Įkraunama...
Įkraunama...

Koldūnai

QUOTE(londonas @ 2008 04 15, 12:50)
visada pirkdavau saldytus koldunus,bet pas jus tiek visko prisisaiciau,kad net susigundziau pati pabandytu tu koldunu pasigaminti,bet va formos neturiu ir neisivaizduoju kaip ji atrodo,gal galite paaiskinti,busiu dekinga smile.gif

As tai turiu tokia smile.gif
http://giedrius-v.li....com/18556.html
Cia visas aprasymas,kaip daryti.O dar buna tokios:
http://www.supermama...?...8756&st=120
Ten zemiau yra imesta foto smile.gif
Atsakyti
gal kuri gaminot koldunus su tw.koldunine? kaip sekesi? g.gif nb
Atsakyti
QUOTE(vaida39 @ 2008 05 14, 07:42)
gal kuri gaminot koldunus su tw.koldunine? kaip sekesi? g.gif nb

As gaminu ir esu labai patenkinta. Gaunasi mazuciai grazus vieno kasnio kolduniukai. Pati svarbiausia detale yra pasiruosti gera minksta tesla, kad butu galima gana plonai iskocioti, tuomet belieka tik perbraukt kelis kart su kocelu ir viskas labai paprasta. Bet vat pora kart tesla nepavyko, gavos per kieta, tai mucinaus iki devinto prakaito doh.gif
Atsakyti
Labai skanu koldūnus virti sultinyje. Arba jei verdi vandeny, po to užbarstyti vegetos
Atsakyti
as niekad naminiu koldunu nedariau. Vis pirktinius verdu, o po to uzkepu. Pirmiausia apverdu koldunus. uzkepmui supjaustau pora svogunu galvu, sonines juostelem, cesnako skiltele, paprikos, grybu, viska pakepinu, i inda supilu koldunus, uzpilu keptom darzovem, tada padaziuko: liesa grietine su pomidoru padazu, viska sumaisau, ant virsaus surio nemazai ir i orkaite kokiom 15 min. Buna labai skanu, nesijaucia, kad koldunai "parduotuviniai" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nete @ 2008 06 24, 13:53)
as niekad naminiu koldunu nedariau. Vis pirktinius verdu, o po to uzkepu. Pirmiausia apverdu koldunus. uzkepmui supjaustau pora svogunu galvu, sonines juostelem, cesnako skiltele, paprikos, grybu, viska pakepinu, i inda supilu koldunus, uzpilu keptom darzovem, tada padaziuko: liesa grietine su pomidoru padazu, viska sumaisau, ant virsaus surio nemazai ir i orkaite kokiom 15 min. Buna labai skanu, nesijaucia, kad koldunai "parduotuviniai" smile.gif

Aš irgi taip pat darau, tik paprikų nededu. user posted image
Atsakyti
Gal kas kokių įdomesnių įdarų daro? Su bulvėmis, grybais ir pan. Parašykit, bet konkrečiai kaip reikai daryti. Vyras alpsta dėl mamos daromų virtinukų su bulvėmis, o aš net skonio neįsivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(pookis @ 2008 06 20, 16:42)
As gaminu ir esu labai patenkinta. Gaunasi mazuciai grazus vieno kasnio kolduniukai. Pati svarbiausia detale yra pasiruosti gera minksta tesla, kad butu galima gana plonai iskocioti, tuomet belieka tik perbraukt kelis kart su kocelu ir viskas labai paprasta. Bet vat pora kart tesla nepavyko, gavos per kieta, tai mucinaus iki devinto prakaito  doh.gif


Va va, as irgi mucijaus kazkuria diena iki devinto prakaito naminius koldunus bedarydama doh.gif doh.gif doh.gif net MB atejo padet, tai ir jis prasimucijo taip pat doh.gif doh.gif ta tesla per kieta padariau, tai ji vis susitraukdavo ir nebetilpdavo idaras doh.gif
Tai gal kuri mamyte galetu pagelbet ir parasyt proporcijas ko ir kiek darydamos ta tesla deda, nes po paskutiniojo bandymo, tai praejes noras uzsiimt koldunu gamyba blush2.gif
Atsakyti
Šiaip retai gaminu, bet sugalvojau koldūnų vaikui padaryt.. taip sakant sveikesnių.. tešla tai ką aš žinau.. vieną tešlą tai išmečiau blink.gif , o kitą dariau tokią, internete radau - 1 stiklinė miltų, 1 kiaušinis, 2 tryniai, šaukštelis druskos, šaukštas aliejaus, truputį muskato smulkinto (dėjau, nes turėjau) ir JOKIO VANDENS. Susiminko staigiai ir puikiai, nelimpa prie rankų, geltona tokia. Padėjau į šaldytuvą pusvalandžiui.. kas gausis toliau, nežinau.. parašysiu..
Atsakyti
Aš tai mėgstu tik namuose gamintus koldūnus- pirktiniai man visi fu- kažkokį specifinį atskonį ir kvapą turi, primenantį iš šlapdribos grįžusio šuns kailio kvapą, o ir ta mėsa tokia sulipusi į gniutulą man schmoll.gif bet vis tiek visaip kepu, verdu ir valgau, kai nieko nėra, ir nėralaiko gaminti smile.gif

Bet kartais pasidarau ir namie gamintų koldūnų ir prisišaldau- niam niam- nepalyginsi su pirktiniais- net ir pačiais geriausiais smile.gif

Man skanūs tik tokie, kurių mėsa nesulipusi, o biri lieka net ir po virimo- labiausiai mėgstu į koldūnus dėti jau pakepintą šiek tiek faršą, o ne žalią- labai skanu wub.gif , ir greitai išverda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 07 13, 19:36)
pirktiniai man visi fu- kažkokį specifinį atskonį ir kvapą turi, primenantį iš šlapdribos grįžusio šuns kailio kvapą, o ir ta mėsa tokia sulipusi į gniutulą man schmoll.gif 

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
As ir uz naminius koldunus. Mes tai visa seimyna darom. Apsimiltuojam, bet visk tiek smagu 4u.gif
Individualiste, kaip pavyko tesla, noretume komentaru, nes as ir jau teslos recepta nusirasiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 07 13, 19:36)
Aš tai mėgstu tik namuose gamintus koldūnus- pirktiniai man visi fu- kažkokį specifinį atskonį ir kvapą turi, primenantį iš šlapdribos grįžusio šuns kailio kvapą, o ir ta mėsa tokia sulipusi į gniutulą man schmoll.gif  bet vis tiek visaip kepu, verdu ir valgau, kai nieko nėra, ir nėralaiko gaminti smile.gif

Bet kartais pasidarau ir namie gamintų koldūnų ir prisišaldau- niam niam- nepalyginsi su pirktiniais- net ir pačiais geriausiais smile.gif

Man skanūs tik tokie, kurių mėsa nesulipusi, o biri lieka net ir po virimo- labiausiai mėgstu į koldūnus dėti jau pakepintą šiek tiek faršą, o ne žalią- labai skanu wub.gif , ir greitai išverda thumbup.gif



Su pakepinta mesa jau netikri koldunai, o jei pacios malta gera mesyte, tai ji isverda kuo puikiausiai. Nepyk, cia tik mano nuomone.... rolleyes.gif
Atsakyti