Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 20 tema

QUOTE(redazuka @ 2012 10 03, 18:47)
Ačiū visoms patarėjoms  4u.gif   4u.gif   4u.gif
Man taip pat AZ drėkinantis kompleksas labai skystina kremus .

O kur jūs, mergaitės tuos testukus kremų užterštumui perkat?  Kaip rezultatai ?

aš tai privengiu kremų, kur reikia ph matuoti. Pora kartų bandžiau, bet nieko aš iš tų juostelių nesupratau. tai ir nežinau dabar ar juostelės buvo prastos ar gamintoja blush2.gif

Uzsipirkau kazkada aromantic.co.uk, bet dabar jie neprekiauja jais, nes testai neatitinka ju isitikinimu.. dar cia yra http://www.makingcos...count-p312.html ir dar kazkur..
O rezultatai tai kolkas dziugina smile.gif Matuoju pusantru metu senumo krema, jis greiciausiai buvo konservuotas su GSE ir tikrai, kad buvo perkaitintas atsiskyrus fazems, be etriniu, visa laika stovejo saldytuve, o paskutines dvi savaites buvo istrauktas ir laikytas kambario temperaturoj. Dabar jau dvi paros kaip stovi testas vonios spintelej ir kolkas tik du taskiukai bakteriju atsirade. Nesu tikra ar gerai sutepliojau viska.. Ir dar mazai laiko praejo, anksti vertint
Ir dar tonikas, kuris yra is hidrolato, glicerininiu ekstraktu, tirpiu vandeniniu priedu, avizu ir migdolu pieno milteliu, zodziu sukreciau viska kas tik tirpsta vandeny ir ka tuo metu turejau. Sitas reikalas 2 men senumo, konservuotas su cosgard. 1 lasas- 5ml. Sitas kolkas svarus cool.gif Siaip visada labai kruopsciai dezinfekuoju irankius ir indelius. Dar pora dienu palaikysiu, ir bandysiu sviezesnius kremus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 03 spalio 2012 - 18:20
Ir šviežesni kremai bus geri, pamatysi. Ir dažniausiai gi nelaikom metus laiko, greičiau susinaudoja.
Neturėjau testų, bet buvau darius eksperimentą - 10 mėginukų paties elementariausio kremo vanduo-emulsiklis-aliejai su įvairiais konservantais, be konservantų, su GSE, su rozmarinų ekstraktu. Sudžiūvo, bet nesugedo. Ant vienintelio pelėsį mačiau - kuriame buvo naminis hidrolatas ar ištrauka kažkokia. Matavimo priemonių neturėjau, tai negaliu atmesti galimybės kad tiesiog nemačiau gedimo požymių. Bet nei spalva, nei kvapas, niekas nepasikeitė... Kai nusibodo laukt ir negedo, visus specialiai ištepiau (stiklinį pagaliuką, kiekvienam atskirą, tryniau į visokius neplautus paviršius ir tada kremą maišiau) ir vis tiek negedo kiti.
Aš suprantu kas sugedęs kremas negerai, kad spuogai, pūliniai gali pradėt keltis. Bet niekur neradau jokių tyrimų apie tai, kas konkrečiai gali nutikti nuo nekonservuotų priemonių. Tik abstraktūs pamąstymai kad vartotojo akyse gamintojas autoritetą praras, kad nuostolinga, o kuo odai pavojinga? Apie konservantų žalą tai nors vežimu vežk, o atvirkštinės info ieškojau, bet neradau. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 spalio 2012 - 18:39
Ar yra čia naudojusių kokosų aliejų plaukams iš Rudugio? Girdėjau apie abejotiną firmos kokybę, tai įdomu ar yra naudojusių ir kokie atsiliepimai ax.gif
Atsakyti
Mano varganas intenetinis ryšys niekaip neatidaro nuorodos apie nanotechnologijas kosmetikoje. Apie Jų žalą maždaug žinau, bet gal ten kas išsamiau rašoma.
Aš dažnai gamindama kremą į vandeninę dalį dar šiek tiek įpilu ir koloidinio sidabro. Va tokio
http://www.vejozoles.lt/?cat=4
Rašo sudėtyje, kad Ag 10 mg/l, bet apie dalelių dydi neužsimena, kažin gal geriau jo daugiau neneudoti, gal irgi nano dalelių yra g.gif

Čia visai gera sudėtis losjono prieš plaukų slinkimą
http://www.enteropol...ct/view/id/6116
Galima nusikopijuoti.

