Įkraunama...
Įkraunama...

Televizoriai - 6

QUOTE(lituanus vulgaris @ 2012 12 19, 12:03)
Na, pradėkite rinktis TV iš naujo. 32" TV žiūrėjimui iš tokio atstumo yra smarkiai per mažas. Taip, žiūrėti jį įmanoma, bet optimalus tokiam atstumui būtų 46-50" televizorius. Tik, spėju, sunkiai rasite tokio dydžio TV už 2000Lt (aš TV nepardavinėju, tai tikslių TV kainų nežinau). Jei 46-47 colių TV už skiriamus pinigus nerasite, tai pirkite mažiausiai 42" TV, kainuojančių iki 2000Lt tikrai yra.

gal perlenkiau su tais 3 metrais g.gif kambarys realiai mažas, 8 kv.m., kabinsime kambario kampe. Kadangi tai pagalbinis televizorius miegamajame, tai nesinori kažko tokio... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2012 12 19, 13:40)
Sveiki, kaip manote, ar artimiausiu metu turetu papigti samsungai 5 ir 6 klases. gal verta butu palaukti sausio mėnesio, ar pirkti su kaledinem nuolaidom?  ax.gif

Per artimiausius pusę metų tikrai "papigs".
Atsakyti
1 klausimas del dydzio 32" ar 40", atstumas ~ 2,5 m, anksciau turejom 32" kaip ir uzteko, bet dabar visi (t.y. parduotuviu konsultantai) siulo 40"?
2 klausimas del modelio, renkames tarp SONY EX650 ir HX750, 3D neaktualu, bet parduotuveje EX650 vaizdas daug tamsesnis nei HX750, pardavejas aiskina kad HX750 geriau atkuria balta spalva. Ar taip is tikruju ar priklauso tik nuo TV sureguliavimo?
Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti

noriu paklaust. nusipirkau sita modeli 32LS570S. atseit rodo ir dvbT ir dvbC - bet neveikia abu dekoderiai vienu metu!
ir perjungt neimanoma is vieno i kita!!! tik arba dvbT arba dvbC! toks televizorius isvis neturetu but Lietuvos rinkoje!
pas mane yra tokia situacija. kabelines tiekejas transliuoja seno tipo analoginius kanalus (perdirba is skaitmenos i analoga)
apie 60 kanalu ir cia yra pagrindinis ju paketas.
taip pat jis pertransliuoja lietuviskus skaitmeninius + kitus free tiesiogiai dvbT standartu.
na kad rodytu visokiems televizoriams neturintiems dvbC arba seniems su priedeliu (predeliai dvbC paprastai nepalaiko).
ir dar tiekejas formuoja kruva skaitmeniniu kanalu dvbC formatu
(lietuvisku ner, ir subttru arba rusiskai verstu mazai, bet uztat siti kokybiski).
vienu kabeliu ateina triju tipu kanalai analogniai/dvbT/dvbC ir pagal televizoriaus aprasyma - turetu rodyti viska.
problema tokia - neimanoma vienu metu visu kanalu itraukti ir uzprogramuoti i sita LG 32LS570S televizoriu.
arba nusistato tik dvbT ir analoginiai kanalai. arba nusistato tik dvbC ir analoginiai kanalai. o senesni kanalai issitrina!
ir vienu ir kitu atveju neveikia nei automatinis, nei rankinis kanalu perderinimas ar itraukimas papildomai. atskirai - rodo.
tai kame cia beda ir ka man daryt kad rodytu visus transliuojamus kanalus?
bandziau ir salis keist, ir kalba, ir atstatyt pirminius konfiguracijos nustatymus - vistiek NEVEIKIA!
tik duoda rinktis arba dvbT arba dvbC (+analoginiai abiem atvejais). ka pasiulytumet daryt?
ar isvis realu sita problema issprest? laukiu visokiu komentaru. butu idomu suzinot kaip sita problema kitu gamintoju ir markiu televizoriuose (ar realiai veikia ten dvbT ir dvbC tuo paciu metu?)
Atsakyti
Man rodos, kad jūs, aprašinėdamas savo problemą, kažką privėlėte.

