Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 29, 22:51)
Rodyk kokie diedai ar dar kas tamstai prie dūšelės  biggrin.gif įvertinsim  cool.gif

This wink.gif

Papildyta:
QUOTE(erikamaja @ 2012 09 30, 00:07)
Nu...man fotografas Saulius ir labiau prie dūšios, tik, kad sukūdo nabagas fotkint pradėjęs...gaila verysad.gif

matyt krize meslitoj
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 09 29, 17:49)

jetus, koks angelėėėėlis wub.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 09 29, 23:42)
Paluri, nenukabink nosies  4u.gif
Peržiūrėjau flickr ir blogo foto, ne visas, tiesa. Iš fonų bandau spręsti kad turi arba ruoši studijėlę.  Nežinau kiek ten vietos turi. Bet patarimas būtų atitraukti žmones nuo fono, tada pasilies kiek ir atrodys gražiau. Keliose matosi toks susiraukšlėjimas, tas tai negražu.
Taip pat tavo vetimas į jb man asm. labai negražus. Jei turi laiko noro, tai pasimokink, eksperimentuok su PS, kelk čia foto, o mes pasakysim kai jau link teisingesnio, gražesnio varianto eisi. Nutoraukos kai kurios tikrai pagražėtų pas tave.
Fotografavimai su tom kepurytėm, pintinėse ir t.t.  ne mano skonio foto, bet tikiu, kad ten, kur esi, tokios ir eina. Manau aš ar Sayonara su savo kai kuriom depresyviom foto ten toli nenueitume  biggrin.gif Manau stilių pasirinkai nebūtinai todėl, kad toks patinka, bet gal todėl, akd jis einamas. Toje šalyje.
Pasižvalgyk po kūdikių fotografijos psl, apsižiūrėk kaip kiti fotografuoja. Pamatysi, pavyks geriau.

Nenukabinu smile.gif Žinau, kad mano nuotraukos nėra labai geros, dar reikia mokytis ir mokytis. Aš tik per praktiką išmokstu, o tos praktikos dar nėra daug.
Bet aš pati jaučiu didelį skirtumą tarp nuotraukų, darytų prieš metus, kai prisijungiau prie SM, ir nuotraukų, darytų šiuo metu 4u.gif
Studijėlės neturiu, fotografuoju kūdikio namuose. Pagal papročius, 90 dienų indai kūdikio neneša iš namų, nebent pas gydytoją. Aišku, yra išimčių. Tai yra dar vienas iššūkis man, nes kiekvieną kartą reikia prisitaikyti prie skirtingų aplinkybių, kitokios šviesos arba šviesos trūkumo. Tačiau, taip išmoksiu daugiau smile.gif Dažniausiai trūksta vietos, todėl sudėtinga atitraukti foną toliau. Kitas dalykas, reikia nusipirkti didesni ir geresnį audinį. Bet negaliu išsirinkti kokį. Kūdikių fotografija yra naujovė Indijoje, tai pavyzdžių yra nedaug. Bet indams patinka visokie blizgučiai, drugelio sparnai ir pan dalykai ax.gif
JB bandau visokius būdus, būtinai įkelsiu parodyti, gal tuomet greičiau pamatysiu klaidas.
Rodau vieną JB nuotrauką, kurioj man šiuo metu JB patinka smile.gif Fonas nėra labai geras ir laikrodis maišo...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2012 09 30, 02:12)
norėčiau kad būčiau mokėjusi taip fotkinti prieš  pusantrų metų... Taip, yra klaidelių, bet man neatrodo , kad paluri stovi vietoje, palyginus su ankstesnėmis foto, tai kaip diena ir naktis ... man irgi labai patiktų kūdikius pafotkint, tik nieks neduoda biggrin.gif

Ačiū 4u.gif Įdomiausia tai, kad prieš metus, man mano nuotraukos atrodė gražios, o dabar taip nebeatrodo... lotuliukas.gif
Iš pradžių vos prisiprašiau, kad kas nors duotų pafotografuoti kūdikį, bet dabar draugų draugai prašo, kai pamato nuotraukas. Tai man labai gera praktika smile.gif

QUOTE(-Tynka- @ 2012 09 30, 02:44)
Na man tiesiog pasirodė labai keisti fotografavimo kampai... Be abejo, kad tikrai ne kiekviena mama sugebėtų ir taip, toli gražu. O kad niekas negimsta mokėdamas, tai manau su tuo visi sutinka biggrin.gif Aš turėjau omeny būtent kompoziciją. Pati nuotrukų kokybė man atrodo puiki, ir kitos foto, kur ne kūdikiai, man labiau patiko, tikrai yra labai gražių  4u.gif

