Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

sveiki 4u.gif jungiuosi prie jusu. Tai va,nusprendziau sudalyvauti zalios kortos losime. Vis dar esu zalia sitoj srityje.. turiu klausimuku,buciau be galo dekinga jei i juos atsakytumete blush2.gif is anksto sorri,jei jie nuskambes kvailai.

1) kiek kartu galima losti zalia korta ir kas kiek laiko?
2) dabar uzpildziau anketa, tai jei laimeciau, tai jav galeciau gyventi tik nuo 2014m.????
3) kaskur skaiciau,kad pokalbis kazkoks vyks? kas ten per pokalbis,kur jis vyks?? blush2.gif
4) kokie registracijos etapai tarkim pvz jei laimiu zalia korta,ka reikia daryt????
5) per kiek laiko ta korta reikia pasimt,kur ja pasimt ir kiek laiko ji galioja???

dar karta soriukas uz blondiniskus klausimus. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Hypnotic Poison @ 2012 10 07, 20:24)
sveiki 4u.gif  jungiuosi prie jusu. Tai va,nusprendziau sudalyvauti  zalios kortos losime. Vis dar esu zalia sitoj srityje.. turiu klausimuku,buciau be galo dekinga jei i juos atsakytumete blush2.gif  is anksto sorri,jei jie nuskambes kvailai.

1. Loterija vyksta kasmet, tia kasmet ir glait dalyvaut. Tik turekit omeny, kad pildyti anketa galima tik viena karta - jei uzpildysit daugiau, tai anuliuos jus is loterijos.

2. Taip, dabar vyks loterija 2014m. Laimetojai 2013m. paskelbiami mazdaug geguzes men, tuomet pildot kitas anketas, jau issamesnes, tada laukiat pokalbio ambasadoj, kuris buna rudeni/ziema, o po pokalbio gaunat visa ivaziavimui per 6men i JAV, tai ir gaunasi, kad vaizuojat tik 2014m. Ivaziavus jau gaunat normalius dokumentus ZK.

3. Pokalbis vyksta ambasadoj - cia jau po palimejimo ir uzpildzius kitas anketas viskas vyksta. Reikia praeit medicinine apziura, turet ivairius dokumentus susirinkus, vertimus ir pan ir su viskuo keliaujat i ambasada. Ko klaus priklauso nuo darbuotojo, bet klausimai mazdaug tokie, kad ka dirbat, ka studijavot, ka planuojat JAV veikt ir pan.

4. Jau parasiau ankstesniuose atsakymuose.

5. Ambasadoj ides viza ivaziavimui, ivaziavus atsius ZK JAV adresu. Galioja 10 metu ZK, po to arba prasitesiat, arba pilietybe pasidarot (pilietybes galima po 5m prasyt, reikia egzamina islaikyt). Beje, su ZK reikia i JAV bent karta i metus ivaziuot, kitaip gali neisileist, o tiksliau labai tiketina kad neileis - spec. atvejais kai negalima ivaziuot ilgesni laika reikia is naksto tuo pasirupint ir pildyt spec. formas. Na ir siaip, jei tik ivaziuosit, paatostogausit ir vel visus metus ne JAV gyvensit, tai labai tiketina, kad ir tuomet neileis - ZK skirta leisti zmonems gyventi ir dirbti legaliai JAV, o jei ja tik turit ir realiai negyvenat, tai kaip ir nereikalingas dalykas.

Na ir aisku jau pries zaidziant reiketu nusprest norisi tikrai i JAV ar tik siaip pildoma. Nes laimejus ZK iseis pinigeliu tiek kelionei, tiek sveikatos tikrinimui, tiek vizai bei dokumentu vertimams/isemimams ir pan. O ir pradziai reiketu nusivezt.
Atsakyti
dekuj uz issamius atsakymus:) esu 100 procent isitikinus kad noriu i jav. Cia lietuvoj neturiu nei gero darbo(esu valytoja),nei draugo. Svajoju pabaigus mokslus ten gyventi. Ta ambasada i kuria reikia vykti laimejus zalia korta vilniuj?
Papildyta:
ne i tema, ar jav pripazysta lietuvos diplomus?? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos! Iki kada galima pildyti anketa? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hypnotic Poison @ 2012 10 07, 21:13)
dekuj uz issamius atsakymus:) esu 100 procent isitikinus kad noriu i jav. Cia lietuvoj neturiu nei gero darbo(esu valytoja),nei draugo. Svajoju pabaigus mokslus ten gyventi. Ta ambasada i kuria reikia vykti laimejus zalia korta vilniuj?
Papildyta:
ne i tema, ar jav pripazysta lietuvos diplomus?? 4u.gif

Ambasada Vilniuj, bet jei gyvenat kitoj saly, tai galima i tos salies ambasada vaziuot.