Aš nenoriu tikėti, jog per kabelinę TV yra transliuojama DVB-T, kaip jūs kad rašote. Na, bet čia ne esmė.

Jūsų problema, jei teisingai suprantu, yra ta, kad televizorius neleidžia vienu metu surinkti tiek DVB-C, tiek DVB-T kanalų. Šiaip jau per tą patį kabelį neturėtų ateiti DVB-C ir DVB-T kartu. Dėl to LG ir padarė, kad arba DVB-C ir analogas, arba DVB-T ir analogas.

Neteko girdėti apie alternatyvų LG televizorių firmvarą, tad bijau, kad jūsų problemos sprendimas būtų tik televizoriaus keitimas kitu. Žinau, kad Panasonic tikrai galima surinkti DVB-C, DVB-T ir analogo kanalus vienu metu. Apie kitus gamintojus nieko negaliu pasakyti, nežinau ar jie taip moka.
Papildyta:
QUOTE(Kenzo26 @ 2012 12 21, 22:45)
1 klausimas del dydzio 32" ar 40", atstumas ~ 2,5 m, anksciau turejom 32" kaip ir uzteko, bet dabar visi (t.y. parduotuviu konsultantai) siulo 40"?
Teisingai siūlo. Aš tai ir dar didesnį pirkčiau smile.gif

QUOTE(Kenzo26 @ 2012 12 21, 22:45)
2 klausimas del modelio, renkames tarp SONY EX650 ir HX750, 3D neaktualu, bet parduotuveje EX650 vaizdas daug tamsesnis nei HX750, pardavejas aiskina kad HX750 geriau atkuria balta spalva. Ar taip is tikruju ar priklauso tik nuo TV sureguliavimo?
Manau, kad gudrauja parduotuvė, tokiu skirtingu reguliavimu nori brangesnį modelį patrauklesniu padaryti. Ne šviesume aukštesnių klasių TV yra geresni už žemesnių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituanus vulgaris: 22 gruodžio 2012 - 05:21
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2012 12 22, 05:29)
Manau, kad gudrauja parduotuvė, tokiu skirtingu reguliavimu nori brangesnį modelį patrauklesniu padaryti. Ne šviesume aukštesnių klasių TV yra geresni už žemesnių.

Dėl reguliavimo turėjau tokį įtarimą. Bet dar noriu pasitiklsinti - jei bus žiurima pagrinde televizija ar verta investuoti papildomus pinigus į HX750?
Arba kodėl (kokias atvejais) vertėtu už HX750 mokėti ~550Lt daugiau nei už EX650?
Ačiū už nuomones.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2012 12 22, 05:29)
Man rodos, kad jūs, aprašinėdamas savo problemą, kažką privėlėte.

Aš nenoriu tikėti, jog per kabelinę TV yra transliuojama DVB-T, kaip jūs kad rašote. Na, bet čia ne esmė.

Jūsų problema, jei teisingai suprantu, yra ta, kad televizorius neleidžia vienu metu surinkti tiek DVB-C, tiek DVB-T kanalų. Šiaip jau per tą patį kabelį neturėtų ateiti DVB-C ir DVB-T kartu. Dėl to LG ir padarė, kad arba DVB-C ir analogas, arba DVB-T ir analogas.

