Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristalines @ 2012 10 02, 21:32)
p.s. Bet nesuprasi ir senbuvių, vieną kartą skatinat išlikti savimi, daryti kas patinka, ieškoti, siekti maximumo ir bla bla bla, o kitą kartą skatinat daryti taip, kaip klientai nori. NieponimĄju smile.gif

aš savo skatinime ieškoti individualumo ir savitumo esu labai nuosekli, tai mane gali suprasti visada tik viena linkme. apibendrinimas šiuo atveju nepasiteisina.

labas rytas..smile.gif

Ryto skaitiniai: Garry Winogrand. Atkreipkite dėmesį į kompoziciją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 03 spalio 2012 - 07:22
QUOTE(bumbasi @ 2012 10 02, 21:27)
Laba. Ačiū Yvetei už atviruką  4u.gif
Atnešu vieną foto..  ax.gif Kritika laukiama.

Apačia per tamsi, o dangus išdegintas ir spalvos labai dirbtinės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktorija09: 03 spalio 2012 - 07:35
QUOTE(viktorija09 @ 2012 10 03, 08:34)
Apačia per tamsi, o dangus išdegintas ir spalvos labai dirbtinės  ax.gif

4u.gif Nežinau kas yra, baisiai patinka kuo tamsiau..čia dar šviesi apačia ..Vienu žodžiu apdirbimą smarkiai reikia keisti..
Aplamai, kai pamatai ką gražaus galvoje jau nusipiešia vaizdas kaip atrodytų foto..Deja, nufotografavus dažniausiai to vaizdo nematyti biggrin.gif Nu nieko...Pavyks galbūt kadanors..
Atsakyti
Labas rytas,
Tikriausiai kaltas mėnulis ir mano darbas ( jau atsikasiau truputį), tai parašysiu savo, kaip pašaliečio stebėjimus. Skaitau visas temas, kartais brūkšteliu kokį žodį, bet į "širšalynus" niekda nekišdavau savo trigrašio. Perskaičiau visus "maištus", "sukilimus", pažiūriu daugelį nuorodų (turiu pasakyt ne visos sužavi). Ir galvoju, kad visos riaušės kyla dėl vieno paprasto dalyko: jūs merginos visos turit skirtingą požiūrį į fotografiją. Vienoms ji yra lyg užsiėmimas, darbas: papildomi pinigai + daugmaž patinkanti veikla. Šios merginos turi ratą žmonių, kurie moka joms pinigus, džiaugias jų nuotraukom ir kitiems pasiūlo. Jos pykst, kada atnešus, kokią pavykusią kliento akimis foto čia, imat ir "sudirbat". Kitoms yra hobis, kaip koks mezgimas, siuvinėjimas ir t.t. Jos ramiai reaguoja į pastabas, kartais net visai dingsta. Trečiai kategorijai, fotografija yra kūrybos ir saviraiškos procesas, kurio metu apgalvoji, ko tu sieki, ką nori pavaizduoti, kokiu būdu: ar nori sukrėsti, šokiruoti ar prajuokinti, ar pasipasakoti. Prie šitos kategorijos priskirčiau taip vadinamas senbuves, kurios tarkuoja šiknas. O juk kada turi konkretų užsakymą, kliento norą jam gali tik pasiūlyti savo nuomonę, bet jis gali nesutikti ir laikytis savosios. Ir nereikia merginos sakyt, kad klientas nesvarbu, o svarbu tik Jūsų matymas ir Jūsų noras. Gal ir žiauriai čia pasakysiu (nesugalvojo kito paprastesnio palyginimo), bet čia tas pats, kas nueiti į parduotuvę ir pirkti tai, ką liepia pardavėja, o ne tai, ko pats nori, pvz. mėsos vietoj daržovių.
Žodžiu, merginos, gyvenkit draugiškai. Vietos po saule visoms užteks, tik, kad rudenį rečiau ji šviečia mirksiukas.gif
P.S. aš nefotografuoju už pinigus mirksiukas.gif
P.P.S. bumbasi, per daug kontrastinga (nerandu tam pateisinimo nuotraukoj). Žvaigždutės gražios. Pentaxu gal fotografuoji?
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2012 10 03, 09:58)
Labas rytas,
Tikriausiai kaltas mėnulis ir mano darbas ( jau atsikasiau truputį), tai parašysiu savo, kaip pašaliečio stebėjimus. Skaitau visas temas, kartais brūkšteliu kokį žodį, bet į "širšalynus" niekda nekišdavau savo trigrašio. Perskaičiau visus "maištus", "sukilimus", pažiūriu daugelį nuorodų (turiu pasakyt ne visos sužavi). Ir galvoju, kad visos riaušės kyla dėl vieno paprasto dalyko: jūs merginos visos turit skirtingą požiūrį į fotografiją. Vienoms ji yra lyg užsiėmimas, darbas: papildomi pinigai + daugmaž patinkanti veikla. Šios merginos turi ratą žmonių, kurie moka joms pinigus, džiaugias jų nuotraukom ir kitiems pasiūlo. Jos pykst, kada atnešus, kokią pavykusią kliento akimis foto čia, imat ir "sudirbat". Kitoms yra hobis, kaip koks mezgimas, siuvinėjimas ir t.t. Jos ramiai reaguoja į pastabas, kartais net visai dingsta. Trečiai kategorijai, fotografija yra kūrybos ir saviraiškos procesas, kurio metu apgalvoji, ko tu sieki, ką nori pavaizduoti, kokiu būdu: ar nori sukrėsti, šokiruoti ar prajuokinti, ar pasipasakoti. Prie šitos kategorijos priskirčiau taip vadinamas senbuves, kurios tarkuoja šiknas. O juk kada turi konkretų užsakymą, kliento norą jam gali tik pasiūlyti savo nuomonę, bet jis gali nesutikti ir laikytis savosios. Ir nereikia merginos sakyt, kad klientas nesvarbu, o svarbu tik Jūsų matymas ir Jūsų noras. Gal ir žiauriai čia pasakysiu (nesugalvojo kito paprastesnio palyginimo), bet čia tas pats, kas nueiti į parduotuvę ir pirkti tai, ką liepia pardavėja, o ne tai, ko pats nori, pvz. mėsos vietoj daržovių.
Žodžiu, merginos, gyvenkit draugiškai. Vietos po saule visoms užteks, tik, kad rudenį rečiau ji šviečia  mirksiukas.gif
P.S. aš nefotografuoju už pinigus  mirksiukas.gif
P.P.S. bumbasi, per daug kontrastinga (nerandu tam pateisinimo nuotraukoj). Žvaigždutės gražios. Pentaxu gal fotografuoji?

