Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(mamagute @ 2012 10 03, 13:25)
ir makaronai praėjo biggrin.gif

bet tai Tu pažiek, kokie makaronai! smile.gif jie gal net su kiaušiniu!

cinamonas, kuris pirmame psl., irgi link maisto tempia, prieskonis, bet jei gerai pateiktas, tai kodėl ne?

į esmę reik žiūrėt. estetiška?
Atsakyti
Sveiki.... smile.gif

Keliu va kelias iš kelionės, yra daugiau, reik pavarkyt... blush2.gif kritikuokit jei noro turit. 4u.gif

http://www.flickr.co...s/79452887@N07/
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2012 10 03, 11:58)
Sveikos, merginos.

Aš paskubom ir konkrečiai smile.gif))
Kada ir kur susitikimas ryt? Kaip tyčia sūnų turiu į vieną procedūrą nuvežti, bet norėčiau bent jau į vakarinę dalį spėti.

skaityk tema flickre mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 10 03, 14:33)
bet tai Tu pažiek, kokie makaronai! smile.gif jie gal net su kiaušiniu!

cinamonas, kuris pirmame psl., irgi link maisto tempia, prieskonis, bet jei gerai pateiktas, tai kodėl ne?

į esmę reik žiūrėt. estetiška?

nu taip, makaronai sudėlioti, ne bet kaip pamesti. Arba pamesti estetiškai. Šalia krūvelių taip pat įkomponuota makaroniukų, jų detalyčių. Fonas ryškus, makaronai gerai matosi.smile.gif Užskaitau smile.gif Nu tikrai estetiškai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2012 09 30, 18:54)
Matau, kad papykai už mano komentarą  ax.gif Juk sakiau, kad esu naujokė, tik pradedančioji, ir tik pasakiau, kaip MAN atrodo. Ieškau ir žiūriu, kas atrodo gerai, kas nelabai, ir ta kryptimi judėdama mokausi. Kūdikių nefotografuoju, bet domiuosi kitų fotografų darbais ir technikom, nes ateityje visai norėčiau pabandyti... Ir tavo fotkėsė man užkliuvo kompozicija. Nesakiau, kad netobulėji, ar kad aš geriau mokėčiau  4u.gif
Tikrai žinau, kad labai sunku  smile.gif

Nėra ko čia pykti 4u.gif Žinau, kad dar daug ko reikia išmokti...

QUOTE(sayonara @ 2012 09 30, 19:23)
paluri, susirask Laukinės kūdikėlių foto kelias. pažaisk su detalėmis, o ne standartinėmis pozomis. blakstiena, pirštukas, kojytė, lūpos, antakiukas, plaukučiai. nes vienas per tą patį gal kur ir tinka, bet čia, temoje, kur rodai koncentruotą kiekį nuotraukų, nepraeis. vis dažniau ir dažniau sulauksi tokių komentarų, kad stovi vietoje, nebeįdomu ir pan.

patikėk, ne iš piktumo taip rašom. iš šono labai gerai matosi, kad vienas per tą patį, vienas per tą patį. aš pvz., neįsivaizduoju, kokių komentarų Tu nori, jei pas Tave eina ir eina draugai ir draugų draugai su kūdikėliais? fokusas yra, su spalvom jau geriau susitvarkai, meno nedarai ir nesieki, kompozicijoj yra kur tobulėti - ir patobulėsi dirbdama. bet mokytis jau nustojai.

Laukinės nuotraukas esu peržiūrėjusi ne kartą. Labai gražios. Bandžiau kojytes fotografuoti, rankytes, bet neišėjo dar taip, kad galėčiau rodyti temoje... Mokausi lėtai. O blakstienom, lūpom ir kitom mažesnėm detalėm, reikėtų makro objektyvo...
Nėra taip, kad eina ir eina, bet 2-3 fotosesijas per mėnesį turiu. Smagu tai, kad yra ką pafotografuoti ir nebereikia prašytis, kad leistų pafotografuojami. O ir šioks toks išėjimas iš namų, kad stogas nenuvažiuotų smile.gif Tačiau, manau, kad greičiau būtų galima tobulėti fotografujant merginas. Gaila, bet iki šiol turėjau tik vieną tokią progą sad.gif
Manau, kad menininku reikia gimti, kažin ar to galima išmokti. Galima išokti techninius dalykus...

QUOTE(Yvette @ 2012 09 30, 20:58)

Labai dėkoju už nuorodas 4u.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 10 01, 01:18)
Paluri - labai pritariu kazkuriai rasusiai kad pabandytum detales fotografuoti.
As cia i svecius buvau isiprasiusi - ne kudikelio fotografuoti - tiesiog taip smile.gif namu salygomis pabandyti fotografuoti seima rolleyes.gif sekesi taip per viduri - nei gerai nei blogai. Yra keletas kadru kurie man patinka smile.gif bet tik keletas.

