QUOTE (uolma @ 2004 06 21, 21:18) |
Aš ir labai dažnai išsiverdu koldūnų. Įpilu į puodą aliejaus ir kai įkaista supilu koldūnus šaldytus, kad apsemtų juos aliejus ir vis pamaišydama (kaip virčiau vandenyje) išverdu. Valgom be jokio padažo, vaikai vienus, mums labai tinka prie alaus, į gamtą pasiimam. Kartais vyras dar čili pipirais pabarsto. niam |
mano seimynai taip pat
QUOTE (Perliukas @ 2004 06 21, 21:51) |
Tai gal jie turi dar tame padaziuke ismirkt siek tiek , nes taip is karto valgyt tai be rysio |
Man tai jie nebuna kieti,juk uzpili padaziuku su grietinele,na kad neplauktu padaze,bet labai taupyti tai nereiketu,tai jie orkaitej pabuve,labai jau skanus buna
O man skaniausi virti, o tik paskui ant sviestuko pakepti. Daug krapu ir surio O kai nevirtus kepu, tai gaunasi kieti ir labai riebus
QUOTE (Perliukas @ 2004 06 21, 22:41) |
As kazkada bandziau kepti zalius , bet man jie tokie kieti gavosi , kad net su sakute pasmeigti negalejau . Ar as cia blogos kokybes nusipirkus buvau ar dar ka ne taip pridirbau ? |
Man taip buvo, kai pirma karta dariau, dar mesa buvo puszale neiskepus.
As aliejaus pilu nedaug, apkepu is abieju pusiu, o po to ipilu truputi verdancio vandens ir uzdengus keptuve truputi patroskinu. Bent jau mums tai labai patinka!- gaunasi ir kepti ir nekieti, ir mesa nezalia! Valgom su grietine arba majoneza sumaisau su pom. padazu ir prieskoniu iberiu!
QUOTE (Natalija @ 2004 06 21, 22:25) |
jei pacios darot koldunus,i tesla butinai ipilkit 1-2saukstus alejaus,tada tesla bus tikra koldunine,as nekada nededu kiausyniu.Tik druska,vanduo ir alejaus. Kai kepi buna traski labai lengvute tesla.(tik iskocioti ja reikia plonai) |
O aš kai darau koldūnus man vis gaunasi kieta tešla, na tokia kaip guminė .Aš ją kočiot o ji susitraukia.Aš ją vėl iškočioju, o ji vėl susitraukia.Kas ne taip? Taip ir noras daryt koldūnus atšoka, nors ir labai mėgstu juos
mano seimyna taip pat labai megsta keptus koldunus
isvirus aliejuje, darau viena is dvieju padaziuku -
1. rokiskio suris
cesnakas
grietinele
kmynai
krapai
druska,pipirai
viska,iskyrus suri,paverdu ant silpnos ugnies apie 25 min. tada sudedu suri, ir suverciu ant keptu koldunu, pasaunu i orkaite kokiai 10 min.
2. parmezano suris
sviestas
grietinele
brokoliai
pipirai,druska
islydau sviesta, supilu grietinele, idedu pipiru, druskos, kaitinu kol buna vos ne iki uzvirimo,sumazinu ugni, tada suberiu suri, ir pastoviai pamaisydama pakainu apie 20 min. galiausiai sudedu apvirtus ( man skaniau,kai jie nebuna super minksti) brokolius. velgi-viska ant keptu koldunu ir i karsta orkaite 10 min.
zinau,kad rieboka bet -to verta
Nusiperku koldunu, juos isverdu, apkepu keptuveje, pabaigoje uzdedu tarkuoto surio.
Gaunasi apskrude ir zandikauliai darbo turi . Bet mums tai
Bandziau ir pati gaminti zalius, bet skaniausi vis tiek yra pirktiniai. Isskyrus aisku mano mamos gaminti. Jai kazkaip labai gerai gaunasi.
Mano firminis padaziukas: pomidoru padazas+grietine.
Gaunasi apskrude ir zandikauliai darbo turi . Bet mums tai
Bandziau ir pati gaminti zalius, bet skaniausi vis tiek yra pirktiniai. Isskyrus aisku mano mamos gaminti. Jai kazkaip labai gerai gaunasi.
Mano firminis padaziukas: pomidoru padazas+grietine.
Aš tai irgi kaip Natalija darau, vanduo + miltai + druska.
Griežtai jokių kiaušinių, nes tada ne į temą tešla gaunasi. Ir kočiojasi gerai, aš net neminkau : į kombainą ir 0.5 min ir gatava. Tada iškočioji ir darai koldūniukus.
Aš anksčiau dėjau kiaušų, bet tešla labai beryšio gaudavosi, o dabar pagal šį receptą, man tai močiutė pasakė, gaunasi
O ar bandėt namuose į darytus koldūnus dėti bulvių įdarą, bet ne košę, o reikia smulkiai susmulkint bulves kubiukais ir su vegeta ir svogūniukais pakepinti. Labai liuks Pas mane kai juos darau toks jausmas, kad šeima bulvių keptų nevalgę, vis trinasi aplinkuj ir ragauja
Griežtai jokių kiaušinių, nes tada ne į temą tešla gaunasi. Ir kočiojasi gerai, aš net neminkau : į kombainą ir 0.5 min ir gatava. Tada iškočioji ir darai koldūniukus.
Aš anksčiau dėjau kiaušų, bet tešla labai beryšio gaudavosi, o dabar pagal šį receptą, man tai močiutė pasakė, gaunasi
O ar bandėt namuose į darytus koldūnus dėti bulvių įdarą, bet ne košę, o reikia smulkiai susmulkint bulves kubiukais ir su vegeta ir svogūniukais pakepinti. Labai liuks Pas mane kai juos darau toks jausmas, kad šeima bulvių keptų nevalgę, vis trinasi aplinkuj ir ragauja
QUOTE (molli @ 2004 06 21, 22:28) | ||
O aš kai darau koldūnus man vis gaunasi kieta tešla, na tokia kaip guminė .Aš ją kočiot o ji susitraukia.Aš ją vėl iškočioju, o ji vėl susitraukia.Kas ne taip? Taip ir noras daryt koldūnus atšoka, nors ir labai mėgstu juos |
nu gi super
kiausynio nediek
Vakar pabandziau Gosh receptuka su pievagrybiais ir suriu. Laaabai skanu! Visoms visoms rekomenduoju.
Aciu Gosh.
Aciu Gosh.