Neteko girdėti apie alternatyvų LG televizorių firmvarą, tad bijau, kad jūsų problemos sprendimas būtų tik televizoriaus keitimas kitu. Žinau, kad Panasonic tikrai galima surinkti DVB-C, DVB-T ir analogo kanalus vienu metu. Apie kitus gamintojus nieko negaliu pasakyti, nežinau ar jie taip moka.

sita problema tikra yra su situ lg teliku. ir tiekejas transliuoja tikrai dvbT ir dvbC kartu per viena kabeli. tas dvbT signalas stiprus. as turiu ir antena su stiprintuvu ir aukstoje vetoje gyvenu. galiu palygint. is antenos silpnesni signalai, kitam dazniu diapazone biski ir plius is antenos kanalai kitaip isdestyt. kabelines tiekejas pertransliuoja - bet jis dali kanalu prametes (kur uzkoduoti). ta prasme is antenos pagaunu dvbT 3 sustuvus po 10 kanalu. o is tiekejo 2 siustuvus po 10 kanalu. ir telikas juos "mato" tik dvbt formate.
dabar del softo telikui. ten as kaip suprantu kazka galima perrasyt programiniam softe, nes yra softo versija. baisokas dalykas, nedares telikui niekada - gal kas smulkiau zino? ir kur cia rast tuos atnaujinimus su aprasymu kas ten atnaujinta? nes nerandu nieko panasaus LG gamintoju saite. tik paistalai visokie apie stebukingas LG televizoriu savybes.
dabar negarantuoju, bet senesniuose lg modeliuose lygtai buvo kitaip. ten signalo saltini lygtai galejai perjungt (antena, + kabeline, +palydovine, +hdmi ir tt). o sitam neber - ivesties saltinis tik antenaarba kabelis ir +palydovine ir +visi kiti. kazkokia nesamone siti lenkiski LG, sunervino konkreciai. pinigus moki - o neveikia kaip raso instrukcijoj. IR NEVEIKIA ESMINES FUNKCIJOS, o ne kazkokie sumauti "navarotai" "alia 3D" ar dar kas nors nesvarbaus.
Atsakyti
Mano plazminis LG turėjo pliusą-pilkas stovas ir pilkas ekranas-visai nesimatė dulkių 4u.gif . Bet dabar kaip suprantu ekranai tik juodi?taip?

Sveiki, mane irgi domina šis klausimas: ar tik juodi ekranai dbr, nes, jei saulėtas kambarys, visos dulkės matosi ir limpa, atrodo, kad mėnesį nevalyta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2012 12 24, 06:26)
Sveiki, mane irgi domina šis klausimas: ar tik juodi ekranai dbr, nes, jei saulėtas kambarys, visos dulkės matosi ir limpa, atrodo, kad mėnesį nevalyta doh.gif

smile.gif uzuolaideles pakabink pries televizoriu ir nesimatys...
as tai dulkejimo problema isprendes kiek kitaip. pas mane yra tokia rankena ant sienos prisukta. ir televizorus ant jos pastatytas ir pakreiptas zemyn gal 10 laipsniu. visos dulkes seda is televizoriaus nugaros puses. is priekio nesimato.
rankena beje ne pirktine, o specialiai daryta pas "auksarankius" chalturscikus :)televizorius ne tik stovi - bet ir is nugaros laikosi, kad nenuluztu nuo stovo. kampas visgi didelis.
Atsakyti
įsigyjom 40", tai mano subjektyvi nuomonė, žiūrint skaitmeninę TV: nuo stalo ~ 4 m. labai komfortiškai žiūrisi, bet nuo sofkutes (~2,5 m) tikrai ne schmoll.gif, bet gal dar priprasiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenzo26: 24 gruodžio 2012 - 13:32
QUOTE(jurda @ 2012 12 24, 07:26)

Pilkas ekranas = bloga vaizdo kokybė šviesoje...

Dėl to visi stengiasi ekranus padaryti kuo juodesnius.
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2012 12 24, 14:31)
įsigyjom 40", tai mano subjektyvi nuomonė, žiūrint skaitmeninę TV: nuo stalo ~ 4 m. labai komfortiškai žiūrisi, bet nuo sofkutes (~2,5 m) tikrai ne schmoll.gif, bet gal dar priprasiu smile.gif

tikrai priprasit...2.5m musu skaitmeninei tv butu optimalus minimumas...is 4m. tai jau kaip silelis..... blush2.gif
Atsakyti