Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 20 tema

As tryniau grynu levandu EA pedutes pagal ta str, kuris kazkada buvo idetas blush2.gif
"• FEVER: Peppermint - Dilute 1:1 or use neat and apply one to two drops to the navel. Lavender - Apply one to two drops to the bottom of the feet. May also add anti-microobial blend. "
Atsakyti
QUOTE(kamiila @ 2012 10 02, 14:51)
Mane irgi domina tas pats klausimas, kiek suprantu gryno ea nelabai galima trinti, net mane dar domina su kokiu aliejum geriausia maisyti?

Saulė/Guoda pries pora postu paminejus lazdynu riesutu alieju 4u.gif
Atsakyti
dar vienas klausimas iskilo, viena levandu ea kas kiek laiko galima trinti ir maisyta aliejuje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 10 02, 14:42)
turiu klausima, zinau kad jis kartosis, bet senesneje temoje ieskojau ir pilno atsakymo neradau, atsiprasau is anksto 4u.gif  mazoji apsirgus, koseja net baisu ir sloga niekaip nepraeina, vakar pasiimiau siuntinua AZ , turiu levandu (provanso BIO) ir eukaliptu (radie) eterinius. Kiek pamenu is jusu kalbu kad galima itrinti pedutes, tai kilo klausimas grynu ea trinti ar maisyti su aliejumi? ir eukalipto ea tik inhaliacijoms ar irgi itrinti galiu ? dekui uz atsakymus  4u.gif

diskusijos aromaterapijos temomis istrauka is fb ne tik as bet ir kita mergaite siule ten paskaitineti 4u.gif

Sveiki, gal patarsit koks eterinių aliejų mišinukas padėtų lengviau išgydyti elementarią slogą ar bent ją palengvinti?

Pakvėpuoti reikėtų ne virš buteliuko, o virš šilto vandens dubenėlio, įlašinus 1 - 2 lašiukus viržinių mirtenių ar fragonijų ar spindulinių ar smito eukaliptų ar cinamosmų, ar mairūnų ea. smile.gif
Tais pačiais ea galima ir patepti. Dar veiksmingi balzamai su varpinių levandų, kamparinių cinamonų (Ravintsarų), kiparisų, cinamosmų, čiobrelių ea. Ant pagalvėlės galima užlašinti po lašiuką mairūnų ea. Šis ea iš karto palengvins kvėpavimą. Juo galima patepti ir po nosyte ar bent rūbelių apykaklę. Visus aliejus, prieš tepdamos, išmėginkite ant savęs.

ir dar
Laimė iš tiesų siūlė (ir pati taip daro:) imti Ravintsarų (kamparinių cinamonų) eterinį aliejų.smile.gif Šį eterinį aliejų plačiai rekomenduoja prancūzų aromatologai pediatrijoje. Tai puikus antivirusinis aliejus, jis taip pat naudojamas nuo slogos, ūmaus ir aštraus bronchito. Štai D. Baudoux siūlo tokį receptą nuo ūmaus aštraus bronchito: Ravintsarų 2 ml (!), paprastųjų mirtų 1 ml, rozmarinų verbenonų 2 ml, Palmarozų 3ml. Šiuos 8 ml (!) eterinių aliejų žymus farmacininkas rekomenduoja skiesti iki 15 ml lazdynų riešutų ar makadamijų aliejumi, t.y.pridėti 7ml bazinio aliejaus. Tuo mišiniu tepti kūdikius: 5 lašais krūtinėlę ir nugarytę 4 k.xd. 7 dienas. Vaikus: 7 lašais krūtinėlę ir nugarytę 4 k.xd. 7 dienas. Jei nedrąsu, siūlyčiau imti 1/2 prancūzo siūlomos eterinių aliejų dozės. Mano dukra, kuriai jau 20 m., ir kuri nuo vaikystės linkusi sirgti bronchitais, šį mišinį lašinasi po liežuviu, 2-3 l. Poveikis labai geras.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
noriu paklausti, gal kuri turėjote šių tiekėjų aliejus:
http://ekoaliejus.lt...-vaisiu-aliejus
http://www.naturalus...-100-ml-P7.html
Kaip jų kokybė? Manęs jau kelintą kartą užklausia kas, o aš jų dar neturėjus...
Pati vis užsieniuose apsiperku kažkaip...
Rašo neblogai apie juos, bet rašo pardavėjai.
Dėkui atsakiusioms.
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 10 01, 20:11)
laba
vienoj temos merginos is proto eina biggrin.gif del sito stebuklo http://www.intero.lt...der-balsam.html  , g.gif  kazka panašaus galima ir paciom pasigaminti  g.gif o gal kuri jau kazka isbandzius panasaus  bigsmile.gif

Kiek pamenu mugėje sakė, jog Šis odos gaminių priežiūros tepalas nuo kitų skiriasi tuo, jog jame mažiau vaško, o daugiau palmių aliejaus.
Parašykit, kaip pavyks gaminys, labai įdomu, nes originalas labai patiko (mugėje patepė mano batus), tik kaina doh.gif

