QUOTE(rutavil @ 2012 10 03, 09:53)
Labuka visoms merginoms

Noreciau siek tiek informacijos, nes situacija stai kokia: Mano pazistama (jai 40m) susitiko Vilniuje savo buvusia klasioke,kuri dar mokyklos laikais isvaziavo i Amerika, ir pastaroji nerealiais pazadais prikalbino mano pazistama vaziuoti ten uzsidirbti pradziai 3 men. Pazadai va kokie:Mano pazistama absoliuciai nemoka anglu kalbos, o klasioke gyvenanti JAV sako, kad tai nebus kliutis, kad kalba ji išmoks, ir kad minimaliai uždirbs 2000 doleriu, o maksimaliai 4000 doleriu (priziures senukus,- beje darbo liepe iskotis paciai per craiglist.com ). Gyvent planuoja Floridoj,Naples mieste - nuomuosis.Klasioke is JAV zada sau kurti verslo plana (auginti kokias tai zoles arbatai ir jas turguje pardavinėti), tada idarbinti mano pazistama ir padaryti jai darbo viza. Tuo atveju, jei ten patiks ir jei mano pazistama nores pasilikti ilgiau JAV nei 3 menesius, tures rasyti prasyma del zalios kortos, kad buti ten legali. Man tai atrodo kaip atotrukis nuo realybes, bet pazistama jokiu argumentu neklauso, klauso zmogaus,kurio nemacius 20m. ir nezinia kokiu tikslu turinciu. Savu pinigu tipo uzteks 1000$ (3men).Kelione jau suplanuota uz poros savaiciu, baisu,kad ja tiesiog apgaus,o ir taip skolose.
Aciukas uz bet kokia informacija

.Nors kaip ir paveluotai, bet gal pavyks dar prota apsviest,kad dangiskos manos nesitiketu
Bandysiu atsakyt rimtai, bet juokinga situacija
Zinot, jei ta jusu pazistama nesiklauso kitu kalbu ir patarimu, tai teks jai mokytis is savu klaidu.... Viska ka cia paraset yra didziule nesamone!

Visu pirma, tai jai ji vaziuos kaip turiste, tai dirbs nelegaliai. Be kalbos ir nelegaliai bunant tai ji tuos $2000 kazin ar uzdirbs - isvis kaip ji susiras darba ir kaip ja taip ims ir isileis kas i namus? Be jokio pokalbio, be susitikimo.... O jei pokalbis bus nuvaziavus, tai vistiek JAV jai kazkur reikes apsigyvent iki darbo gavimo (ar cia ta klasioke zada priimt pas save?). Na jei gyvenant pas priziurima zmogu, tai $1000 uzteks 3 menesiam, bet jei nuomotis...
Kas del darbo vizos, tai ta klasioke jusu pazistamai su tokiu versliuku jos nepadarys - niekas net neduos tos vizos.

O kad po 3men prasyt ZK, tai visiskas absurdas
Jei norit su pazistama pasneket, tai snekekit ramiai ir su irodymais - atidarykit oficialius puslapius, kur rasoma kas ta ZK, kaip ji gaunama, parodykit nuomos kainas norimam mieste (tam paciam craigslist galima rast), jei jau jumis netiki, tai gali ir i ambasada pasiskambint ir pasiklaust, o jeigu protelis nesuveiks ir po to, tai ka jau cia bedaryt, sekmes jai kelionej
QUOTE(Eglu @ 2012 10 03, 16:25)
Visa informacija lietuviskai is JAV ambasados puslapio:
CIA
Taigi idejau nuoroda pirmama puslapyje