Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 10 02, 16:09)
tai, kad jau rašai, tai knieti vadinas parašyt, tai rašyk  biggrin.gif

Ai, tiek to irnesakyk.gif po pietų išbarškėjo viskas iš galvos biggrin.gif
Atsakyti
dienos atradimas
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 10 02, 18:31)

aha, labai įdomu buvo peržiūrėt darbelius smile.gif j/b labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 10 02, 11:31)

Super atradimas bigsmile.gif Nerealiai..
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 30, 12:49)
galiu pripažinti, kad tikrai kūdikius labai sunku fotografuoti.. bandžiau kelias šeimas fotkinti kažkada, galvojau, kad užsikabinsiu, smagu bus, ir žiūriu, kad pradėjau kartotis, pasidarė nebeįdomu, todėl mečiau šį reikalą.. kampai kartojosi, idėjų nebeturėjau.. jie juk tik guli, ką ten su jais prigalvosi  doh.gif na arba žinoma talentą tam reikia turėt  biggrin.gif 

buvo čia ir pas mus labai gražių pavyzdžių, S.B.M pamenu anksčiau dėdavo, nuostabios kūdikių fotkės.. bet nerandu dabar, gal įdės pasirodyt ir patarimų duos:) dar kažkieno irgi buvo, nebepamenu dabar..

Paluri trūksta tavo nuotraukose to kūdikiškumo, vaiko trapumo, emocijų.. juk kūdikiai jas irgi turi.. man gyvybės trūksta tavo darbuose...

pabandyk dar pėdutes kokias pafotkint, rankytes, ieškok naujų kampų, nes pas tave ne tai , kad kartojasi kampai, bet toks vaizdas, kad ten tik vienas kampas .. nejaugi pačiai įdomu vienodai kas kart fotografuot?

parodysiu savo patinkančius  biggrin.gif  čia S.B.M pamenu įkvėpta fotkinau  biggrin.gif

Kiek pažiūriu kūdikių nuoraukų, tai tikrai daug kas kartojasi. Reikia būti labai kūrybingai, kad kaskart vis sugalvoti kažką naujo... Ir dar vienas pastebėjimas, vienokias nuotraukas reikia daryti tėveliams, kitokias sau. Man patinka šios nuotraukos, kurias įdėjai, bet iš mano fotografuotų kūdikių mamų, tikrai nė viena nebūtų niekam rodžiusi tokių nuotraukų. Vienokios nuotraukos patinka fotografams, kitokios tėvams. O gal Lietuvoj yra kitaip smile.gif

Man tai neatrodo, kad pas mane tik vienas kampas... Gal iš šalies kitaip žiūrisi g.gif

Bandžiau fotografuoti detales, pėdutes, bet nė karto dar gražiai neišėjo sad.gif Man atrodo, su makro objektyvu reikėtų fotografuoti, ar ne?...

O dėl emocijų, tai jei man išeina pagauti emociją, tai būna kadre nereikalingų detalių ar pan. O jei viską susidėlioju, kaip norėtųsi, tai nebelieka emocijų. Reikia kažkaip atrasti pusiausvyrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 02 spalio 2012 - 18:58
QUOTE(Yvette @ 2012 09 30, 13:35)
Aš pritariu Svajonei, man irgi buvo sunku kūdikėlius fotografuoti. Nežinokau ką ir kaip daryti. Juolab su vienu objektyvu. Nei kokiu pėdučių r rankučių galėjau nufotografuoti, nieko...
Paluri, jei jau kreipiasi į tave ir prašo kūdikius fotografuoti, tai jau ledus poralaužei. O gal nori pabandyti namų aplinkoje pafotografuoti.  Pamaišant truputėlį su fonu, truputėlį namų apl. TArkim ta pati foto kur berniukas ant pilvo guli ir ant nugaros kūdikis. Ji būtų nuostabesnė, je itarkim berniukas ant lovos gulėtų ar sofos. Tiesiog reikia tuose namuose atrasti fotogeniškų kampų, tikiu jų yra. Na jei ir pertraukti daiktais daikteliais, šiaip ir juos galima privalumais paversti. Tad linkiu pabandyti.
tokios turėtų tavo fotografuojamom šeimom patikti.
ir taip galima
taip
taip
taip
taip

parodytas vertimas į jb nėra geras. Jei sunku atrasti tą aukso viduriuką, žinok eičiau lengviausiu keliu ir nusipirkčiau aktioną. Pasidairyk internete kokia pasiūla ir išsirink kokį tau patinkantį komplektuką. Tokie tad patarimai.
Ir tu teisi, matosi tavo ėjimas į priekį, tikrai.
Svajone, labai labai gražios. Ar būsi ketvirtadienio susitikime?