Buvau gavusi Rudugio Kokosų aliejų dovanų. Kadangi prieš tai turėjau ne vienos geros firmos kokosų aliejų, tai tikrai galiu pasakyti, kad jei ne muilo gamybai perkat, tai geriau rinkitės kokybiškesni kokoso aliejų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 03 spalio 2012 - 20:00
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 03, 19:12)
Man verkiant reikia pasigaminti kol nenuplikau, o aš kremus makaluoju ir su plaukais apsileidau visai... doh.gif  biggrin.gif

Nuo plaukų slinkimo labai gerai linų sėmenų aliejus. Pernai nuo rudens pradėjau gerti po šaukštą rytais, gėriau iki pavasario, labai padėjo, nei plaukai slenka, nei nagai lūžinėja. Kaip tik dabar ekologiškų prekių parduotuvėse jau turi atsirasti.
Atsakyti
Ne muilo, plaukų kaukėms biggrin.gif aišku, ačiū
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2012 10 03, 16:41)
Kiek pamenu mugėje sakė, jog Šis odos gaminių priežiūros tepalas nuo kitų skiriasi tuo, jog jame mažiau vaško, o daugiau palmių aliejaus.
Parašykit, kaip pavyks gaminys, labai įdomu, nes originalas labai patiko (mugėje patepė mano batus), tik kaina  doh.gif

Sesė prašo, kad pagaminčiau kažką panašaus į pirktinį, super brangų, labai patikusį,  gelį blakstienoms stiprinti.
Jo sudėtis: vanduo, karbomeras (-tirštiklis, galvoju, gal vietoj jo naudoti ksantaną ar guarą, o gal simulgel tiktų?), lecitinas, jonažolės ekstraktas, obuolių ekstraktas, hamamelių ekstraktas(naudočiau hamamelių hidrolatą), kaštonų ekstraktas, dilgėlių ekstraktas, Sodium lactate, Lactic acid, alantoinas ir visokie parabenai.
patarkit mergaites, kokie minėtieji ekstraktai galėtų būti, gal vieni aliejiniai, o kt. glicerininiai? Ypač obuolių ekstraktas neaiškus, gal koks obuolių actas?
kaip manot kokiom proporcijom dalis imti ypač abejoju dėl Lactic acid, kiek blakstienoms reikia ph, kaip ir plaukams?
Gal kas kažką panašaus gaminotės?

Kažkada buvau dariusi aliejuką blakstienoms, tai jam sutirštinti ėmiau Cera bellina (AZ), nes apie jį taip ir rašo "gels" huileux (aliejinis gelis), taigi aliejus nenubėgdavo nuo blakstienų. Gal kokių dar įdėjų kils,,, ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiele @ 2012 10 03, 21:31)
Ne muilo, plaukų kaukėms biggrin.gif  aišku, ačiū

Dukrai kažkas padovanojo Rudugio rafinuoto kokosų aliejaus - paėmiau, sakau muilams sunaudosiu, visiškai nekokis schmoll.gif, o jai įpyliau normalesnio. Šalto spaudimo neturėjau, tai negaliu atsakyti koks tas. Pilna yra ekologiškų, ir internete, ir sveikų maistų parduotuvėlėse. Tik jei niekada dar nesi naudojus - turėk minty, kad ne visiems net ir geras kokosų aliejus (ir bet koks kitas) plaukams būtinai taip jau stebuklingai tinka kaip reklamose žada 4u.gif

Ačiū už patarimus plaukams. EA mišinuką su trupučiu aliejaus turiu pasigaminus, naudoju po plovimo, vakarais dar kartais, ir net gana panašios sudėties kaip enteropolio parduotuvėje. Turiu ir pirktinio, irgi gera sudėtis tokio serumo, gėriau jų vitaminų kompleksą gana ilgai. Naudojau Ell-cranell, tai rimti vaistai nuo slinkimo, ne mėsesį ar du, metais skaičiuoju. Tik nepadeda man niekas, labai intensyviai ar kiek atsipalaidavus kovoju su slinkimu daugiau nei penkerius metus. Tiesiog nusibosta... Perukų, sakau, gražių dabar yra, vieną dieną gali būt blondinė, kitą juodaplaukė biggrin.gif Vasarą nepasidariau mezoterapijos procedūrų, mažiau naudojau intensyvių priemonių šaknims, ir rezultatas - krenta kuokštais. O nagai nelūžinėja, plaukų galiukai nesišakoja, pats plaukas nesausas, netrapus, kraujo tyrimai geri. Reikia sau įspirt į užpakalį ir bandyt su D, E, pantenoliu ir keliais CO2 pasidaryt. Reikėtų jau matyt pradėt naudot Minoxidilį, bet dar nenoriu. Jį pradėjus, nutraukti negalima, nes kritimo reakcija būna žiauri. Hormoninės problemos turbūt yra, gilesnės, ir nervinė įtampa veikia be abejo. Buvau apsidžiaugus kai panaudojau plaukams Vitex (agnus castus), skaistminų EA - atrodė, kad suveikė, aprimo, bet... Vėl krenta kaip lapai rudenį biggrin.gif 4u.gif Džiaugiuos kad dar atauga, nors vis retesni ir silpnesni. Tiesiog taip yra... Kartais moterims krinta plaukai kaip ir vyrams, galima pristabdyti, o pakeisti organizmo nepavyksta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 04, 11:41)
Dukrai kažkas padovanojo Rudugio rafinuoto kokosų aliejaus - paėmiau, sakau muilams sunaudosiu, visiškai nekokis schmoll.gif, o jai įpyliau normalesnio. Šalto spaudimo neturėjau, tai negaliu atsakyti koks tas. Pilna yra ekologiškų, ir internete, ir sveikų maistų parduotuvėlėse. Tik jei niekada dar nesi naudojus - turėk minty, kad ne visiems net ir geras kokosų aliejus (ir bet koks kitas) plaukams būtinai taip jau stebuklingai tinka kaip reklamose žada 4u.gif

