Įkraunama...
Įkraunama...

Televizoriai - 6

QUOTE(Mazule @ 2012 10 15, 19:05)
Gerai, galiu ir tai pabandyti  4u.gif  bet kur tada logika - ar apsimokėtų pirkėjams rodyti prastesnį vaizdą, jei yra galimybė rodyti geriau?... ar tiesiog taip įsijungia automatiškai, o reikėtų pareguoliuoti?  blush2.gif

Matyt toks "rėkiantis" vaizdas labiau patraukia potencialių pirkėjų akį ir gamintojai nustato tą dinaminį profilį kaip numatytąjį.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2012 10 15, 19:00)
Ir nors speedy "varo" ant mano patarimų, nuoširdžiai rekomenduoju prieš vertinant TV vaizdą priversti konsultantą perjungti TV į Cinema režimą.

gana sudetinga kose cia uzmaiset,ne kiekvienam suprast,bet gal ir nereikia----savo ruoztu galiu pasakyti,kad pas mane abu led lcd tv yra ijungti i move/cinema rezima ir mane tas tenkina...o pvz ziureti skaitmenine tv per dinamic rezima neimanoma...gal FullHD vaizdui ar demo klipams sis rezimas ir tinka,reiks pameginti (jei netingesiu,kaip kazkas rase) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2012 10 15, 19:47)
gana sudetinga kose cia uzmaiset,ne kiekvienam suprast,bet gal ir nereikia----savo ruoztu galiu pasakyti,kad pas mane abu led lcd tv yra ijungti i move/cinema rezima ir mane tas tenkina...o pvz ziureti skaitmenine tv per dinamic rezima neimanoma...gal FullHD vaizdui ar demo klipams sis rezimas ir tinka,reiks pameginti (jei netingesiu,kaip kazkas rase) bigsmile.gif

Netinka jis niekam... Būten tuose dynamic režimuose gama taip sudarkyta, kad visai nebelieka detalių tamsiose ir šviesiose vietose, tiesiog balti ir juodi blynai.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2012 10 15, 20:01)
Netinka jis niekam... Būten tuose dynamic režimuose gama taip sudarkyta, kad visai nebelieka detalių tamsiose ir šviesiose vietose, tiesiog balti ir juodi blynai.

as pats jau toks paauges,pasidomejes apie tv,sio to mates...ir ka? nesenai buvau elektromarkt parduotuvei (klaipeda) kur vienas salia kito buvo pastatyti du tv ir abu rode viasat skaitmenine tv,LNK kanala,vienas buvo panasonic plazma uz 2200lt,kitas buvo samsung 7 klases led uz 4900(cia tokia kaina pirkau,siaip buvo uzrasyta 5999)....pirmas ir paskutinis ispudis buvo,kad panasonic rodo bent 10 kartu geriau...geriau mano akiai,maloniau,norejosi tik i ji ziureti...ir kaip manot koki tv issinesiau i namus?......ogi samsung ir esu patenkintas..........tai cia man gydytis reiketu ar kaip 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasco E-robot: 15 spalio 2012 - 19:15
Padekite isirinkti 32" tv.
Esminis kriterijus - vaizdo kokybe (bus ziurima kabeline tv ir filmai per usb)
Biudzetas - 2000 lt.
Esu nusiziurejes PHILIPS 32PFL6007K ir SONY KDL-32HX750.
Kuri vertetu rinktis? O gal zvalgyti i kitus modelius?
Atsakyti
Ir man dar reikia pagalbos blush2.gif . Laiks nuo laiko skaičiau ankstesnes temas, šią perskaičiau visą ir turiu pripažinti, kad visos tos analizuojamos techninės detalės man visai nesuprantamos...

Domina 43 arba 46" televizorius. Jis bus naudojamas su TEO Gala paslauga, bus žiūrima iš 3-5m atstumo. Svarbiausias kriterijus - vaizdo kokybė, šemyna dar ketina siųstis ir žiūrėti filmus. Šiuo metu turimas TV įjungiamas gana retai (gal dėl to, kad "senobinis", o gal dėl to, kad daugiau naudojami kompiuteriai), tad daugiau nei 3000Lt TV skirti nenorėčiau...

