QUOTE(speedy @ 2012 10 15, 09:27)
Čia rimtai
Mano manymu, vertinant vaizdą, pirmiausia balta turi būti balta. O ne "warm" rausva. TV derinimo abėcėlė: pirmiausia nustatyti juodos-baltos balansą, paskui jungti spalvas ...
Mano manymu, vertinant vaizdą, pirmiausia balta turi būti balta. O ne "warm" rausva. TV derinimo abėcėlė: pirmiausia nustatyti juodos-baltos balansą, paskui jungti spalvas ...
Čia labai rimtai. Praktiškai visuose televizoriuose Cinema/Movie + Warm Baltos balansas/Color temperature/etc. duoda baltą spalvą (jei tiksliau, tai gayscale) artimiausią 6500k (kas yra standartas).
Normal/Cool duoda pamėlynavusią baltą, is esmės taip yra išdūrinėjami žiūrovai, nes žmogui pamėlynavusi balta atrodo baltesnė, nei tikra balta Ir išties, perjungus iš Cool į Warm gali pasirodyti, kad viskas lyg ir į rausvumą, bet leiskite smegeninei apsiprasti (smegenys prisitaiko prie nenatūraliu spalvų) ir pamatysite, kad nėra ten jokio rausvumo, o pries tai buvęs Cool ar Normal nustatymas atrodys šlykščiai melsvas
Beje, ka turite mintyje sakydamas "pirmiausia nustatyti juodos-baltos balansą"?
Papildyta:
QUOTE(Kasco E-robot @ 2012 10 14, 20:22)
siuo atveju mano nuomone kokybiskas vaizdas yra tik skonio reikalas,vieniems patinka seno kineskopinio tauro vaizdas,kitiems patinka naujo lcd tv vaizdas,tretiems patinka juoda spalva,kiti toje juodoje spalvoje nori matyti pilka,pilksva,balksva,kersa....aisku keista kai per viena tv juodas kostiumas matosi kaip pilkas,o per kita juodas nes jis tiesiog juodas
Be jūsų nuomonės ir skonio dar yra standartas rec.709, kuris pakankamai tiksliai nustato kaip turi rodyti HDTV.