Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2012 10 02, 22:01)

Ačiū 4u.gif

QUOTE(rG. @ 2012 10 03, 01:41)
Prisidėsiu prie Yvetės, Paluri, tikrai eini į priekį, visa kita išmoksi.

Malonu girdėti ax.gif Kas išmokstama, tikiu kad išmoksiu. Sekmadienį planuojam kelionę į gėlių slėnį, bus proga pafotografuoti ne vaikus, gal turėsiu ką nors įdomesnio parodyti. Būtų faina, jei helios'o adapteris atkeliautų iki to laiko.

QUOTE(Jurzole @ 2012 10 03, 01:44)

Forume beveik nieko ir nerodau. Ir dabar bandau daryti ir tėveliams, ir sau. Ne viskas išeina, ko norisi. Gal ir sunkią sritį pasirinkau. Bet fotografuoju, tai kas prieinama šiuo metu, gal ateity kas nors pasikeis, atsiras kokia šauni mamytė ar jos sesė ir užsimanys fotosesijos smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 10 03, 01:47)
tikiu  drinks_cheers.gif  ypač svečioje šalyje, o ypač ten kur esi.

Gal ir eitų, tik reikia daug laiko atrasti tokiai nišai. Bet čia dauguma fotografuoja studijoje, su makiažu ir daug papuošalų, o po to daug drugelių pripiešia doh.gif Tai žmonės sako, kad mano nuotraukos atrodo labai natūralios smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 10 03, 02:01)

Papildyta:

šildyti reikia kambarį, apskritai, kad rami, jauki atmosfera vyrautų. Ką tik iškepto kūdikėlio reikia, o jie juk daug miega. Fotografas lieka tikrai ilgiau nei valanda šeimoje ir kūdikėlis spėja keliskart pamiegoti, prabusti ir t.t.

Tikrai turi būti labai šilta, net Indijoj, kai lyja, kūdikėliams šalta. Fotosesija užtrunka kokias 3 valandas smile.gif Mėnesio kūdikėliai greitai užmiega, vyresni jautrūs, greitai nubunda.

QUOTE(kristalines @ 2012 10 03, 02:02)
Aš tikrai nenorėjau įžeisti paluri, ir nesakiau, kad ji stovi vietoje, tik norėjau pasakyti, kad foto yra nuobodžios, vienodos, nestebina ir nepriverčia stabtelėti... bet tikiu, kad tėvai jomis yra patenkinti. 4u.gif

Mano vyras sako: "koks tikslas daryti nuotraukas, kurios patinka tik fotografams, daryk tokias, kurios patinka normaliems žmonėms" lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 10 03, 02:24)
sorry, tikrai nepatarsiu kaip vaiką gražiai įraityti į krepšį, kaip užmigdyti ir išlankstyti iš jo nenatūralias, kūdikiui nebūdingas pozas, nepatarsiu kokios spalvos mezginiuotą kepurę su ausimis uždėti ir pan smile.gif

O man koks malonumas jiems kepurytes megzti, nes man tai irgi labai patinka.

QUOTE(Diancikas @ 2012 10 03, 19:13)
Paluri - fotografuoti kūdikėlius - matyt sunkiausia, ką esu fotografavusi (14 d. amžiaus). Ir dar mama bijojo iš rankų paleisti ir  labai namo skubėjo sad.gif
Be to, tokie maži leliukai labai raudoni - gražiau žiūrisi jb tik

Jeigu mama bijo iš rankų paleisti, tai tuomet išvis sunku padaryti nors kokių nuotraukų, bet teko sutikti porą mamų, kurios labai laisvai elgėsi su kūdikiais, tai tuomet smagu. Labai sutinku dėl JB! Labai sunku tą raudonumą nuimti, bandžiau aktionus, bet irgi man nepatiko, tuomet išvis kūdikiai kaip lėlės pasidaro. Tai jau geriau natūraliai raudoni...
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 10 03, 16:42)

Mano vyras sako: "koks tikslas daryti nuotraukas, kurios patinka tik fotografams, daryk tokias, kurios patinka normaliems žmonėms"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O kokios tau pačiai patinka? smile.gif
Atsakyti
Komercijoje,kad neprarasti malonumo,turi daryti tai kas tau patinka...taip taip taip, reikia atsižvelgti į klientą,bet turi surasti pusiausvyrą mirksiukas.gif Padarai kadrus kokių klientas pageidavo,o poto darai sau,taip kaip tu nori,taip kaip tau patinka... Ir laikui bėgant klientai ateidami sakys mažiau ir mažiau savo pageidavimų,nes tiesiog ateis dėl tavo požiūrio,tavo idėjų ir t.t. Čia vėlgi,tai tik mano nuomonė... Gyvenime turi visur būti lankstus,kraštutinumai dažniausiai niekur nenuveda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 03 spalio 2012 - 16:07
QUOTE(R.i.R. @ 2012 10 03, 20:19)
O kokios tau pačiai patinka?  smile.gif

