Štai Glacee koldūnų tešlos receptas.
Aš tai darau iš akies - miltai , druska, kiaušinis, vanduo ir suminkau kombaine. Darau su koldūnų forma-iš karto daug paruoši. Įdarau mėsyte su prieskoniais arba varške.
Merginos, prašau, gal žinote kur galima nusipirkti formą koldūnams, kad iš karto daug būtų galima suformuoti?
QUOTE(Motušė @ 2007 09 19, 21:53)
Merginos, prašau, gal žinote kur galima nusipirkti formą koldūnams, kad iš karto daug būtų galima suformuoti?
Formą koldūnams gali rast visuose didžiuosiuose prekybos centruose (pvz. Maximoje ar RIMI). Aš turiu vieną, bet vis tiek patogiau man pačiai užsukinėt virvele pakraštėlius
O Glacee koldūnų tešlos receptas labai geras. Dabar aš tik jį ir naudoju. Tešla labai gera gaunasi
Ugnuze, gal galetumei papasakoti savo virveles metoda, labai idomiai skamba, niekada apie toki negirdejau..
QUOTE(Ugnužė @ 2007 09 19, 23:58)
Formą koldūnams gali rast visuose didžiuosiuose prekybos centruose (pvz. Maximoje ar RIMI). Aš turiu vieną, bet vis tiek patogiau man pačiai užsukinėt virvele pakraštėlius
Nu bliamba, gal nezinau kaip ji atrodo. Sendien kaip tik Akropolio Maximoj buvau ir nieko panasaus nemaciau.
Integra, manau Ugnuze tiesiog pirstais uzraito kolduno pakrasteli ir jis atrodo graziai kaip virvele supintas. Ar ne ?
Jei kas nors kur nors užmatysite formą koldūnams, labai prašau, parašykite kur jų yra pirkti
Senukuose pirkau tokią apvalią "lentą" koldūnams - su skylėmis: patiesi tešlą, į duobeles pridedi faršo, uždengi kita tešla ir pakočioji - koldūniukai iškrenta.
Bėda, kad formos arba labai didelės, arba mažytės
O mano mociute ir mama i koldunus su varske dedavo peletruno. Tinka nerealiai net specialiai uzsiauginau peletruna. O kaimynka sake, kad yra prieskoniu specialiai varskei pirkt (as pati kazkaip nesu pastebejus), pagal ideja ten turetu ir sios zoleles but, nes ji klasikine varskei Tik va tesla man nelabai gaudavos gerai, tai reiks pabandyt pagal Glacee receptuka Aciu
QUOTE(Brūkšniukas @ 2007 09 25, 13:51)
Senukuose pirkau tokią apvalią "lentą" koldūnams - su skylėmis: patiesi tešlą, į duobeles pridedi faršo, uždengi kita tešla ir pakočioji - koldūniukai iškrenta.
o kuriuose senukuose matei? Greiciausiai Kaune Ka gi ieskosiu bet kuriuose seniuose. Gal pavyks.
tik pačiai teks suprasti, kad ta lenta koldūnams aš pirkau apvalią raudoną
išbandžiau kažkurios iš merginų pasakotą čia įdaro receptą, 1 dalis bulvių, 1 dalis varškės+ mėtos - na man labai skanu išėjo. Kadangi įdaro perdaug pasidariau - į likusę masę dadėjau truputį daugiau bulvių grūstų, 1 kiaušinį ir maždaug 4 šaukštus miltų, formavau ragelius ir kepiau aliejuje - irgi labai skanu. Vienu žodžiu - man šitas įdaras labai priimtinas ir skanus.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2007 09 26, 17:22)
tik pačiai teks suprasti, kad ta lenta koldūnams aš pirkau apvalią raudoną
Tikrai! Radau tą formą koldūnams senukų kataloge. Forma Dabar žinosiu ko ieškoti