Sesė prašo, kad pagaminčiau kažką panašaus į pirktinį, super brangų, labai patikusį, gelį blakstienoms stiprinti.
Jo sudėtis: vanduo, karbomeras (-tirštiklis, galvoju, gal vietoj jo naudoti ksantaną ar guarą, o gal simulgel tiktų?), lecitinas, jonažolės ekstraktas, obuolių ekstraktas, hamamelių ekstraktas(naudočiau hamamelių hidrolatą), kaštonų ekstraktas, dilgėlių ekstraktas, Sodium lactate, Lactic acid, alantoinas ir visokie parabenai.
patarkit mergaites, kokie minėtieji ekstraktai galėtų būti, gal vieni aliejiniai, o kt. glicerininiai? Ypač obuolių ekstraktas neaiškus, gal koks obuolių actas?
kaip manot kokiom proporcijom dalis imti ypač abejoju dėl Lactic acid, kiek blakstienoms reikia ph, kaip ir plaukams?
Gal kas kažką panašaus gaminotės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 03 spalio 2012 - 14:42
Nedaaugau iki priemonės balkstienoms gaminimo. biggrin.gif Pagal tą sudėtį juk žinai, kad vardijama nuo didžiausio kiekio iki mažiausio. Jei naudosi hamamelių hidrolatą, jis bus vietoj vandens. Ekstraktas - labiau koncentruota priemonė, ir obuolių ekstraktas taip pat, ne obuolių actas. Žinoma gali tirštinti guaru arba ksantanu, o vandenyje netirpius priedus tirpinti hidrolizuotame ricinos aliejuje. Ten bus naudoti galbūt panašios sudėties ekstraktai kaip AZ vynuogių, orchidėjų ir kt. Pieno rūgšties reikės nedaug, tik tiek kiek pH sureguiuoti, visi tie aktyvūs priedai sudarys priemonėje apie 10 gal proc., gal dar mažiau, jeigu labai koncentruoti, juk neaišku kiek tuose ekstraktuose buvo vandens, o gal naudoti CO2 ekstraktai. Gali ir tu CO2 naudoti, kurie tiks pagal poveikį, sojos, shisandrų, dilgėlių irgi būna, erškėtrožių, pantenolis tiktų, vitaminai. Pasižiūrėk dar internete daugiau tokių priemonių sudėčių. Ruošiausi gamintis, bet kažkaip vis kuo kitu užsiimu. Dar reikia žiūrėt, kad akių nedirgintų. Šiaip aš manau, kad čia ne plauką, o odą reikia veikti, šakneles. Pati blakstiena iškrenta po mėnesio-dviejų ir nauja išauga. Ta dalis, kuri virš odos - negyvas raginis sluoksnis, nėra prasmės ją kažkaip labai ypatingai prižiūrėti. Ir jei neklystu, odos apie akis pH yra apie 7, neutralus, ne rūgštus, ašarų būna virš 7 truputį.
Sodium lactate galima pasigamint - iš šarmo ir pieno rūgšties. Irgi norėjau, bet nepadariau dar. Norų daugiau negu laiko... Jis kaip kondicionierius ten turbūt veikia, minkština, švelnina blakstienas, ir galbūt kreipia ph į kažkurią pusę, tada reikia reguliuoti.

Namams tai turiu norų pasigamint su vašku ir aliejais priemonę mediniams baldams. Odai, kaip suprantu kad dulkes mažiau trauktų, būtų gerai Polysorbato į priemonę pridėti. Na, man bent taip atrodo. Beveik visada sudėtyje būna arba surfaktantų, arba kokių aukšto HLB emulsiklių. g.gif 4u.gif

Visai neblogas paprastuti straipsniukas apie blakstienų priemones, aptartos kelios brangiausios ir populiariausios
http://www.ehow.com/...ash-growth.html
Ir filmuką radau kaip pasidaryti su vit E ir alijošiaus geliu:
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 spalio 2012 - 15:48
Ačiū, Agne/Ramute, kai būsiu prie geresnio interneto būtinai pažiūrėsiu 4u.gif

Ir dar vienas klausimėlis kirba. Čia prieš kelis puslapius buvo klausta dėl priedų kiekio kreme.
Man, vis norisi, gaminti sudėtingesnių sudėčių kremus, bet kartais matyt padauginu ir kremas būna per skystas. Patikslinkit atsakymą, dėl kremo procentinių dalių perskaičiavimo. Ar reikia didinti emulsiklio kiekį, ar atitinkamai mažinti aliejinę dalį, jei priedas tirpus aliejuje, o kaip dėl glicerininių priedų, tada mažinti vandeninę dalį? Tai tikriausiai ir nuo emulsiklio rūšies priklauso g.gif ? Su miltelių pavidalo priedais, tikriausiai lengviau, tereikia paisyti ir nepadauginti jų pačių charakteristikose nurodytų kiekių ir sveiko proto balso?