Labai ačiū už nuorodas, tikrai labai gražios nuotraukos. Bandysiu pati pabandyti ką nors panašaus ateityje.

Dėl namų aplinkos, tai gana sudėtinga. Dauguma indų butus nuomojasi, dažniausiai (kokie 98%) jų būna be baldų. Tai perka baldus, kuriuos lengva pervežti, pvz metalines spintas, lovas ir dažniausiai odinę sofą, kartais būna pintų baldų, bet tai retas atvejis, nes kaip ir nebemadinga. Tai gražius namus galima pamatyti tik pas butų savininkus ir tai ne pas visus. Vieną kartą bandžiau fotografuoti namų aplinkoje, namai buvo erdvūs, tvarkingi, bet dideli odiniai baldai nepridėjo jaukumo nuotraukoms sad.gif

JB norėčiau išmokti pasidaryti pati smile.gif Dėkoju už patarimą dėl aktionų, bet kiek esu bandžiusi aktionų, man nepatiko, iš esmės nepatinka, kad kažkas kažką daro, ko aš nemoku... Panašiai excelyje, pati mėgdavau kurti makro komandas, bet nesinaudodavau kitų sukurtomis...
Papildyta:
QUOTE(lunameja @ 2012 09 30, 14:22)
Sveikos

Paluri, man patinka tavo nuotrauku kokybe ir grazios spalvos.jb kazkoks netoks. uzmeciau aki flickr. ka galiu pasakyt, tikrai ne vien nuobodzios nuotraukos, yra ir akiai idomiu nuotrauku. nuotraukose,kuriose leliakiniai su kepurelemis tai tiesiog jau gal kazkam pabodes vaizdelis. nors kiekvienas kudikelis siaip ar taip labai mielas. neturiu su kuo lyginti tavo ankstesniu darbu, pamenu viena darba, kuri cia buvai ikelus.tai tikrai padarei pazanga i prieky.dabar linkiu daugiau kurybiniu ideju, ir lauksim tikru trapiu kudikisku akimirku is fotosesiju  mirksiukas.gif

Ačiū smile.gif Spalvos natūralios, nemėgstu jų koreguoti smile.gif JB dar teks išmokti...
Atsakyti
Oi, paluri, necituoki paklodžių blink.gif schmoll.gif 4u.gif
Atsakyti
O sunku praskrolint?
Prisidėsiu prie Yvetės, Paluri, tikrai eini į priekį, visa kita išmoksi.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 30, 21:25)
Atnešu keletą... tik labai nedrąsiai.. Įdomi būtų nuomonė.

Pirmojoj kazkas tokio yra... dar ne tai, bet i ta puse. Antroj sviesa grazi.

QUOTE(sayonara @ 2012 10 01, 10:19)
Merginos, primenu, kad iki spalio 5 d. tebevyksta konkursėlis "NEportretas". Kas nori, dar galit spėti sudalyvauti.

Taip norejau dalyvauti, taip norejau... bet ka tik bedariau, nieko nesinori rodyti verysad.gif Ai, nors galima i ta fiasko paziureti ir is pozityvios puses - bent jau pati zinau, kad nerodomos tos mano nuotraukos cool.gif biggrin.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 10 01, 11:57)
idedu pazaidomus su helios'u, cia as matyt vienintele, kuriai jis nelimpa ir su kuriuo as nemoku, bet bandysiu toliau. (flickr yra dar viena, nezinau kuri geresne, bet man sioji turbut)

Fona tai tikrai labai graziai suburbuliavo bigsmile.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 10 01, 14:48)
neseniai parašiau ir čia irgi dėjau str. kūdrai apie spaudos fotografą Kevin'ą Carter'į. Šiandien Feisbuke radau short'ą panašia tematika. Jautrioms tikrai tikrai nežiūrėti, o jei žiūrėsit, tai nekaltinkit manęs, jei pienas dings. Nes labai emocionalu.

As tai paziurejau ir supykau mad.gif Emocionalu iki neskanumo - pateikta visiskai neitikinama situacija ir didesnio dramatizmo vardan visiskai subanalinta labai skaudi ir sudetinga tema cool.gif

QUOTE(rG. @ 2012 10 01, 15:15)

Sita labai patinka. Ir j/b tavo man labai grazus - jau turbut esu sakiusi, bet tiek to, pasikartosiu mirksiukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 10 01, 15:18)
prisiminiau kažkada seniai matyta reportažą apie kažkokį (aš bukas- nepamenu) karo fotografą.. daug metų jis fotkino kare, ir niekad nesusimąstydavo apie tai kas vyksta, jo emociškai tai nepaliesdavo, nesąmoningai kažkokius šarvus buvo "užsiauginęs", ir vieną dieną netyčia atsitokėjo..

