feli, o tau reikia būtent tešlos su varške, ar tu nori daryti paprastus koldūnus su varške?
na ieskau teslos receptuka! tiesiog sako kad ,jai ieina i tesla varske ,tai tesla buna minkstute! o kaip istikruju nezinau,pagal knygele bandzius kazkada daryti tai visiskai nepatiko!!!uztai ieskau pas jus pagalbos ,jau isbandyto receptuko,nes bijau vel nusivylti! BUTU LABAI DEKUI!
QUOTE(feli @ 2006 11 08, 10:53)
na ieskau teslos receptuka! tiesiog sako kad ,jai ieina i tesla varske ,tai tesla buna minkstute! o kaip istikruju nezinau,pagal knygele bandzius kazkada daryti tai visiskai nepatiko!!!uztai ieskau pas jus pagalbos ,jau isbandyto receptuko,nes bijau vel nusivylti! BUTU LABAI DEKUI!
Na aš kai netingiu tai koldūnams tešlą užplikau tada dar dadedu miltu gerai išminkau kad gauitusi elastinga kaip plastelinas, plonai iškočioji ir gaunasi
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 11 08, 12:43)
Na aš kai netingiu tai koldūnams tešlą užplikau tada dar dadedu miltu gerai išminkau kad gauitusi elastinga kaip plastelinas, plonai iškočioji ir gaunasi
Sniegas4o kaip ta tesla plikyti? jei nesunku gal receptuka? vakar kepiau pyraga su persikais,na visai nieko! artimu laiku parasysiu receptuka ,o gal jai iseis idesiu nuotraukyte! na as naujoke tai neviska dar moku!
QUOTE(feli @ 2006 11 08, 11:54)
Sniegas4o kaip ta tesla plikyti? jei nesunku gal receptuka?
Nu nežinau pabandysiu parašyt nes aš tai iš akies darau
Maždaug stiklinė vandens, šlakelis aliejaus ir porą šaukštų miltų.
Užverdi vandenį su aliejum ir stipriai maišydama sudedi miltus. Tešla turi gautis be gumuliukų aš puoda su vandeniu geriau statausi į kitą bliūda su vandeniu tada ne taip traukia prie kraštų tada ta tešlos gumuliuką kai atvėsta suminkai su miltais kol nebekimba prie rankų ir viskas gaunasi labai elastinga ir minkšta tešlytė.
Oi druskos tik nepamiršk
svekos mamytes!atidarau sia tema tom kas noretu pasidalinti savo jau isbandytais sekmingai teslos receptukais koldunams. norisi vaikuciam minkstesniu ir skanesniu!!!AciuSniegas4!
QUOTE(bea @ 2006 11 08, 17:31)
Šita tema yra skirta Sonatinos receptams, tad prašau savus receptus rašyti kitose temose, kurios yra tam skirtos. Pvz: tešla koldūnams prie koldūnų ir t.t. Ačiū.
labai atsiprasau sonatinos kad taip isejo,visai galva susisuko!ir noreciau paprasyt moderatoriusjeigu galima perkelti Sniegas4 koldunu teslos receptuka i skyreli " tesla koldunam", na ir mano varskes apkepa kur labiau tiktu, na o jei ne tada-panaikinti !atsiprasom!
sveiki! vakar rašiau žinute,kad mano žiuriu žinutes perkelė pas jus ir Sniegas4,nes buvau nuklydus ne į tą skyrelį!Bet ta žinutė taip ir nepasirodė !Vėl bandau rašyti jums! Taip norėjau išmokti kokį receptą, kaip daryti tešlą koldūnam O-ho kiek as čia prisiskaiciau net akys ir liezuvis raibsta ir... Na tai dabar vien koldūnus ir gaminsiu
QUOTE(dute1 @ 2005 09 20, 20:31)
Kadangi tingiu tuos kaldūnus po vieną raityti , tai aš darau taip:
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų Gal kam irgi patiks
Užsiminkau tešlą (paprastai su šiltu vandeniu) ir pasidarau mėsos įdarą. Tada tešlą padalinu į dvi dalis. Iškočioju ovalo formos lakštą ir ant jo sudedu pusę mėsos ir suvynioju tarsi dašrą. Gerai užspaudau kraštus ir supjaustau "tą dešrą" kokių 4cm pločio riekelėmis. Pavolioju miltuose ir apkepinu. Tą patį padarau su antra dalimi. Paskui apkepintus dedu į verdantį vandenį ir verdu maždaug 15 min. Ir valgom su sviesto ir grietinės padažu. Mano šeimai labai patinka ir jie nori tik tokių mūsų vadinamų tinginių koldūnų Gal kam irgi patiks
Neseniai gaminau savo tinginiukus ir įkelsiu kelias nuotraukytes, gal ką sudomins
QUOTE(dute1 @ 2006 11 13, 22:33)
Neseniai gaminau savo tinginiukus ir įkelsiu kelias nuotraukytes, gal ką sudomins
Kaip graziai atrodo
Gal parasysi kaip darei?
QUOTE(aaagnex @ 2006 11 14, 10:23)
mano receptas yra 8 psl, arba vakarykštėje žinutėje virš nuotraukų
Tiek daug info radau, taigi tešla jau paruošta, tuoj darysiu kolūnus su kalakutienos faršu
Sveiki, bandziau visur ieskoti naminiu koldunu receptu, tik kad nelabai randu.. Patarkit.