Aplankiau kelias parduotuves ir pasidairius į įjungtus TV bei jų kainas, labiausiai į akį krito Samsung UE46ES5500WXXH. Gal galėtumėt pakomentuoti šį modelį - gal mano akis "kreiva"? biggrin.gif Arba galėtumėt pasiūlyti kažką geresnio už panašią kainą?

Kiek anksčiau nusipirkau skambimo mašiną ir šaldytuvą gyvai nemačiusi tų modelių, tik pagal rekomendaciją, o vat su TV kažkaip neišeina, nes vienoje parduotuvėje keli įjungti Sony mano akiai rodė kažkaip labai neryškiai - o gal tikrai su mano akimis yra kažkas ne taip? smile.gif
Atsiprašau už blondinišką prašymą, bet kartais taip nesinori gilintis į tai, ko visai nesupranti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2626: 16 spalio 2012 - 00:45
Ir mes pradejom dairytis najo televizoriaus ax.gif Pradinio apziurejimo internete metu i aki krito sitas LG 42LM670T Kiek teko susidurti su LG televizoriais (1 LCD senukas ir neseniai tevam parinktas LED thumbup.gif ) kokybe tenkino, net labai. Zodziu sitas nuziuretas modelis turi visas norimas funkcijas + apsidraudimas ateiciai (kalbant apie 3D), prieinama kaina ir graziai ziurisi (bent paveksliuke rolleyes.gif ) Daugiausia ziurim kabeline tv (greitai turesim HD kanalus), taip pat parsisiustus fimus bei internetinius iPlayer'ius, atstumas iki TV apie 3 metrus. Taip pat noretume prie TV prisijungti Wii pazaidimui ax.gif Idomu butu isgirsti nuomones apie si tv. Ar nusimanatiems kas uzkliuva, ar kazkuriam dalykui reikes papildomos irangos, kad veiktu ir pan. Gal labiau rekomenduotumete kitos firmos alternatyva del geresniu parametru ar kainos/kokybes santykio? Televizoriu isigysime ne LT, tai del kainu nezinau ar kas gali pakomentuoti g.gif
Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2012 10 15, 17:33)
biggrin.gif nelabai čia kam įdomu čia santykius aiškintis  biggrin.gif
Įrodinėti nieko nesiruošiu nei Jums nei kam kitam. Ypač kol nesuvokiate kad terminai "dynamic", "cinema", "warm", "cool" ir panašūs sugalvoti tiems, kas tingi derinti spalvas (kontrastą, šviesumą) rankiniu būdu. Ir kad jie iš esmės nieko nereiškia. Kaip šaldyta pica - greitas maistas (gal taip bus aiškiau).  lotuliukas.gif

Taip, visi tie Dynamic, Cinema, cool, warm nėra standartizuoti, juos gamintojai kiek skirtingai vadina ir skirtingai realizuoja, bet faktas yra tas, kad prieš derindami šviesumą, kontrastą, spalvas, mes norim/nenorim esam priversti pasirinkti pradžios tašką, nuo kurio viską reguliuosime. Gerai, jei turime teliką su kalibravimui skirtu režimu, o jei ne (kaip dažniausiai ir yra nebrangiuose TV)? Tad tenka pasirinkti režimą (Dynamic, normal, Cinema, Movie, Sport ir t.t.) bei color temperature (ar white temperature, white balance ir t.t.), o tada jau užsiimti kontrastu, šviesumu, spalvomis...

Bendra tendencija tarp visų LCD ir plazminių TV yra ta, kad Cinema (ar panašiai pavadinti režimai) bei Warm spalvinė temperatūra duoda patį korektiškiausią vaizdą, lyginant su kitais presetais. Dėl to ir lengviau toliau reguliuoti, kai pradedate reguliavimą nuo pusėtino vaizdo. Na o jei jūs TV geram vaizduo reguliuojate įsijungęs dinaminį profilį, tai... geriau patylėsiu.

Na bet čia jau nusivažiavau apie TV reguliavimą, kai jis stovi nupirktas namie. O ką daryti žmogui, atėjusiam į parduotuvę ir norinčiam apžiūrėti TV, o visi jie rodo bile kaip su savo dinaminiais profiliais? Juk nepradės jis leisti šablonus kontrasto bei šviesumo nustatymams ir reguliuoti visus tuo R/G/B-Gain. Tad belieka greitai perjungti į Cinema (ar panašų režimą), perjungti spalvinę temperatūrą į Warm (nes, kaip jau minėjau, absoliučioje daugumoje TV tai būna patys korektiškiausi presetai) ir jau tada daugmaž įvertinti rodomą vaizdą.