esme tokia, kad neini i ta parduotuve, kurioje prekes tau nepatinka. Pardavejas is tos parduotuves irgi nebutinai rausis galva, kad tik gautu preke, kuri tau patinka (pasakys - va eik i parduotuve kitoj gatves pusej).

Cia apie klientus.
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2012 10 03, 08:58)
r nereikia merginos sakyt, kad klientas nesvarbu, o svarbu tik Jūsų matymas ir Jūsų noras. Gal ir žiauriai čia pasakysiu (nesugalvojo kito paprastesnio palyginimo), bet čia tas pats, kas nueiti į parduotuvę ir pirkti tai, ką liepia pardavėja, o ne tai, ko pats nori, pvz. mėsos vietoj daržovių.

Galima viską subuitint. Galima krist į kraštutinumus. Kas sakė, kad klientas nesvarbus (toms, kurios fotkina klientams)? Aš manau, kad fotografija kur kas daugiau nei dirbtinis produktas parduotuvėj - batonas, cukrus, ledai. Tu parduoti SAVO UNIKALŲ produktą, t.y. - SAVO požiūrį, savo idėjas, savo įdirbį. Ar tai galima prilyginti batonui? Fotografiją, pakankamai buką užsiėmimą vienu atveju, galima antra atveju paversti į intelektualų užsiėmimą, kurio rezultatams laisvai galima taikyti intelektinės nuosavybės teises.

Kaip viską galima sumest į vieną bliūdą, nu baisu. Juk yra žmonių, kurie renkasi pagal kainą, yra tokių fotografų, kurie taikosi prie masės. Ir atvirkčiai. Visada galima rasti ir viduriuką, bet nemanau, kad pralošia tas, kuris laikosi savo stiliaus ir savo darbus parduoda tiems, kuriems patinka jo darbai, o ne kaina.

Kam čia reik pastoviai pezėt apie tą patį. Man atrodo kartais, kad tikrai ne visiems suprast kažką daugiau nei amatininkiškumą fotografijoj.

QUOTE(robobebras @ 2012 10 03, 09:23)
esme tokia, kad neini i ta parduotuve, kurioje prekes tau nepatinka. Pardavejas is tos parduotuves irgi nebutinai rausis galva, kad tik gautu preke, kuri tau patinka (pasakys - va eik i parduotuve kitoj gatves pusej).

Cia apie klientus.