Mm, rudugys būtų labai patogi parduotuvė, gaila, kad prasta kokybė jų schmoll.gif na kokosai būtų tik dar vienas bandymas, kadangi dažau šviesiai tai bijau kad neišsausėtų, todėl ir išbandau tai šiokį tai tokį aliejų ir ieškau kas tiktų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 04, 12:41)
Ačiū už patarimus plaukams. EA mišinuką su trupučiu aliejaus turiu pasigaminus, naudoju po plovimo, vakarais dar kartais, ir net gana panašios sudėties kaip enteropolio parduotuvėje. Turiu ir pirktinio, irgi gera sudėtis Vėl krenta kaip lapai rudenį biggrin.gif  4u.gif Džiaugiuos kad dar atauga, nors vis retesni ir silpnesni. Tiesiog taip yra... Kartais moterims krinta plaukai kaip ir vyrams, galima pristabdyti, o pakeisti organizmo nepavyksta. 4u.gif

Nors Agnė/Ramutė garantuotai daugiau už mus visas turi prisikaupusi žinių apie kovą su plaukų slinkimu biggrin.gif , įsiterpsiu ir aš.
Prieš 1,5 metų kovojom su plaukų slinkimu pas mano artimą giminaitę (36m.), ji pradžioj kasdien skaičiavo išslinkusius plaukus, o kai skaičius viršyjo 500, nustojo skaičiuoti, irgi juokavo, kad perukus dažnai keis smile.gif
Tada priruošėm kompleksą priemonių:
1. aliejinės kaukės (po 25 ml. ricinos, varnalėšų fitolis, avokado, kviečių gemalų, 10 ml - garstyčių; tada vit. E1, D-pantenolis; EA- 1ml bay, 2 ml. levandų, 2 ml šalavijų, 2 ml mairūno; 35 ml spirito); laikyti 1-2 val. kas antrą dieną;
2.nuplauti šampūnu iš bazių su EA - kedro, palmaroza, arbatmedis.
3. Į skalavimo vandenį - keli šaukštai obuolių acto , kuriame užpiltos ajerų šaknys, varnalėšų šaknys, apynių spurgos; keli lašai citrinų ir atlasinių kedrų EA;
Taip darė mėnesį ar truputį ilgiau, paskui, aišku , metė(labai keblu, užima daug laiko ir t.t.), bet - plaukai nustojo slinkti, o po 2 mėn. pradėjo labai sparčiai augti, ir iki šiol nebeslenka 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 spalio 2012 - 18:50
QUOTE(redazuka @ 2012 10 03, 18:59)

Aš dažnai gamindama kremą į vandeninę dalį dar šiek tiek  įpilu ir koloidinio sidabro. Va tokio
http://www.vejozoles.lt/?cat=4
Rašo sudėtyje, kad Ag 10 mg/l, bet apie dalelių dydi neužsimena, kažin gal geriau jo daugiau neneudoti, gal irgi nano dalelių yra  g.gif

logiskai mastant, koloidinis sidabras buvo sekmingai gaminamas iki nanotechnologiju atsiradino tiesiog elektra veikiant sidabra vandeny, bet kai kurie gamintojai sneka ir apie nanodaleles, gal cia jiems pigiau atsieina pridet nanosidabro i vandeni ir gaut koloidini?

as kazkada ziurejau ta aparata vandeniui sidabrinti, bet paskui nusprendziau kad per brangus ir sidabrinis saukstukas asoty man veiks panasiai lotuliukas.gif veikia.
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 10 04, 19:47)
1. aliejinės kaukės (po 25 ml. ricinos, varnalėšų fitolis, avokado, kviečių gemalų, 10 ml - garstyčių; tada vit. E1, D-pantenolis; EA- 1ml bay, 2 ml. levandų, 2 ml šalavijų, 2 ml mairūno; 35 ml spirito); laikyti 1-2 val. kas antrą dieną;

Einu panašaus į šitą maišyt ir greit ant plaukų teptis. Sudėsiu iš to kas parašytą ką turiu ir dar pridėsiu. 4u.gif
Plaunu tai savo muilu ir su actu ir EA perskalauju, tai šitą dalį kaip ir vykdau... Ir išplovus dar EA mišinio kelis lašus įtrinu, 3-5 lašiukai ant drėgnos odos susigeria ir neriebina. 4u.gif
Na viskas, makaluoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 04 spalio 2012 - 19:24