Ir būtų malonu, pone speedy, jei atsakinėsite į šitą mano žinutę, kad ne tik niekintumėte mano diletantiškumą šioje srityje, bet ir duotumėte konkrečių patarimų, nes kritikuoti nepasiūlant nieko konkretaus yra labai lengva. Ir nelabai naudinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituanus vulgaris: 16 spalio 2012 - 06:43
QUOTE(Mickus @ 2012 10 16, 00:59)
Padekite isirinkti 32" tv.
Esminis kriterijus - vaizdo kokybe (bus ziurima kabeline tv ir filmai per usb)
Biudzetas - 2000 lt.
Esu nusiziurejes PHILIPS 32PFL6007K  ir SONY KDL-32HX750.
Kuri vertetu rinktis? O gal zvalgyti i kitus modelius?

Jei turite galimybių, pabandykite surasti dar Panasonic (gal TX-L32ET5E) kokį rimtesnį modelį. Nežinau ka jie gali per USB, bet vaizo kokybė būna nebloga.
Šiaip tai visi šie modeliai verti dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2012 10 16, 08:08)
Jei turite galimybių, pabandykite surasti dar Panasonic (gal TX-L32ET5E) kokį rimtesnį modelį. Nežinau ka jie gali per USB, bet vaizo kokybė būna nebloga.

Aš ne per seniausiai bandžiau ką per USB rodo Panasonic ST50. Rodė viską, ką turėjau, įskaitant ir 1080i ts failą... Panašu, kad Panasonic pasitempė šioje srityje.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 10 16, 04:38)
Ir mes pradejom dairytis najo televizoriaus  ax.gif  Pradinio apziurejimo internete metu i aki krito sitas LG 42LM670T Kiek teko susidurti su LG televizoriais (1 LCD senukas ir neseniai tevam parinktas LED  thumbup.gif ) kokybe tenkino, net labai.  Zodziu sitas nuziuretas modelis turi visas norimas funkcijas + apsidraudimas ateiciai (kalbant apie 3D), prieinama kaina ir graziai ziurisi (bent paveksliuke  rolleyes.gif  ) Daugiausia ziurim kabeline tv (greitai turesim HD kanalus), taip pat parsisiustus fimus bei internetinius iPlayer'ius, atstumas iki TV apie 3 metrus. Taip pat noretume prie TV prisijungti Wii pazaidimui  ax.gif  Idomu butu isgirsti nuomones apie si tv. Ar nusimanatiems kas uzkliuva, ar kazkuriam dalykui reikes papildomos irangos, kad veiktu ir pan. Gal labiau rekomenduotumete kitos firmos alternatyva del geresniu parametru ar kainos/kokybes santykio? Televizoriu isigysime ne LT, tai del kainu nezinau ar kas gali pakomentuoti  g.gif
Is anksto aciu  4u.gif

Iš esmės tai labai geras TV, mėgstantiems šviesius vaizdus. Tamsiuose scenose kiek nusileidžia (pvz. Sony), bet truputį pažaidus, galima gauti komfortišką ir gana skaidrų vaizdą. Gera 3D kokybė, gerai atkuria įrašytus 3D filmus per USB. Pabandykite pasitikrinti ir 42LM760T kainą, tas kiek geresnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 16 spalio 2012 - 07:30
QUOTE(speedy @ 2012 10 16, 06:27)
Iš esmės tai labai geras TV, mėgstantiems šviesius vaizdus. Tamsiuose scenose kiek nusileidžia (pvz. Sony), bet truputį pažaidus, galima gauti komfortišką ir gana skaidrų vaizdą. Gera 3D kokybė, gerai atkuria įrašytus 3D filmus per USB. Pabandykite pasitikrinti ir 42LM760T kainą, tas kiek geresnis.

Aciu 4u.gif
Kaina abieju ta pati rolleyes.gif Reiks atidziau paziuret kas ten tarp ju skiriasi smile.gif
Atsakyti