Įkraunama...
Įkraunama...

Fotokonkursas "Gandrų belaukiant..."

QUOTE(Ramunita @ 2012 10 16, 09:13)
nu man tai kažkaip g.gif jeigu pvz aš gerai ir gražiai fotkinu,nu moku šitą daryt,tai man ką-nebegalyvaut?
bet va yra kita pusė,kai dalyvaujama su fotografo darytomis nuotraukomis...na,man tai taip truputėlį net nežinau kaip pasakyt-gal reiktų nurodyt autorystę? g.gif tiesa,nelabai žinau kokiom sąlygom fotografai atiduoda tas nuotraukas,bet tarkim kažkin ar galėčiau dalyvauti kokios geriausios knygos konkuse,jeigu ji būtų apie mane,mano gyvenima,bet ją būčiau parašius ne aš.

Jaigu fotografe fotografavo uz dyka,tai tada suprantu.

Bet dauguma fotografai dirba ir gauna uz tai tikrai ne mazus pinigus,tad jie parduoda savo darba .. o jau klientas gali su ta foto daryti ka nori..tikrai nematau reikalo atsiklausineti fotografo,jaigu nuotraukose yra jis,jo seima..tuo labiau uz foto sumoketa.

Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 10 16, 22:36)

Bet dauguma fotografai dirba ir gauna uz tai tikrai ne mazus pinigus,tad jie parduoda savo darba .. o jau klientas gali su ta foto daryti ka nori..tikrai nematau reikalo atsiklausineti fotografo,jaigu nuotraukose yra jis,jo seima..tuo labiau uz foto sumoketa.

Nesvarbu ar klientas is fotografo foto gauna uz pinigus ar uz aciu, bet jis tikrai su foto daryt ka nori negali, nes jis is fotografo igyja foto, bet ne autoryste tos nuotraukos wink.gif Taip kaip ir paveiksla, klientas igyja dailininko paveiksla, bet savininkas-autorius, to paveikslo yra dailininkas. Todel tas paveikslas puosia kazkieno namus, tokio ir anokio autoriaus. Realiai, daugumoje konkursu, jei tai yra fotografo darbas, fotografas nurodomas, taip kaip ir spaudoje, prie nuotrauku turi but parasyta nuotraukos autoriaus info, jei tai ne fotografo darbas, nurodoma kad is asmeninio archyvo.
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2012 10 16, 22:11)
Nesvarbu ar klientas is fotografo foto gauna uz pinigus ar uz aciu, bet jis tikrai su foto daryt ka nori negali, nes jis is fotografo igyja foto,  bet ne autoryste tos nuotraukos wink.gif Taip kaip ir paveiksla, klientas igyja dailininko paveiksla, bet savininkas-autorius, to paveikslo yra dailininkas. Todel tas paveikslas puosia kazkieno namus, tokio ir anokio autoriaus. Realiai, daugumoje konkursu, jei tai yra fotografo darbas, fotografas nurodomas, taip kaip ir spaudoje, prie nuotrauku turi but parasyta nuotraukos autoriaus info, jei tai ne fotografo darbas, nurodoma kad is asmeninio archyvo.

kad autorius fotografas tai suprantu,bet nusipirkes foto dar ir su savo atvaizdu,tikrai gali ja deti kur nori..ir nematau reikalo ispeti fotografo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 16 spalio 2012 - 22:53
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 10 16, 22:52)
kad autorius fotografas tai suprantu,bet nusipirkes foto dar ir su savo atvaizdu,tikrai gali ja deti kur nori..ir nematau reikalo ispeti fotografo.

Jūs turite pasiskaityti sutartį, kurią sudarote su fotografu mirksiukas.gif Ne visi leidžia klientams naudoti nutraukas, kur jie nori.
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2012 10 16, 23:15)
Jūs turite pasiskaityti sutartį, kurią sudarote su fotografu  mirksiukas.gif  Ne visi leidžia klientams  naudoti nutraukas, kur jie nori.

sutartis,tai cia jau kitas reikalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 10 16, 23:52)

