Gaminanat virtinukus su varske i varske dedu kaiusini, smulkiai pjaustytu rukytu lasinuku, svogunelio, butinai - peletruno. Superiniai, mano patys skaniausi O mama daro su tarkuotu bulviu idaru: Apkepina lasinukus, svoguniuka, ir ant gautu spirguciu, toliau kaitinant, uzpila bulviu tarkius, maiso, kol mase sukimba ir tampa vientisa. Sia mase idaro virtinukus. Ji juos vadina "cementiniais" Tiesa, laaaaaabai skanus kol karsti su grietine.
nu va katik pasigaminau koldunu pagal paprasta teslos recepta (miltai, vanduo, druska). Ryt virsiu ir ragausiu. Ziuresiu kas cia gausis pirma karta darau naminius.
Aš tai koldūnams į faršą dedu gelsvės, toks savotiškas skonis gaunasi, lyg grybus primintu
As tai kuldunus fritiurinej verdu O padaza toki prie ju darau grietine+soja
Skanu ir greita
Skanu ir greita
QUOTE(Damkė @ 2007 09 26, 22:05)
Aš pirkau Tupperwares - nežinojau, kad yra senukuose tokių O koldūnų tešla - Glacee Tik būtinai reikia leisti pastovėti tešlai
QUOTE(Twiggy @ 2008 01 28, 17:25)
As tai kuldunus fritiurinej verdu O padaza toki prie ju darau grietine+soja
Skanu ir greita
Skanu ir greita
O kaip tą padažą darai?
Vat kartais imi ir užsimanai koldūniuku sau pasigamint, tai išsivirt, tai kartu su sultiniu, tai keptus su sūriu..
Bet tai kaip išsirinkti kuriuos??
Kurious mėgstate Jūs?
Bet tai kaip išsirinkti kuriuos??
Kurious mėgstate Jūs?
mes renkamės visada sibiro koldūnus - jie mums patys skaniausi, nors vis galvoju pati juos gaminti, tik neprisiruošiu niekaip, tai laiko nėra, tai noras neperdideliausias
Aišku skaniausi koldūnai yra namuose pagaminti , bet man kazkodel labai tingisi juos gaminti.. O iš parduotuvinių tai dažniausiai perkame visagine gamintus firmos "Kogus" koldūnus, tikslaus pavadinimo nepamenu..
Man skaniausi IKI parduotuvėje Gurmanų elitiniai koldūnai, su kalakutiena ir šonine
koldunu parduotuvej niekad neperku, pati irgi nedarau, tai valgom karts nuo karto kavinej arba pas uosvius (pas mama irgi, tik kad ten retai bunam), patinka "cementiniai", su varske arba su dziovintais grybais ir kopustais