Iš pradžių patikdavo tokios, kaip ir visom mamom smile.gif , bet pamažu skonis keičiasi, pvz. dabar labai patinka JB nuotraukos, nors prieš metus man jos nepatiko. Taip pat ir su kitais fotografais, kas patiko pernai, šiemet jau nebepatinka. Poreikiai ir skonis keičiasi. Tačiau tai kas patiko pernai, aš galbūt jau padarau pati šiemet, o kas patinka dabar, galbūt pati mokėsiu fotografuoti po metų g.gif
Atsakyti
ar bus meetas?

o gal ne visi kvieciami? blush2.gif
Darbe nelabai turiu kada sekti tema, tai galiu ir praziopsoti
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 10 03, 18:30)
ar bus meetas?

Darbe  nelabai turiu kada sekti tema, tai galiu ir praziopsoti

bus, flickre yra informacija. meetas prasideda 10 val., o paskui dirbantieji laukiam kieno nors signalo, kur rinktis dalyvaujantiems vakarinėje dalyje, jei tokia apskritai bus. aš irgi nieko nežinau, lauksim žinių iš meeto dalyvių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 03 spalio 2012 - 18:39
QUOTE(Whatever? @ 2012 10 03, 19:30)
ar bus meetas?

Darbe  nelabai turiu kada sekti tema, tai galiu ir praziopsoti

Bus bus, aš būsiu nuo 11 smile.gif jei ką, gali man skambint, pasakysiu, kur ateiti, parašiau į až numeriuką savo ax.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už pirmo ND praleidimą - 4u.gif
O makaronai mano galvoj vis sukasi - atostogos Italijoj savo įtaką daro.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 10 03, 19:37)
Bus bus, aš būsiu nuo 11 smile.gif jei ką, gali man skambint, pasakysiu, kur ateiti, parašiau į až numeriuką savo  ax.gif

aciu labai.. 4u.gif Po darbo paskambinsiu
Atsakyti
Laba,

Vilnis, sveika sugrizusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 10 03, 17:05)
Komercijoje,kad neprarasti malonumo,turi daryti tai kas tau patinka...taip taip taip, reikia atsižvelgti į klientą,bet turi surasti pusiausvyrą  mirksiukas.gif Padarai kadrus kokių klientas pageidavo,o poto darai sau,taip kaip tu nori,taip kaip tau patinka... Ir laikui bėgant klientai ateidami sakys mažiau ir mažiau savo pageidavimų,nes tiesiog ateis dėl tavo požiūrio,tavo idėjų ir t.t. Čia vėlgi,tai tik mano nuomonė... Gyvenime turi visur būti lankstus,kraštutinumai dažniausiai niekur nenuveda...

thumb_yello.gif thumb_yello.gif thumb_yello.gif
Retas svecias cia beesi, Kike. Gal uzrodyk koki darbeli. Visai pasiilgau rolleyes.gif

Yvette, ar gali flickr pazymeti kaip kirptum mano nuotrauka su berniuku tarpdury? Minejai, kad kirpimas suteiktu stiprumo nuotraukai, buciau bais dekinga smile.gif
Vienintele, taip as irgi kartas nuo karto tik uzsuku i SM...laiko trukumas stiprus. Seima, darbai, ir pns. Gaila, tenka praleisti ir jusu temas. Vis isimetu i favoritus skaityniu nuorodas ir dingstu nieko nepaskaicius, tik pravertusi ar nera ikeltu nuotrauku..tikiuosi, kazkaip susitarti su laiku...kol kas nesekasi laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 10 03, 20:50)
thumb_yello.gif  thumb_yello.gif  thumb_yello.gif
Retas svecias cia beesi, Kike. Gal uzrodyk koki darbeli. Visai pasiilgau  rolleyes.gif

Labukas,džiugu kad kažkas pasiilgo blush2.gif 4u.gif hm... net nežinau ką čia dėti ir dar po tiek laiko g.gif
va vienas iš projekto "Fotografai fotografų akimis" wink.gif galit paspėliot kas čia wink.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 03 spalio 2012 - 20:12