Mielosios patarkite..
Noreciau issikepti koldunu, tik niekad nesu to dariusi ir nezinau, kaip butu skanu. Ar pries tai reikia apvirti? Ar daug aliejaus pilti ir kokioje temperaturoje kepti? Gal tinka kokie priedai?...
Koldunus galima apvirti, o paskui apkepti, bet as tai dazniausiai kepu "zalius" koldunus, t.y. shaldytus (namuose tai pati nelabai megstu koldunus lipdyti). Ipilu i keptuve shiek tiek daugiau aliejaus, pakaitinu ir sudedu shaldytus koldunus. Paskrudus vienai pusei, juos apverciu. Gaunasi paskrude ir trashkus.
Padaziuka naudoju paprasciausia - majonezas, pomidoru padazas ir cesnakas. Na dar kartais pagal nuotaika idedu kario, sojos padazo ar petrazoliu...o kartais ir visko ishkart po truputi. Cia jau skonio reikalas ir to ka po ranka randi
Padaziuka naudoju paprasciausia - majonezas, pomidoru padazas ir cesnakas. Na dar kartais pagal nuotaika idedu kario, sojos padazo ar petrazoliu...o kartais ir visko ishkart po truputi. Cia jau skonio reikalas ir to ka po ranka randi
As dedu nevirtus koldunus i verdanti alieju,apverdu jame,tada isimu,sudedu i inda koki ir ant koldunu supilu pievagrybius pakepintus ir sumaisytus su grietine,o ant viso sito dar surio tarkuoto ir kisu i orkaite Kepu tol kol issilydo suris,graziai paskrunda,o tada tai jau niam niam
QUOTE (Gosh @ 2004 06 21, 18:56) |
ant koldunu supilu pievagrybius pakepintus ir sumaisytus su grietine,o ant viso sito dar surio tarkuoto ir kisu i orkaite |
Oi kaip niam niam Būtinai pabandysiu
Aš dažniausiai darau kaip Gosh rašė, irgi skanu
As labiau megstu ne su pievagrybiais, bet su patroskintom darzovem: svoguniukas+paprika+cukinija+pomidoru padazas, o tada toliau kaip pas Gosh
Turbut galima butu ir tiesiog majonezas/grietine+suris tarkuotas
Turbut galima butu ir tiesiog majonezas/grietine+suris tarkuotas
Aš ir labai dažnai išsiverdu koldūnų. Įpilu į puodą aliejaus ir kai įkaista supilu koldūnus šaldytus, kad apsemtų juos aliejus ir vis pamaišydama (kaip virčiau vandenyje) išverdu. Valgom be jokio padažo, vaikai vienus, mums labai tinka prie alaus, į gamtą pasiimam. Kartais vyras dar čili pipirais pabarsto. niam
QUOTE (Gosh @ 2004 06 21, 18:56) |
As dedu nevirtus koldunus i verdanti alieju,apverdu jame,tada isimu,sudedu i inda koki ir ant koldunu supilu pievagrybius pakepintus ir sumaisytus su grietine,o ant viso sito dar surio tarkuoto ir kisu i orkaite Kepu tol kol issilydo suris,graziai paskrunda,o tada tai jau niam niam |
Darau kaip ir Gosh,tik uzpilu padaziuku:pakepintas kumpis su svoguniukais ir vietoj grietines,pilu grietinele,viska uzpilu,uztarkuoju surio,ir i orkaite keletui minuciu,po to apibarstau krapais
Dar dariau keleta kartu su sonine,pievagrybiais,svoguniukais ir grietinele,labai skanu ir sotu buvo
As tai koldunus pirmiausia isverdu vandeni, o paskui pakepinu keptuveje ir dar prieskoniu pridedu. Labai skanu!
Sudedu šaldytus koldūnus į stiklinį ar fajansinį indą, užpilu sultiniu, dedu smulkintų svogunų, barstau tarkuotą sūrį gausiai, kelis gabaliukus sviesto ir orkaitėn..Traikiu lauk, kai sultinys nugaruoja, suris ištįžta, svogūnai suminkštėja.. trumpai tariant: ir išverda, ir iškepa..Nėra kieti, nėra traškūs, bet man labai skanu.
QUOTE (Perliukas @ 2004 06 21, 21:41) |
As kazkada bandziau kepti zalius , bet man jie tokie kieti gavosi , kad net su sakute pasmeigti negalejau . Ar as cia blogos kokybes nusipirkus buvau ar dar ka ne taip pridirbau ? |
Kepti (virti) žali aliejuje koldūnai ir būna tokie kietoki. Padažiuką kokį susigalvok ar čia paskaityk, ir bus