Kaip gražiai thumbup.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 10 01, 13:51)
nusipirkau knyga - nors bais gailejau pinigu biggrin.gif - fotografo akis smile.gif na ir puse perksiacius esu siek tiek nusivylusi rolleyes.gif visu pirma labai sunkiai man ji skaitosi. Nezinau ko as is jos tikejausi rolleyes.gif matyt daug daugiau. Man joje truksta akivaizdziu paaiskinimu kodel taip reiktu daryti ir kodel kitaip negalima. Man tai kaip tai zirafai - sunkiai "daeina". Skaitau ta pati sakini po 3-5k biggrin.gif

Ir man ši knyga nesiskaito. Turėjau anglišką kompiuteryje, bet nesiskaitė. Nusipirkau lietuvišką, bet vis tiek ten sudėtingai viskas skamba g.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 10 01, 15:27)
gavai nerealiu patarimu, daug, o ir pavyzdziu. pabandyk kita karta pafotkint detales, kazka tokio (gali netgi bandyti atkartoti, mokslo vardan) -->  koliazhas arba tokio -->kojytes. Tai nera itin sunku, bet kazkas naujo. Ka manai? Yvette uzrode tikrai nemazai geru pavyzdziu. As niekada neziuriu kudikiu foto (na neturiu nuomones ties tuo klausimu ir tiek), bet va vakar praleidau ziurinedama, nes man realiai pasidare idomu, ar as sugebeciau, ar sunku, ar ar. Nes patarinet lengva, bet is tikruju isivaziduoju kiek darbo ir sunkumu yra fotografuojant mazylius. Beje, gal as kokia antimotina, bet man tie savaitiniai kudikiai kazkaip ne itin limpa, grimasos keistos, veidai, dideles galvos, mazi kuneliai. Nezinau, cia zinoma tik mano subjektyvi nuomone, bet man nelabai.

The message. The love story.

Patarimų labai daug, dabar tik reikia juos "suvirškinti" ir laukti kitos fotosesijos. Fotografavau 1 metukų mergytę, tai buvo pati sudėtingiausia fotosesija turbūt. Dar neveikšto, be mamos iškart verkia... O dar paprašė gimtadienį pafotografuoti, oi kaip nuobodu buvo blush2.gif Savaitinio kūdikio dar niekada nefotkinau, 1 mėnesio jauniausias buvo, tai visai faina su tokiu smile.gif

The love story - super thumbup.gif Turiu zenitą su helios'u, uzsisakiau adapterį, kai tik gausiu - eisiu ir aš bandyti kažką naujo.
Atsakyti
QUOTE(Vilnis @ 2012 10 03, 12:51)
Sveikutes,
tuk, tuk tuk - priimsit? smile.gif Reik man ir gero spyrio į užpakalį, apsileidau iš viso - nieko nebefotografuoju... sad.gif Reik man kritikos, nes visos mano darytos nuotraukos negražios atrodo sad.gif

Sveika smile.gif ir aš užskaitau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 10 02, 22:21)
Sunku grizti i darba po 2 metu...nespeju nieko, tik paskaityti tema vakarais....noreciau sudalyvauti ax.gif

Man irgi buvo sunku, bet žinok, patinka ax.gif tik ne už tokius pinigus, kiek siūlo biggrin.gif netgi vyras išėjo į "biliotenį" su vaiku, o aš važinėju į darbą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2012 10 03, 14:44)
skaityk tema flickre mirksiukas.gif

Ačiū. Kokia aš nesupratinga blush2.gif

Paluri - fotografuoti kūdikėlius - matyt sunkiausia, ką esu fotografavusi (14 d. amžiaus). Ir dar mama bijojo iš rankų paleisti ir labai namo skubėjo sad.gif
Be to, tokie maži leliukai labai raudoni - gražiau žiūrisi jb tik
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diancikas: 03 spalio 2012 - 14:48
Konkursui NEportretas.

Virpesys
user posted image

i flickr nemoku ikelt, ar cia sayonara ikelia i konkursui skirta tema? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2012 10 03, 15:03)
Konkursui NEportretas.

Virpesys

i flickr nemoku ikelt, ar cia sayonara ikelia i konkursui skirta tema?  blush2.gif

Tu įkeli. jei esi narė tos grupės, tai bent nuorodą įkelk, bet ten yra ir instrukcijos, kaip įkelt foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 03 spalio 2012 - 15:06
niu sorry, bet zinok as nematau paaiskinimo kaip ikelt i ta butent grupe skirta konkursui cool.gif ikeliau i SM fotografija unsure.gif

as HMTL linka ikeliau, gavosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 03 spalio 2012 - 15:29
Rašyk toje temoje postą. Na, pavyzdžiui "NEprotretas. "Virpesiai" ". Nuotraukos adresą, kai ją atsidarysi nukopijuok iš naršyklės adreso lauko ir įklijuok tarp laužtinių skliaustų []. smile.gif 4u.gif Tame post'e.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 03 spalio 2012 - 15:27