Deti taip, gali, nurodant autoryste ir ispeti fotografo neprivalai. Kitu atveju, jei nenurodomas foto autorius, teisme pralaimetumet, kad naudojat autoriaus darbus jo nenurodant. Ar turetumet sutarti, ar ne wink.gif Visi save gerbiantys ir problemu nenorintys site, zurnalai, laikrasciai ir t.t. pasiklausia, kas nuotraukos autorius, jei nera nurodyta. Nes teisiskai smile.gif kas susije su fotografijom, svarbu tiek pat, kas toje nuotraukoje ir kas jos autorius wink.gif
Apie konkursa, tai tas pats kas dailininkas, jei vyksta paveikslu(portretu) paroda, jus turit paveiksla kazkokio dailininko, i ta konkursa atnesus ta darba, nenurodant jo autoriaus, paveikslo autorius tampat jus, o is tikro gi ne... todel drasiai paduot i teisma uz autorystes pasisavinima ir tikrai pralaimetumet. O jei noretumet nurodyt tame konkurse autoriu, bet konkurso rengejai to neleistu daryt, tada visa atsakomybe prisiima konkurso rengejai.
Taip kad, jei dalyvaujat konkurse, su autoriaus darbais, neigije autorystes teises(galima igyt autoryste, jei autorius sutinka), butina nurodyt autoriu, jei site, spauda... nenori autoriaus nurodyt, tada visa atsakomybe, pereina konkurso rengejams uz autorystes teisiu pazeidima cool.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 10 16, 22:36)

na,nežinau ar galima dalyvauti konkursuose nenurodant autorystės. Aš tai gal nevykusį palyginimą turiu,bet vat-imu parašau knyga apie tave,na biografiją tarkim, ir kaip tu manai-galėtum tu su ta knyga eiti į geriausios knygos konkursą?na,ir šiaip,kai rašai kokį darbą ir cituoji kokį nors kitą autorių,tai irgi privalai nurodyti cituojamą šaltinį-klaust to šaltinio ar taip galima nereikia,bet iš kur imta informacija tai reikia nurodyt.
Na,bet čia gal ir ne į temą,tiesiog man pasidarė įdomu kaip čia yra su tom fotkėm fotosesijinėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2012 10 16, 23:15)
Jūs turite pasiskaityti sutartį, kurią sudarote su fotografu  mirksiukas.gif  Ne visi leidžia klientams  naudoti nutraukas, kur jie nori.

Kaip ir ne visi fotografai atsiklausia klientų, ar pastarieji leis jam savo asmeninės šventės nuotraukas publikuoti feisbuke, forume ar kitoj viešoj erdvėj.... P.S. Čia ne priekaištas, o šiaip išplaukianti mintis po jūsų pasisakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2012 10 18, 12:20)
Kaip ir ne visi fotografai atsiklausia klientų, ar pastarieji leis jam savo asmeninės šventės nuotraukas publikuoti feisbuke, forume ar kitoj viešoj erdvėj.... P.S. Čia ne priekaištas, o šiaip išplaukianti mintis po jūsų pasisakymo 4u.gif

Tai nereiškia, kad visi fotografai taip elgiasi, ir, kad tai yra norma mirksiukas.gif Manau save ir savo klientą gerbiantis fotografas taip nedarys ax.gif
Atsakyti
prabalsavau thumbup.gif
uz paprastas,neprofesionalias foto thumbup.gif
o tai jau kartais bloga darosi nuo tu profesionalumo "varzytuviu" smile.gif
Atsakyti
Prabalsuota smile.gif

Nes "kitokia" :
http://www.supermama...p...&phid=24055

Nes be galo estetiška
http://www.supermama...p...&phid=24042

Nes meniška ir pavadinimas man super
http://www.supermama...p...&phid=24077

Dar būčiau ir daugiau radus už ką balsuot 4u.gif Buvo dar labai gražių gamtoje darytų wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veitė: 22 spalio 2012 - 10:59
QUOTE(Veitė @ 2012 10 22, 11:56)
Prabalsuota  smile.gif

Geras pasirinkimas drinks_cheers.gif

Kadangi manau, jog konkursines foto gali rasti ir žiūrėti bet kas, nuo mažo iki seno, tas kas nebūtinai tai patyrė, kas jose vaizduojama, tai balsavau tik už mano nuomone tinkamiausios rodyti pasauliui foto. Nes dalis foto man perdaug asmeninės atrodo ir nesinori jų vertinti ax.gif

Mano pasirinkimas:
Tokia kitokia foto, nemoku net nusakyti, gotiška tokia thumbup.gif Visgi vaiko atėjimas į pasaulį nėra vien tik rožiniai perliukai ir pūkučiai bigsmile.gif
http://www.supermama...p...&phid=23955

Ši foto tiesiog negali likti nepastebėta schmoll.gif Manau visi į ją vistiek dėmesį atkreipė ax.gif
http://www.supermama...p...&phid=23988

Ši labai žavi: smulkučiai, jaunučiai, dailučiai, kad net pilvukas mažai matosi, laimingi biggrin.gif
http://www.supermama...p...&phid=24077
Atsakyti