As tai galvoju, kad tuo profesionalai reportazininkai ir skiriasi nuo megeju - jie moka atsiriboti nuo savo emociju. Kol galu gale tos nuolat slopinamos emocijos visgi islipa lauk, ir tada jau buna ne kas ax.gif Bet kaip sake tas pats Carteris, jei nemoki susidoroti su emocijom, tau cia ne vieta (cituoju netiksliai, bet mintis rodos tokia).

Uzpernai World Press Photo laimetoju parodoj maciau labai sukretusias nuotraukas - fotografas uzfiksavo svetimoteryste nusikaltusio vyro uzmusima akmenimis kazkur Somalyje. Paskui ilgai gincijomes su draugais, ar reikia tokiu nuotrauku ir ar etiska fotografui tokiu atveju buti stebetoju, fiksuotoju tokiu dalyku. Taip ir nesusitarem tada - ir as vis dar neturiu vienareiksmiskos nuomones apie tai. Tik stebiuosi iki siol, kaip fotografui rankos nedrebejo blink.gif

Cia yra viena is tu nuotrauku. Jautruoles neziurekite gal (ir ypac kitu serijos nuotrauku neieskokite rolleyes.gif), bet pats straipsnis gana idomus, o su baigiamaja Susan Sontag mintim sunku nesutikti ax.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 10 02, 08:59)
Detales, gamtą fotografuojančioms linkiu kada nors pasirodyti su kažkuo tokiu: Karl Blossfeldt

Aciu, labai idomu buvo patyrineti bigsmile.gif Bet taip ir nesupratau, ar ten gyvi augalai, ar maketai, kuriuos kurti irgi buvo jo darbas g.gif

QUOTE(GiedreB @ 2012 10 02, 14:13)
sveikos smile.gif
atsidariau visas nesenai įdėtas nuorodas, eisiu skaityt, kol vaikas miega.
Pasirodau savo pažaidimus su avietėm...

Avietes skaniai atrodo, o nuotrauka nelabai man. Per daug daiktu, kazkas ne taip su spalvom, tas patiesalas man per ryskus ir iskrenta is konteksto... Isivaizduoju, kad grazu butu is to indelio isbirusios avietes ant kokio nelabai ryskaus fono g.gif

QUOTE(paluri @ 2012 10 02, 19:58)
Vienokios nuotraukos patinka fotografams, kitokios tėvams.

Faktas. Bet kai atnesi i fotografijos foruma pluosta daugmaz tvarkingu, bet nuobodoku nuotrauku ir tarsi pasiteisini pasakydama, kad teveliams butent tokios patinka, tai ka zinau... neitikina ax.gif Daryk komercija, jei smagu ir apsimoka, bet siek ir kazko daugiau, sau, ne tik klientams. O ir jiems gal paskui ims patikti kitokios nuotraukos, kas zino mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 10 02, 17:31)

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 10 02, 19:58)
Vienokios nuotraukos patinka fotografams, kitokios tėvams. O gal Lietuvoj yra kitaip smile.gif

tikiu drinks_cheers.gif ypač svečioje šalyje, o ypač ten kur esi. Tikrai viskas skiriasi nuo Lt. Todėl ir rašiau, kad aš ten bankrutuočiau su savo siūlomom foto biggrin.gif niekas neitų pas mane fotografuotis. Arba tektų persiorientuoti ir teikti tokias paslaugas, kokių tikimasi. Tik tuomet nebelieka to malonumo fotografavimo.
Išsaugok ir tai, kas tau pačiai fotografijoje patinka. Bent dukrelę fotografuodama. Neleisk klientų norams užgošti tavo tikrąjį pomėgį. Kitaip pradės nebepatikti tai ką darai iki tokio lygio, kad užmesi ilgam fotografiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 02 spalio 2012 - 21:17
QUOTE(Jurzole @ 2012 10 02, 21:14)

Ačiū, man visada malonu tai girdėti biggrin.gif

O ir jiems gal paskui ims patikti kitokios nuotraukos, kas zino  mirksiukas.gif

Aš tai tuo net neabejoju. Bet žinoma ne visiems, bet aš tai nebijau neįtikt, kai man nuotrauka tikrai labai patinka.
Atsakyti