Na, kad pasisaket del darbo, tai pasakysiu del pinigeliu, nes isvaziavimui reikes ne vieno tukstancio $ - viza kazkur $800, vertimai nera tiek daug, tai cia priklausys ko reikes ir pan, sveikatos patikrinimas (reikes daryt Vilniuj ir yra 2 vietos tik kur galima ta daryt) berods $300 (o gal 300Lt, nebepamenu jau), tada bilietas i JAV +-$1000. Na o paskui reiketu atsivezt ir pradziai cia, kad isgyvent kokius 3-6men, nebent turesit kur apsistot. Nes jei nuomotis buta/kambari, tada pirktis baldus/lekstes ir tt, butinas bus ir internetas, ir telefonas (bent telefonas, nes kitaip sunku darbo ieskot). Ivaziavus i JAV jums ZK bei SSN (social security number) pastu ateis ir truks tai iki menesio kazkur, tai be situ dalyku negaleist dirbt. Na ir vistiek truks darbo paieska kazkiek. Grubiai menesiui pragyvent reiketu $1000-1500, pradzioj sunkiau pirmi menesiai, nes visko reikia ir pan, o jau kai darbas yra, buitis pradzioj aptvarkyta, tai ir islaidos apmazeja, ir pajamos jau kazkokios eina.

Manau jus planuojat jau pagal specialybe kazka ziuret laimejimo atveju, t.y. naudot diploma, nes jei cia dirbt valytoja, tai pinigeliai minimalus, praktiskai net neverta vaziuot, jei kazko daugiau nera planuose (nes visas atlyginimas iseis buto nuomai, mokesciams ir maistui).

Del diplomu, tai pripazista. Bet cia svarbiau patirtis, ka ismanai, o ne vien diplomas. Priklausys nuo darbo ir firmos ar jums i ji ziures, kitur gali tekt ir ivertinima spec. firmom pasidaryt, kad pervestu i JAV sistema jusu diploma.

QUOTE(Desert @ 2012 10 07, 21:48)
Sveikos! Iki kada galima pildyti anketa? ax.gif

Tai atsidarykit loterijso puslapi ir rasit tikslias datas.
Atsakyti
net nebuvau atsidarius... iki laprkicio 3, ar gerai supratau?

bet "iki lapkricio 3" jums butu trumpiau ir greiciau parasyti, bet aisku sunkiau, ane? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Desert @ 2012 10 07, 22:16)
bet "iki lapkricio 3" jums butu trumpiau ir greiciau parasyti, bet aisku sunkiau, ane? mirksiukas.gif

Na o jums butu buve greiciau atsidaryt ir paziuret nei klaust temoj ir laukt atsakymo. wink.gif

P.S. Man loterija neaktualu, tai tikrai nezinau tiksliu datu, tai buciau turejus uz jus atidarinet ir tikrint tikslia data, o tada perrasyt temoj tongue.gif
Atsakyti
o as tai nezinojau kad ten datos yra biggrin.gif

4u.gif
Atsakyti
taupytis jau nuo sio men pradesiu smile.gif grupiai tariant reikia kazkur 10000lt sukaupti:)
Atsakyti
Aš irgi užpildžiau ax.gif ilgai laukt dabar reikės..

Nu bet čia kai paskaičiau, kokias pievas kiti rašo, tai trūksta žodžių, Aš suprantu, kai prašo patirtim pasidalinti, ten jau gyvenančių ar perėjusių šį procesą, bet kai forume prašo pateikti info dėl loterijos, kuria pats gali pasižiūrėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Desert @ 2012 10 07, 15:16)

pati nezinot, bet isivaizduojat, kad kiti automatishkai turetu zinot. kai parase kur ieskot butent jusu klausiamos info, tai dar negerai, kad zmogui padedanciam cia sarkazmus metot? kiaules akys atsiprasant... net nepadekojot shopingui, kad nukreipe kur reikia doh.gif
Atsakyti
as tai neatsistebiu zmoniu izulumu, neperskaityt visu temu (jei tikrai domimasi) ir klausinet n+k kartu apie ta pati.... doh.gif ir, shopingas, Michgirl geranorishkai viska kartoti po tiek pat kartu doh.gif 4u.gif
Atsakyti