Na, taip, tiesa. Bet žiūrėk, klientas, kuris ateis į tą parduotuvę IR DĖL TO, kad jam patinka pardavėjas, o jo savivoka bus autoritetinga, tada jis ir nusipirks tą daržovę vietoj mėsos. Nes jis patikės, kad jam ta daržovė yra geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 03 spalio 2012 - 09:34
QUOTE(jokubaite @ 2012 10 03, 08:58)
Labas rytas,

mano galva, savo matymą ir savitumą galima suderinti su fotografijos pavertimu darbu. bet tai sunku.

tiesiog žmonės turi skirtingus tikslus. vieniems saviraiška ir savitumas yra pirmoje vietoje, kitiems kažkas kita. vieni aukoja vienus dalykus vardan kitų, kiti neaukoja.
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2012 10 03, 09:58)

Nea, su canon. Tik objektyvai iš prastųjų.
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2012 10 03, 10:24)
Nea, su canon. Tik objektyvai iš prastųjų.

Kitiniai? Nereikai nuvertint, ypač gamtoje mirksiukas.gif 4u.gif diafrgamą tik priverk daugiau.
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 10 03, 09:30)
SAVO UNIKALŲ produktą, t.y. - SAVO požiūrį, savo idėjas, savo įdirbį. Ar tai galima prilyginti batonui? Fotografiją, pakankamai buką užsiėmimą vienu atveju, galima antra atveju paversti į intelektualų užsiėmimą, kurio rezultatams laisvai galima taikyti intelektinės nuosavybės teises.

Man atrodo kartais, kad tikrai ne visiems suprast kažką daugiau nei amatininkiškumą fotografijoj.

1. fotografijos produktui ir taikoma.
2. aš ir kalbu apie tą konfliktą, kada lemiamas veiksnys yra pinigai, ypač pradiniame variante (dar nelabai moku, bet atrodo, kad labai, o pinigai byra. Trūksta tik pripažinimo ir patvirtinimo.)
3. nenoriu buitint, tik sugalvojau labai konkretų pavyzdį. Tas pats galioja ir knygoms: juk yra žmonių, kurie skaito tik meilės romanus komercinius, bet yra skaitytojų, kuriems reikia kitokios kūrybos, o dalis žmonių galvoja, kad skaiyt galima tik forumus mirksiukas.gif
QUOTE(sayonara @ 2012 10 03, 10:08)
mano galva, savo matymą ir savitumą galima suderinti su fotografijos pavertimu darbu. bet tai sunku.

tiesiog žmonės turi skirtingus tikslus. vieniems saviraiška ir savitumas yra pirmoje vietoje, kitiems kažkas kita. vieni aukoja vienus dalykus vardan kitų, kiti neaukoja.

drinks_cheers.gif
Tik noriu pasakyt, kad nedaugelis iš laikančių save fotografėmis (ais) šioje temoje, fotografiją supranta kaip kūrybos procesą: nuo minties, idėjos atsiradimo iki rezultato (nuotraukos). Tiesiog jos fiksuoja gražius momentus. Yra talentingų žmonių, kurie turi puikų pajautimą, savitą matymą ir jiems išeina nuostabios nuotraukos savaime (jei taip galima išireikšti). Kiti gi verčias per galvą, lanksto visaip tuos modelius, bet kažko trūksta ir viskas. O kūryba prasideda nuo minties, vizijos, idėjos, kibirkšties, vadinkit kaip norit. Iš čia atsiranda savitumas mano nuomone.
Papildyta:
QUOTE(rG. @ 2012 10 03, 10:25)
Kitiniai? Nereikai nuvertint, ypač gamtoje  mirksiukas.gif  4u.gif  diafrgamą tik priverk daugiau.

100 proc sutinku. Savo kitiniu platmasiuku gamtoj visai esu patenkinta, tuo kas liečia techninę pusę.
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 10 03, 11:25)
Kitiniai? Nereikai nuvertint, ypač gamtoje  mirksiukas.gif  4u.gif  diafrgamą tik priverk daugiau.

Vienas kitinis. Jisai tikrai geras kai diafragma kuo daugiau priveriama. Kartais ir portretams toks visai nieko. Foną bjauriai plauna. Kitas sigmos 70-300. Fokusas smarkiai šokinėja. Tad jisai labiausiai tinkamas tik su rankiniu fokusavimu ir fotografuojant macro. Ir tai dažniausiai tik ant stovo man. biggrin.gif Rankos perdaug dreba ax.gif Na šiaip ar taip reik dar daug mokytis ir praktikuotis..
Atsakyti
Sveikos, merginos.

Aš paskubom ir konkrečiai smile.gif))
Kada ir kur susitikimas ryt? Kaip tyčia sūnų turiu į vieną procedūrą nuvežti, bet norėčiau bent jau į vakarinę dalį spėti.
Atsakyti