Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 20 tema

QUOTE(alioniukas @ 2012 11 28, 14:26)
Su zydrem ta pati ikelem smile.gif

biggrin.gif nemanau kad negalima dalintis ,ta grupe net neuzdara yra ax.gif
man labai patinka ta grupe thumbup.gif
dabar pasidarius bunos skalavimo skysti ,bandau dantenas raminti doh.gif tik kad su atmintim doh.gif vis pamirstu praskalauti
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2012 11 27, 10:10)
Alioniuk, del emulsikliu be aliejines fazes, parasei ir SVENTA!  biggrin.gif Net nebandysiu gaminti.
Fluidu kremo pakeisti nenoriu, naudociau pries krema, kad oda drekinimo daugiau gautu.
O del dvifazio toniko mintis gera  bigsmile.gif As makiazo valikli dvifazi turiu, tai negalvojau, kad taip patiks  thumbup.gif

O veidui gal kazka panasau galima pasidaryti, tik keiciant sudetines dalis i skvalana, orchideju ekstrakta, miskines dedesvos (Mauve) ekstrakta, hialurono r., obuoliu miltelius, migdolu miltelius, vaniles macerata, makadamijos al., nakvisu al., alavijo geli, drekinanti kompleksa (cia surasiau ka turiu is to, ka ismete AZ ivedus zodi "Hydratant")
http://naturaltouch...._gelis/1-1-0-37
http://naturaltouch....sikliu/1-1-0-75
Kada cia tas pirkimas buvo  unsure.gif praziopsojau ir as  doh.gif  Lygtais buvo nuoroda imesta, kur apie bendra prikima kalbama, ar cia per AZ (pasta) viskas vyko?
Imeskit bent nuoroda is kur tuos emulsiklius pirkot  mirksiukas.gif Pasiskaitysiu, kad kitam kartui zinociau ko noriu  4u.gif

sventai tiketi nereikia lotuliukas.gif
galima pabandyti kazka panasaus ir i 1 ir i 2 variantus. Tik 2 variante apie 60% alavijo gelio, gali netikti, jei visam veidui, nors zinau kazkas bande. As bandyciau gaminti dvifazi, jei neturi kokio tinkamo tirstiklio. O del vaisiu milteliu, tokiu kaip obuoliu ir t.t., visgi padariau isvada, kad juos reikia naudoti tik kaukese, arba kremuose, kurie bus sunaudoti per kelias dienas, ne ilgiau.
Atsakyti
merginos gal kuriso esate bandziusios i kremukus ideti emu strucio tauku? ax.gif jei kas bandete parasykite nuomone 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Renku ir aš pirkinių krepšelį AZ, sakykit ar bandet jų neutralią veido ir kūno valymo bazę (cia google vertimas doh.gif ) Ten belieka kvapų ir kokių pagerinimų įdėti, pagal kainą labiau apsimoka negu atskirai putu baze ir dar paildomai kitas bazes pirkti ir pačiai makaluoti. Gal kas ką galėtų patarti ?
Ir dar mąstau apie muilo riešutus, nes mes naudojam skystą muilą rankom plauti,, tai čia gal ir tiktų tokio muilo gamybai ? Kam jūs naudojat muilo riešutus, jei iš vis naudojat?
Kaip sunku tą krepšį susirinkt, visko reikia doh.gif
Ir dar , ar nerolio ea gėlių kvapo? Sunku man su kvapais, mažai kas patinka, turiu tik keletą ea , noriu naujo kvapo, labai myliu pelargonijų aromatą, ylangai nieko. Taip pat rožių , apelsinų žiedų ir jazminų hidrolatai nerealūs, galvoju absoliutus paimti, nes ea kaina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2012 11 28, 17:21)

Ir dar mąstau apie muilo riešutus, nes mes naudojam skystą muilą rankom plauti,, tai čia gal ir tiktų tokio muilo gamybai ? Kam jūs naudojat muilo riešutus, jei iš vis naudojat?

Muilo riešutai ( tokie kokie AZ įdėti) pagrinde naudojami skalbimui, jų nuoviru plauna galvą, deda įkaukes plaukams ir pan. Muilo iš jų neišvirsi biggrin.gif Nuoviras ( aš tai termose užplikau) ilgai nesilaiko, reikia laikyti šaldytuve jei daugiau pasidarai.
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 11 28, 17:49)
Muilo riešutai ( tokie kokie AZ įdėti) pagrinde naudojami skalbimui, jų nuoviru plauna galvą, deda įkaukes plaukams ir pan. Muilo iš jų neišvirsi  biggrin.gif Nuoviras ( aš tai termose užplikau) ilgai nesilaiko, reikia laikyti šaldytuve jei daugiau pasidarai.

Supratau, ačiū. Neplanavau virti muilo, tiesiog jie rašo kad galima naudoti muilo riešutu nuovirą, tai vat ir galvojau tą nuovirą naudoti vietoj skysto muilo rankoms plauti, bet jei jis ilgai nesilaiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nodo: 28 lapkričio 2012 - 16:58
Dėl ravinstarų...

