QUOTE(-Tynka- @ 2012 09 30, 18:54)
Matau, kad papykai už mano komentarą
Juk sakiau, kad esu naujokė, tik pradedančioji, ir tik pasakiau, kaip MAN atrodo. Ieškau ir žiūriu, kas atrodo gerai, kas nelabai, ir ta kryptimi judėdama mokausi. Kūdikių nefotografuoju, bet domiuosi kitų fotografų darbais ir technikom, nes ateityje visai norėčiau pabandyti... Ir tavo fotkėsė man užkliuvo kompozicija. Nesakiau, kad netobulėji, ar kad aš geriau mokėčiau
Tikrai žinau, kad labai sunku
Nėra ko čia pykti
Žinau, kad dar daug ko reikia išmokti...
QUOTE(sayonara @ 2012 09 30, 19:23)
paluri, susirask Laukinės kūdikėlių foto kelias. pažaisk su detalėmis, o ne standartinėmis pozomis. blakstiena, pirštukas, kojytė, lūpos, antakiukas, plaukučiai. nes vienas per tą patį gal kur ir tinka, bet čia, temoje, kur rodai koncentruotą kiekį nuotraukų, nepraeis. vis dažniau ir dažniau sulauksi tokių komentarų, kad stovi vietoje, nebeįdomu ir pan.
patikėk, ne iš piktumo taip rašom. iš šono labai gerai matosi, kad vienas per tą patį, vienas per tą patį. aš pvz., neįsivaizduoju, kokių komentarų Tu nori, jei pas Tave eina ir eina draugai ir draugų draugai su kūdikėliais? fokusas yra, su spalvom jau geriau susitvarkai, meno nedarai ir nesieki, kompozicijoj yra kur tobulėti - ir patobulėsi dirbdama. bet mokytis jau nustojai.
Laukinės nuotraukas esu peržiūrėjusi ne kartą. Labai gražios. Bandžiau kojytes fotografuoti, rankytes, bet neišėjo dar taip, kad galėčiau rodyti temoje... Mokausi lėtai. O blakstienom, lūpom ir kitom mažesnėm detalėm, reikėtų makro objektyvo...
Nėra taip, kad eina ir eina, bet 2-3 fotosesijas per mėnesį turiu. Smagu tai, kad yra ką pafotografuoti ir nebereikia prašytis, kad leistų pafotografuojami. O ir šioks toks išėjimas iš namų, kad stogas nenuvažiuotų
Tačiau, manau, kad greičiau būtų galima tobulėti fotografujant merginas. Gaila, bet iki šiol turėjau tik vieną tokią progą
Manau, kad menininku reikia gimti, kažin ar to galima išmokti. Galima išokti techninius dalykus...
QUOTE(Yvette @ 2012 09 30, 20:58)
Labai dėkoju už nuorodas
QUOTE(Zirzė @ 2012 10 01, 01:18)
Paluri - labai pritariu kazkuriai rasusiai kad pabandytum detales fotografuoti.
As cia i svecius buvau isiprasiusi - ne kudikelio fotografuoti - tiesiog taip
namu salygomis pabandyti fotografuoti seima
sekesi taip per viduri - nei gerai nei blogai. Yra keletas kadru kurie man patinka
bet tik keletas.
Kaip gražiai
QUOTE(Zirzė @ 2012 10 01, 13:51)
nusipirkau knyga - nors bais gailejau pinigu
- fotografo akis
na ir puse perksiacius esu siek tiek nusivylusi
visu pirma labai sunkiai man ji skaitosi. Nezinau ko as is jos tikejausi
matyt daug daugiau. Man joje truksta akivaizdziu paaiskinimu kodel taip reiktu daryti ir kodel kitaip negalima. Man tai kaip tai zirafai - sunkiai "daeina". Skaitau ta pati sakini po 3-5k
Ir man ši knyga nesiskaito. Turėjau anglišką kompiuteryje, bet nesiskaitė. Nusipirkau lietuvišką, bet vis tiek ten sudėtingai viskas skamba
QUOTE(Maggie @ 2012 10 01, 15:27)
gavai nerealiu patarimu, daug, o ir pavyzdziu. pabandyk kita karta pafotkint detales, kazka tokio (gali netgi bandyti atkartoti, mokslo vardan) -->
koliazhas arba tokio -->
kojytes. Tai nera itin sunku, bet kazkas naujo. Ka manai? Yvette uzrode tikrai nemazai geru pavyzdziu. As niekada neziuriu kudikiu foto (na neturiu nuomones ties tuo klausimu ir tiek), bet va vakar praleidau ziurinedama, nes man realiai pasidare idomu, ar as sugebeciau, ar sunku, ar ar. Nes patarinet lengva, bet is tikruju isivaziduoju kiek darbo ir sunkumu yra fotografuojant mazylius. Beje, gal as kokia antimotina, bet man tie savaitiniai kudikiai kazkaip ne itin limpa, grimasos keistos, veidai, dideles galvos, mazi kuneliai. Nezinau, cia zinoma tik mano subjektyvi nuomone, bet man nelabai.
The message. The love story.
Patarimų labai daug, dabar tik reikia juos "suvirškinti" ir laukti kitos fotosesijos. Fotografavau 1 metukų mergytę, tai buvo pati sudėtingiausia fotosesija turbūt. Dar neveikšto, be mamos iškart verkia... O dar paprašė gimtadienį pafotografuoti, oi kaip nuobodu buvo
Savaitinio kūdikio dar niekada nefotkinau, 1 mėnesio jauniausias buvo, tai visai faina su tokiu
The love story - super
Turiu zenitą su helios'u, uzsisakiau adapterį, kai tik gausiu - eisiu ir aš bandyti kažką naujo.