QUOTE(Avituke @ 2013 01 11, 21:24)
Esam jauna šeima, ką tik mokslus baigę, draugui viso labo 27 metai, man 24. Prieš metus laiko susiklostė labai palanki situacija draugui kilti karjeros laiptais ir jis ja pasinaudojo - šiuo metu uždirba šiek tiek virš 4Tūkst. Aš kol nesu dekrete, gaunu 2tūkst. Bet net ir pradėjus taupyti, niekaip nesurinkome prašomo pradinio įnašo 40-50tūkst.

Aišku yra mintis taupyti 3 metus labai spaudžiantis, bet norisi dabar turėti kažką savo, o ne 3 metus taupyt ir mokėt kažkam pinigus už nuomą

Tuo labiau vaiką parsinešti kur į savus namus, o kur į kitus;)
Sakote, kad galime sugudrauti. Kaip?
Kaip ir sakiau - bankai šiais laikais irgi nedurni ir patikrina įsiskolinimus kitose institucijose.
Kaip gudrauti parašėte jūs, ne aš - imti vartojimo paskolą

Man, vertinant klientą, pasirodytų įtartinas faktas, kad kažkur jis pasiskolino 50 tūkst. ir tuo pačiu metu jo sąskaita pasipildė atitinkama suma.
Jei jūs šeima, ar jam tikrai su pajamomis ir būsimu vaiku vienam tiek duoda?
Gal verta pasvarstyti apie pigesnį būstą, jei jau esate kažkiek sutaupę?
Galų gale, kadangi jūs ganėtinai jauni, ar tikrai esate tikri, kad jūsų pajamos būs tokios stabilios, kad jūs pavešite apie 1700-2000 lt mėnesinę įmoka, ta prasme ar pajamos nesikeis? Čia grubiai primečiau apie 300 tūkst 30 metų.
Čia tiesiog pirminiai punktai, apie ką reikia pagalvoti imant tikrai nemažą paskolą.