QUOTE(Märchen @ 2012 11 23, 18:45)
Aš norėčiau, kad ingredientus pritaikytų pagal individualius poreikius, tad šiuo atveju plačiosios rinkos pasiūla nelabai tenkina
Tuomet tu turėtumei atvykti pas ką nors į svečius kelioms dienelėms... Keliais žodžiais apibūdinusi savo odos tipą, iš tiesų negalėsi tinkamai prisiderinti produkto. Mačiau internete (bent jau rusų kalba) kad gamina kremus pagal individualius užsakymus. Bet aš tokių gaminių kokybe ir galimybėmis labai abejoju. Į natūralias medžiagas kiekviena oda reaguoja individualiai. Parinkti ir sumesti aliejus, priedus pagal internetinės lentelės kas kokiai odai tinka rekomendacijas - nieko rimto. Iš tiesų norint saugiai pagaminti (ir ypač nepažįstamam žmogui) reiktų kiekvieną sudedamąją dalį testuoti ant tavo odos. Tik taip iki minimumo galima sumažinti nepageidautinų, alerginių reakcijų tikimybę. Mes viską ant savęs tepam, bandom, ir atsirenkam kas kuriai tinka, ir kas tinka arba netinka šeimos nariams. Nes tikrai ne viskas tinka!
Kitas jautrus ir įdomus klausimus - laikas ir kaina. "Užsiplėšti" neišeina, bet geram gaminiui sukurti, vien receptūrai susidėlioti, reikia sugaišti ne vieną valandą, plius laikas gamybai, plius medžiagos, plius laikas medžiagų savikainos skaičiavimui, ir medžiagų kaina. Be garantijos, kad rezultatas patiks... Visa tai įvertinus, net minimaliai skaičiuojant, gaunasi labai, labai brangu, kaip siūdinti drabužį pas dizainerį. O aš nemanau, kad esu pasiekusi tokį lygį ir galėčiau taip įkainoti savo gaminius... Šiuo metu esu labai patenkinta keliais kremukais - paakiams, kūnui su lanolinu, ir labai patenkinta "Paprastuku" su linų sėmenų aliejumi. Man įmanomas variantas - galiu duoti po kelis ml pabandymui. Tada, kai vėl ką nors panašaus gaminsiu, galiu tiesiog gaminti iškart daugiau. Neturiu tiek laiko, kad gaminčiau atskirą indelį kieno nors pageidavimu. Nors turiu prisipažinti, man būtų įdomu tai daryt, iš to užsidirbti. Dabar gyvenimas kitoks, ir kosmetikai lieka tiek laiko, kiek lieka nuo visų darbų ir reikalų... O dar šis ruduo super gausiai pažėrė artimųjų ligų, sudėtingų, rimtų. Vyro mama ir dabar reanimacijoje. Tai man kremo ar muilo gamyba pasitarnauja ne tik odos labui, bet ir kaip geras atsipalaidavimo būdas.
Apie linų sėmenų aliejų kai turėsiu laiko pasistengsiu parašyti daugiau. Pasiieškojau ir radau įdomios informacijos. Jis tinkamas naudoti išoriškai (taip, kaitinimui neatsparus, kepimui netinka, ir gaminant kremą geriau nešildyti. Kartu iki 70 laipsnių neilgai - tai ne kepimas). Gerti taip pat ne visiems tinka (reiktų vengti ypač jei yra makulos degeneracija, su amžiumi susijęs regėjimo sutrikimas). Nuo aknės - gali tikti ir padėti, tiek vartojamas išoriškai, tiek į vidų; o gali situaciją bloginti, kimšti poras. Viskas labai individualu, nes aknė gali būti įvairiame amžiuje, sukelta skirtingų priežasčių.