Tiesiog būtų įdomu žinoti, ar daug kartų pačiai teko fotografuoti kūdikį? Esu fotografavus visokiais kampais, daug nuotraukų tiesiog ištrynus, nes tai buvo visai neteisingas kampas. Eksperimentuoju ir mokausi. Be to, fotografuoti kūdikius tikrai sunku, bent jau man taip atrodo. Daug paprasciau su didesniais vaikais kur nors parke smile.gif Bet vis tiek man kūdikiai patinka.
Atsakyti
galiu pripažinti, kad tikrai kūdikius labai sunku fotografuoti.. bandžiau kelias šeimas fotkinti kažkada, galvojau, kad užsikabinsiu, smagu bus, ir žiūriu, kad pradėjau kartotis, pasidarė nebeįdomu, todėl mečiau šį reikalą.. kampai kartojosi, idėjų nebeturėjau.. jie juk tik guli, ką ten su jais prigalvosi doh.gif na arba žinoma talentą tam reikia turėt biggrin.gif

buvo čia ir pas mus labai gražių pavyzdžių, S.B.M pamenu anksčiau dėdavo, nuostabios kūdikių fotkės.. bet nerandu dabar, gal įdės pasirodyt ir patarimų duos:) dar kažkieno irgi buvo, nebepamenu dabar..

Paluri trūksta tavo nuotraukose to kūdikiškumo, vaiko trapumo, emocijų.. juk kūdikiai jas irgi turi.. man gyvybės trūksta tavo darbuose...

pabandyk dar pėdutes kokias pafotkint, rankytes, ieškok naujų kampų, nes pas tave ne tai , kad kartojasi kampai, bet toks vaizdas, kad ten tik vienas kampas .. nejaugi pačiai įdomu vienodai kas kart fotografuot?

parodysiu savo patinkančius biggrin.gif čia S.B.M pamenu įkvėpta fotkinau biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 30 rugsėjo 2012 - 08:25
Laba, visad paskaitau, mazai rasau, komentuoju, saugoju puslapius ka siulot paskaitinet, paziurinet, aciu uz tai bigsmile.gif

Noreciau pastabu siai foto, beda-niekaip nesusitvarkau su dangumi, cia jau mano beda...bet man patinka nuotaika joje ir dar tas obuoliukas, kuri dave kazkoks dedukas...

user posted image
Atsakyti
Aš pritariu Svajonei, man irgi buvo sunku kūdikėlius fotografuoti. Nežinokau ką ir kaip daryti. Juolab su vienu objektyvu. Nei kokiu pėdučių r rankučių galėjau nufotografuoti, nieko...
Paluri, jei jau kreipiasi į tave ir prašo kūdikius fotografuoti, tai jau ledus poralaužei. O gal nori pabandyti namų aplinkoje pafotografuoti. Pamaišant truputėlį su fonu, truputėlį namų apl. TArkim ta pati foto kur berniukas ant pilvo guli ir ant nugaros kūdikis. Ji būtų nuostabesnė, je itarkim berniukas ant lovos gulėtų ar sofos. Tiesiog reikia tuose namuose atrasti fotogeniškų kampų, tikiu jų yra. Na jei ir pertraukti daiktais daikteliais, šiaip ir juos galima privalumais paversti. Tad linkiu pabandyti.
tokios turėtų tavo fotografuojamom šeimom patikti.
ir taip galima
taip
taip
taip
taip

parodytas vertimas į jb nėra geras. Jei sunku atrasti tą aukso viduriuką, žinok eičiau lengviausiu keliu ir nusipirkčiau aktioną. Pasidairyk internete kokia pasiūla ir išsirink kokį tau patinkantį komplektuką. Tokie tad patarimai.
Ir tu teisi, matosi tavo ėjimas į priekį, tikrai.

Svajone, labai labai gražios. Ar būsi ketvirtadienio susitikime?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 30 rugsėjo 2012 - 09:06
QUOTE(Yvette @ 2012 09 30, 09:05)
Ar būsi ketvirtadienio susitikime?

nežinau dar... norėčiau nebūt, nes gimdyt noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 30, 10:12)
nežinau dar... norėčiau nebūt, nes gimdyt noriu  biggrin.gif

klausyk, idėja.
Sulėks 20 moterų su fotoaparatais gimdymo fotografuoti biggrin.gif tai įvykis būtų.
Atsakyti
Sveikos

Paluri, man patinka tavo nuotrauku kokybe ir grazios spalvos.jb kazkoks netoks. uzmeciau aki flickr. ka galiu pasakyt, tikrai ne vien nuobodzios nuotraukos, yra ir akiai idomiu nuotrauku. nuotraukose,kuriose leliakiniai su kepurelemis tai tiesiog jau gal kazkam pabodes vaizdelis. nors kiekvienas kudikelis siaip ar taip labai mielas. neturiu su kuo lyginti tavo ankstesniu darbu, pamenu viena darba, kuri cia buvai ikelus.tai tikrai padarei pazanga i prieky.dabar linkiu daugiau kurybiniu ideju, ir lauksim tikru trapiu kudikisku akimirku is fotosesiju mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

laukiu dar vieno uzskaitymo blush2.gif

QUOTE(Savory @ 2012 09 29, 15:08)
Labu smile.gif

penktasis namu darbas, 1 dalis:
cloudy
user posted image
auto
user posted image
custom
user posted image