QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 30, 21:25)
Atnešu keletą... tik labai nedrąsiai.. Įdomi būtų nuomonė.
Pirmojoj kazkas tokio yra... dar ne tai, bet i ta puse. Antroj sviesa grazi.
QUOTE(sayonara @ 2012 10 01, 10:19)
Merginos, primenu, kad iki spalio 5 d. tebevyksta konkursėlis "NEportretas". Kas nori, dar galit spėti sudalyvauti.
Taip norejau dalyvauti, taip norejau... bet ka tik bedariau, nieko nesinori rodyti
Ai, nors galima i ta fiasko paziureti ir is pozityvios puses - bent jau pati zinau, kad nerodomos tos mano nuotraukos
QUOTE(Maggie @ 2012 10 01, 11:57)
idedu pazaidomus su helios'u, cia as matyt vienintele, kuriai jis nelimpa ir su kuriuo as nemoku, bet bandysiu toliau. (flickr yra dar viena, nezinau kuri geresne, bet man sioji turbut)
Fona tai tikrai labai graziai suburbuliavo
QUOTE(sayonara @ 2012 10 01, 14:48)
neseniai parašiau ir čia irgi dėjau str. kūdrai apie spaudos fotografą Kevin'ą Carter'į. Šiandien Feisbuke radau short'ą panašia tematika. Jautrioms
tikrai tikrai nežiūrėti, o jei žiūrėsit, tai nekaltinkit manęs, jei pienas dings. Nes labai emocionalu.
As tai paziurejau ir supykau
Emocionalu iki neskanumo - pateikta visiskai neitikinama situacija ir didesnio dramatizmo vardan visiskai subanalinta labai skaudi ir sudetinga tema
QUOTE(rG. @ 2012 10 01, 15:15)
Sita labai patinka. Ir j/b tavo man labai grazus - jau turbut esu sakiusi, bet tiek to, pasikartosiu
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 10 01, 15:18)
prisiminiau kažkada seniai matyta reportažą apie
kažkokį (aš bukas- nepamenu) karo fotografą.. daug metų jis fotkino kare, ir niekad nesusimąstydavo apie tai kas vyksta, jo emociškai tai nepaliesdavo, nesąmoningai kažkokius šarvus buvo "užsiauginęs", ir vieną dieną netyčia atsitokėjo..
As tai galvoju, kad tuo profesionalai reportazininkai ir skiriasi nuo megeju - jie moka atsiriboti nuo savo emociju. Kol galu gale tos nuolat slopinamos emocijos visgi islipa lauk, ir tada jau buna ne kas
Bet kaip sake tas pats Carteris, jei nemoki susidoroti su emocijom, tau cia ne vieta (cituoju netiksliai, bet mintis rodos tokia).
Uzpernai World Press Photo laimetoju parodoj maciau labai sukretusias nuotraukas - fotografas uzfiksavo svetimoteryste nusikaltusio vyro uzmusima akmenimis kazkur Somalyje. Paskui ilgai gincijomes su draugais, ar reikia tokiu nuotrauku ir ar etiska fotografui tokiu atveju buti stebetoju, fiksuotoju tokiu dalyku. Taip ir nesusitarem tada - ir as vis dar neturiu vienareiksmiskos nuomones apie tai. Tik stebiuosi iki siol, kaip fotografui rankos nedrebejo
Cia yra viena is tu nuotrauku. Jautruoles neziurekite gal (ir ypac kitu serijos nuotrauku neieskokite
), bet pats straipsnis gana idomus, o su baigiamaja Susan Sontag mintim sunku nesutikti
QUOTE(sayonara @ 2012 10 02, 08:59)
Detales, gamtą fotografuojančioms linkiu kada nors pasirodyti su kažkuo tokiu:
Karl Blossfeldt
Aciu, labai idomu buvo patyrineti
Bet taip ir nesupratau, ar ten gyvi augalai, ar maketai, kuriuos kurti irgi buvo jo darbas
QUOTE(GiedreB @ 2012 10 02, 14:13)
sveikos
atsidariau visas nesenai įdėtas nuorodas, eisiu skaityt, kol vaikas miega.
Pasirodau savo pažaidimus su avietėm...
Avietes skaniai atrodo, o nuotrauka nelabai man. Per daug daiktu, kazkas ne taip su spalvom, tas patiesalas man per ryskus ir iskrenta is konteksto... Isivaizduoju, kad grazu butu is to indelio isbirusios avietes ant kokio nelabai ryskaus fono
QUOTE(paluri @ 2012 10 02, 19:58)
Vienokios nuotraukos patinka fotografams, kitokios tėvams.
Faktas. Bet kai atnesi i fotografijos foruma pluosta daugmaz tvarkingu, bet nuobodoku nuotrauku ir tarsi pasiteisini pasakydama, kad teveliams butent tokios patinka, tai ka zinau... neitikina
Daryk komercija, jei smagu ir apsimoka, bet siek ir kazko daugiau, sau, ne tik klientams. O ir jiems gal paskui ims patikti kitokios nuotraukos, kas zino