AČIŪ merginos, klausimų nebeliko 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 11 28, 15:05)
Ravensarų eterinis aliejus yra kito augalo aliejus. Lietuviškai Ravensara aromatica vadinama kriptokarijų aliejumi. smile.gif

Viskas buvo gerai iki šito pasakymo. Kriptokarijos - dar kitas augalas, Cryptocaria massoia, kvepia kokosais. Ravensara aromatika verčiamas paprastai, aromatinė ravensara (bent jau aš neradau komisijos patvirtinto vertimo. Gal kada ką nors ir kitaip sugalvos, pvz. kaip puošnioji kvepenė - osmanthus fragrans. 4u.gif Nepykit, kad jau aiškintis, tai klaidelę pataisau...

Beje, gal kuri žinot kokią gerą nuorodą kur ne eterinių, bet šiaip aliejų geri vertimai į lietuvių kalbą? Su eteriniais atsispausdinau Lietuvių kalbos komisijos nutarimus.

Muilo riešutų, kai neseniai iš AZ užsisakinėjau, vėl pamiršau įsimesti... doh.gif Taip ir neturiu dar. 4u.gif

Nodo, nerolio EA ne visai gėlių kvapo, bet jei turi apelsino žiedų hidrolatą - tai nerolio giminingas kvapas. Visų geriausia nueik pauostyti kur nors. Kremams kvėpinti absoliutai ne visada tiks, daugelis kieti, turėsi pasiruošti, atsiskiesti, su EA patogiau dirbti. Nerolis toks intensyvus, kad galima naudoti atsiskiedus iki 10 proc. Kvėpinimui labai tinka CO2, kartu ir kaip aktyvas, ir dėl kvapo (nors ne visi labai kvepia). Sunku su kvapais patarinėti, nes čia labiau skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 28 lapkričio 2012 - 20:17
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 28, 21:04)

Nodo, nerolio EA ne visai gėlių kvapo, bet jei turi apelsino žiedų hidrolatą - tai nerolio giminingas kvapas. Visų geriausia nueik pauostyti kur nors. Kremams kvėpinti absoliutai ne visada tiks, daugelis kieti, turėsi pasiruošti, atsiskiesti, su EA patogiau dirbti. Nerolis toks intensyvus, kad galima naudoti atsiskiedus iki 10 proc. Kvėpinimui labai tinka CO2, kartu ir kaip aktyvas, ir dėl kvapo (nors ne visi labai kvepia). Sunku su kvapais patarinėti, nes čia labiau skonio reikalas 4u.gif

Jei giminingas su apelsinų žiedų hidrolatu, tai imsiu, o CO2 žiūrėjau, bet ten kvapai manęs nesužavėjo, geriau jau ea prigriebsiu Dėl absoliutų irgi supratau, pasižiūrėsiu prieš mesdama į krepšį. Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 28, 20:04)
Viskas buvo gerai iki šito pasakymo. Kriptokarijos - dar kitas augalas, Cryptocaria massoia, kvepia kokosais. Ravensara aromatika verčiamas paprastai, aromatinė ravensara (bent jau aš neradau komisijos patvirtinto vertimo. Gal kada ką nors ir kitaip sugalvos, pvz. kaip puošnioji kvepenė - osmanthus fragrans. 4u.gif  Nepykit, kad jau aiškintis, tai klaidelę pataisau...

4u.gif
cia ne mano parasyta ax.gif o as neturiu tiek ziniu kad galeciau pakomentuoti ar teisinga ar ne blush2.gif
ten buvo Laimės Kiskūnės postas
Atsakyti
Oi, aš tikrai nekritikuoju tavęs, Zydrem 4u.gif Žinau kad citavai.
Va čia kvapiosios kriptokarijos
http://aromata.lt/kv...ktas-atrankusis
O čia ravensaros. Ir galvoju, kur šuo pakastas? Žemiau rašo aromatinės ravensaros; lotyniškai tikrai, Cryptocarya agathophylla. Ir aš to net nemačiau, žiopla doh.gif Nors jas visada anksčiau vadindavau ravensara aromatica...
http://aromata.lt/kv...terinis-aliejus

Che, Cryptocarya agathophylla lygu ravensara aromatica. Va ir išsirišo... Sinonimas.
http://www.efloras.o...on_id=220011418

Čia man kaip su laurais, kurie buvo ne laurai. 4u.gif Dvejos kriptokarijos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 28, 22:29)
Oi, aš tikrai nekritikuoju tavęs, Zydrem 4u.gif  Žinau kad citavai.

ai galit kritikuoti biggrin.gif manau tik i nauda iseitu ax.gif
tik as tiek nezinau apie eterinius kad galeciau ka apie juos patarti blush2.gif laukiu tos knygos apie eterinius kur KN zada isleisti greitu laiku
Atsakyti