt. Kaip esu čia rašiusi pradžioje aš irgi apie tokią svajojau, bet pamačiusi ją gyvai kaip su ja daromi Ravioli ir makaronai supratau, kad be jos galiu puikiai išsiversti ,nes makaronai -tik ilgi, o pas mus makaronų yra įvairiausių ir nebrangių P centruose. Be to ir miltų tinkamų gerai pastai pas mus nėra. O koldūnus puikiai darau ir su metaline forma, kurioje daug mažų koldūniukų gaunasi. Juos reikia , kad lengviau išsiimtų apvertus formą su pirštu išspaudyti kiekvieną. O košioju tešlą rankomis su puikiu metaliniu kočėlu ir vargo nematau. Svarbu turėti tinkamą kočėlą ir gerą receptą tešlos.
QUOTE(Blondie* @ 2010 01 14, 00:03)
Norėčiau rytoj išsikepti koldūnų, tokių kaip "Čili". Ar juos reikia pirma apvirti, pakepti aliejuje ir tik po to kišti į orkaitę? nes norisi tokių pat kietų ir apskrudusių, kaip picerijoj
Man rodos kad ten gali buti apskrudinti gruzdintuveje (kur fri bulvtes daro)
Bet gal as ir klystu.
Bet pirmiausiai tai ir as manau jog reikia isvirti