Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo, išmatų nelaikymas (ne naktinis)

Norėčiau paklausti mamų, kurių vaikai prišlapina kelnytes ir dieną. Girdėjau, kad yra kažkokių homeopatinių preparatų, stiprinančių šlapimo pūslę. Gal susidūrėt, naudojot? Ar padėjo?
MAniškiam beveik 4 metai. JAu buvo nustojęs sisioti į kelnes dieną, bet nuo rudens į tualetą pats nebesiprašo.
Atsakyti
QUOTE(andre @ 2005 05 02, 13:00)
Norėčiau paklausti mamų, kurių vaikai prišlapina kelnytes ir dieną. Girdėjau, kad yra kažkokių homeopatinių preparatų, stiprinančių šlapimo pūslę.  Gal susidūrėt, naudojot? Ar padėjo?
MAniškiam beveik 4 metai. JAu buvo nustojęs sisioti į kelnes dieną, bet nuo rudens į tualetą pats nebesiprašo.

Šlapinimasis į kelnes nebūtinai silpnos šlapimo pūslės priežastis. Reikėtų pirma ištirti, nuo ko taip yra, o tik tada vaistukų paieškoti. O ir homeopatiniai vaistai geriausi yra tada, kai paskiriami gyd. homeopato konkrečiam žmogui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andre @ 2005 05 02, 12:00)
Norėčiau paklausti mamų, kurių vaikai prišlapina kelnytes ir dieną. Girdėjau, kad yra kažkokių homeopatinių preparatų, stiprinančių šlapimo pūslę.  Gal susidūrėt, naudojot? Ar padėjo?
MAniškiam beveik 4 metai. JAu buvo nustojęs sisioti į kelnes dieną, bet nuo rudens į tualetą pats nebesiprašo.


Maniškiui buvo kiek kitokia situacija. Po operacijos (su pilna anestezija) jis pradėjo prašytis į tualetą jau būdamas šlapiomis kelnytėmis. Aš pasiklausiau pas gydytoją, ar čia gali būti kažkoks ryšys su anestezija ir iš viso, kaip su tokiais dalykais reikėtų "susitvarkyti". Tai man gydytoja (ja labai pasitikiu, nes yra viena geriausių pediatrių Vilniuje) pasakė, kad iki 5 metų berniukams iš viso "negydo" tokių sutrikimų. T.y. net nemano, kad tai yra sutrikimas.... Siūlyčiau tiesiog pasitarti surimtais specialistais, manau, kad labai nuramins. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Maniškei irgi yra ta pati problema, bet, kaip pati įtariu, -nerviniu pagrindu, ( pasikeitus aplinkai, pradejus eiti į darželį ir t.t.) prasideda naktinis (bet kartais sudrėksta triusikėliai ir dieną) šlapinimasis, kuris praeina, o po kokio mėnesio vėl pasikartoja kelioms savaitėms ar net ilgiau.
Man irgi sakė, kad iki 5 metų negydo, tai turi praeiti savaime, bet kai paskutinį kartą buvau poliklinikoje, man pasiūlė "DRIPTANE" tablečių, liepė gerti pusė ryte, pusė vakare. Dukra iš gėrė jau 12, bet kol kas jokio pagerėjimo... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andželikaa: 18 gegužės 2005 - 20:45
Vai kiek kryžiaus kelių praėjau aš su šlapuku..iki dvylikos metų pilnai pravargau ir su cheminiais vaistais, ir su homeopatiniais, ir net bobučių užkalbėjimais, ir saulučių mėnuliukų paišymu ir t.t. - nepadėjo niekas sad.gif na pagelbėdavo neilgam laikotarpiui, bet po kiek laiko vėl šlapia lova sad.gif šlapindavosi jis tik naktim.. o va prasidėjo matyt brendimas ir...jau beveik du mėn sausi thumbup.gif jau ir lovą bei patalynę naują nupirkom wink.gif

Ech, kantrybės ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už palaikymą. Žinau, kad normalu iki 5 metų šlapintis. Bet kartais taip sunku tai priimti... Ypač kai planuojam kokias nors keliones, einam į svečius ar pan... Visur su kelnių krūva. Juk nesinori tokiam dideliam pamperso dėti. Nors miega iki šiol tik su sauskelnėm.
Atsakyti
Mes gydyme pas gydytoją homeopatą 4metų berniukui obstrukcinį bronchitą, bet sutvarkė naktinį šlapinimasį biggrin.gif , čia kaip šalutinis vaisto veikimas biggrin.gif , juokauju aišku,bet jis nebesišlapindavo, gal metus prieš savo ligą,tik susirgęs vėl pradėjo o po gydymo jau sauskelnių nebereikėdavo dėti.IR dar atreipti dėmesį ,ar nebuvo panašios problemos vaikučio tėčiui , ar jo mamai,, nes žinau atvejį kai mamai taip buvo vaikystėje, taip ir dukrai, bet atėjus 5 metams problemos pačios pasibaigė be gydymo. Sėkmės ir kantrybės.
Atsakyti
smile.gif mano kaimynei (kai aš dar pati buvau 19 m.) mama išgydė toki šlapinimasi liaudišku budu. mergaitei jau buvo 7 metukai ir jin šlapinosi naktim į lovą.

reika kasant bulves surasti tokia per kuria kiaurai peraugusi bus varpučio šaknis. Tai tokia pievose auganti žolė. taigi ta bulve nuplaunat ir išverdat su lupena po to vaikas turi ja suvalgiti. varpučio šaknis lieka viduje. Galima nieko nesakant paprasčiausiai supjaustit ir pataisit su grietine.

Gal tai sutapimas bet mergikei pakako 3 bulviu. į savaite po viena.
Atsakyti
Sunus jau bus antrokas, bet ji vis istinka beda, bandziau viska, nebezinau ka ir be daryti. Gal kuri is mamyciu buvo su tuo susidurusi ir gali ka patarti? verysad.gif
Atsakyti
Čia jau tikriasiai gydytojo pagalbos reikia.Maniškis nustojo dar darželį lankydamas.
Atsakyti
Kreipkis į šeimos gydytoją. Jis tiksliau patars. Bt greičiausia pirmoje eilėje reiktų atlikti šlapimo tyrimus ir nustatyti ar nėra jojių infekcijų. Po to tikriausiai inkstų ekoskopija. Jei nieko neras, prašyk siuntimo pas aukštesnio lygio specialistus. 7.5 metų vaikui tai greičiausia liga.
Atsakyti
Būtinai reikia kreiptis į savo gydytoją. Ji turi duoti siuntimą pas urologą. Ten turėtų padaryti tyrimus ir jei ką nors ras, tuomet siųs į ligoninę. Inkstų ligos ne juokas. Mano dukra kūdikystėj sirgo inkstų geldelių uždegimu, tai neseniai skaičiau, kai ji gali turėti dėl to problemų nėštumo metu sad.gif . Jei tyrimai bus geri, tuomet gal pas neurologą ar psichologą turėtų nusiųsti. Gali būti ir psichologinės problemos. Reikia tik nebijoti ir pasistengti vaikui padėti.
Beje ar jam visuomet taip buvo, ar prasidėjo netikėtai g.gif ?

Mano sūnus gimė tais pačiais metais ir tą pačią dieną kaip ir tavo smile.gif . Tik mes dar tik pirmokais būsim šiemet. smile.gif
Atsakyti