Senus baldus puikiai atnaujina alyvuogių aliejus su citrinos sultimis, bet gal lakuotiems baldams toks mišinys netiks ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 03 spalio 2012 - 16:57
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 03, 16:12)
Visai neblogas paprastuti straipsniukas apie blakstienų priemones, aptartos kelios brangiausios ir populiariausios
http://www.ehow.com/...ash-growth.html
Ir filmuką radau kaip pasidaryti su vit E ir alijošiaus geliu:
http://www.youtube.c...feature=related

Agnė/Ramutė - nuostabi, ne tik surašo komentarus, bet ir suranda visokios papildomos medžiagos ( straipsnių, video ir t.t.) 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Pritariu jos nuomonei dėl priemonės blakstienoms sudėties smile.gif
Papildomai keletas pastebėjimų: dėl simulgelio ar kito tirštiklio - man atrodo, kad tiks bet kuris, nedirginantis akių; dėl ekstraktų - gal ten ir CO2, bet gal nebūtina visus išvardintus sudėti. Dar galima ištraukas pasigaminti iš miltelių ( pav. obuolių miltelių yra AZ), AZ yra aprašyta, kaip pasigaminti vandeninius ir aliejinius maceratus arba vandeninius užpilus ( prie ajurvedinių žolių aprašymų).
Pramoninėse priemonėse tų veikliųjų medžiagų nedidelis procentas būna, pagrindą sudaro slydimą, įsigėrimą, blizgumą/matiškumą (kur ko reikia) reguliuojantys užpildai ax.gif
Manau, kad priemonei blakstienoms reikia gerą bazę pasidaryti - kad susigertų, nedirgintų akių ir t.t. (pasirinkti, kokias savybes priemone turi turėti)
Visai nebloga ir paprasta sudėtis Agnės/Ramutės nurodytame video, reikia tik papildyti aktyvais ir tepti ne tik blakstienas (tiksliau - visai ne jas), o odą ties plaukelių augimo vieta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 03 spalio 2012 - 17:14
Svarbu susidėliot visą receptą į 100 proc. Nors būna kad kažką pamirštu ir neįskaičiavusi paskui pridedu... Aliejinius priedus galima priskaičiuoti prie aliejų, bet: dalis procento vitamino E ar kažko panašaus labai proporcijų nepakeis, tada skaičiuoju kaip priedus ir tiek, bet jei tokių priedų daug, susideda keli procentai - tada įvertinu kaip dalį aliejų kiekio. O riebūs priedai, kaip fitosteroliai, skvalanas, caprylis - paprastai naudojami įvairiais didesniais kiekiais - juos tada įskaičiuot reikia į aliejinę dalį.
Dažnai nuskystina ne priedų kiekis, o įvairūs emulsikliai įvairiai reaguoja į priede esančius konservantus, ekstrahavimo medžiagas ir t.t. Man pvz. žinau kad gerokai skystina drėkinantis AZ kompleksas. Tada kažkuo iš anksto galima receptą vos vos patirštinti. Na, kiekvienu atveju vis kažkas kitaip gaunasi, nelabai yra universalių taisyklių. 4u.gif Gliceriną, vandeninius ekstraktus skaičiuoju prie vandeninės dalies.
Ačiū dėl baldų 4u.gif

O blakstienoms, ir veidui paskui tiks - galima pasidaryti ekstraktą iš žalios arbatos, ar ramunėlių, irgi pagal AZ principus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 spalio 2012 - 17:16
Ačiū visoms patarėjoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Man taip pat AZ drėkinantis kompleksas labai skystina kremus .

O kur jūs, mergaitės tuos testukus kremų užterštumui perkat? Kaip rezultatai ?

aš tai privengiu kremų, kur reikia ph matuoti. Pora kartų bandžiau, bet nieko aš iš tų juostelių nesupratau. tai ir nežinau dabar ar juostelės buvo prastos ar gamintoja blush2.gif
Atsakyti
PH juostelės nelabai tikslios, o jei kremą matavai ir normos ribose buvo, ne smarkiai rūgštus ar šarminis, tai galėjo spalvos ir nepakeisti. 4u.gif
Dar nepaminėjau blakstienoms (ir plaukų šaknims) vitamino D. Dabar jį labai tyrinėja įvairiausiais aspektais, ir naudoja po plaukų persodinimo - geriau prigyja, auga, ilgiau neiškrenta, daugiau stiebų išauga iš vieno svogūnėlio ir t.t. Galima kapsulytę ar tirpalo lašą-du įmaišyti. Tik nereikia daug. Dideli kiekiai gali dirginti odą, juk apie akis ypač jautri. Galvos odai galima ir drąsiau bandyti. Bent kelis tokius tyrimus buvau skaičiusi, ant greičio tik šitą ir dar čia
Man verkiant reikia pasigaminti kol nenuplikau, o aš kremus makaluoju ir su plaukais apsileidau visai... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti