QUOTE(Skraido @ 2012 09 27, 19:12)
Sveikos
esu būsima mama. Pradėjau galvoti apie tai, ar noriu gimdymo metu nuskausminimo. Labiausiai baugina tai, kad epidūras gali būti tik viena iš virtinės intervencijų, kurios seks po šio nuskausminimo.
Pasidalinkite patirtimi, kokiomis aplinkybėmis jus nuskaismino. Kiek truko sarėmiai, stangos. Ką jautėt stangų metu? Ar buvo po to kokių pasekmių Jums ir kūdikėliui?
Ačiū
P.S. apklausoje minimas cezario pjūvis turimos omenyje kaip neplanuotas, bet atliktas dėl tam tikrų aplinkybių, iškilusių gimdymo metu.
Bent jau man, manau, epidūras padėjo pagimdyti pačiai, t. y. be CP. Nevyko veikla, prieš prakerpant vandenis pusantros paros skatino prostaglandinais, tačiau nesuveikė jie. Gimdymas prasidėjo prakirpus vandenis, jie buvo tiršti žali. Nuolat turėjau gulėt ant stalo su tonusų matuokliais, nes labai kilo mano kraujospūdis, į tai reagavo ir leliuko širdelė, tonai kildavo iki 200. Prie 5 cm jau paruošė neplaniniam CP, nes leliuko tonai labai didėjo. Paprašiau dar pamėgint epidūrą (ginekologė, pas kurią lankiausi priežiūrai, buvo minėjusi, kad jo šalutinis poveikis - spaudimo mažėjimas). Tai jis, kaip patys daktarai po to sakė, labai teigiamai man suveikė - susinormalizavo mano spaudimas, susinormalizavo leliuko tonai, pradėjo vykti veikla.
Vis paprašydavau karts nuo karto suleist dar papildomai. Į patį galą nebeleido, nes turėjau jaust, kas vyksta. Bet nieko labai skausmingo (palyginus su prieš iki epidūro buvusiais sąrėmiais nejutau). Stangų metu tik spaudimą jaučiau. Bet tai truko 12 minučių, nes sukirpo, kadangi pamatė virkštelę apsivyniojusią aplink kakliuką, tai viskas įvyko greičiau..