Procentai - pagal tikslą, kokio kremo norisi, ir pagal emulsiklio galimybes. Kai kurie emulsikliai net ir be aliejų, vien jie patys su vandeniu jau gali padaryti skystą kremuką. Kiek reikės emulsiklio, irgi labai priklauso nuo to, koks emulsiklis. Gali ir 2 proc. pakakti; gali ir 10 būti mažoka... Su tokiais paprastais, populiariais kaip Olivem1000, AZ Nr.2 ir dar daugeliu 6 procentai dažnai tinka. Kuo daugiau emulsiklio, tuo bus tirštesnis, bet padaugint irgi negerai, nesigaus, emulsiklio darbines proporcijas reikia vis tiek išlaikyti ribų labai neperžengiant. Aliejinės dalies dažniausiai būna nuo 10 iki 30-40 procentų; daugiau aliejinės reikia gaminant su bičių vašku, tada turi būti daugiau negu 50 proc., ir dažniausiai gaminant atvirkštinę, t.y. vanduo/aliejuje ( o ne aliejus/vandenyje) emulsiją aliejų irgi reikia daugiau. 20 proc. aliejų paprastai būna toks vidutinio riebumo kremas, o kietumas dar ir nuo priedų priklauso, galima padaryt nelabai riebų, bet pakankamai tirštą pridėjus tirštiklio, pvz. cetyl alkoholio 1-2 proc.(jo reiktų turėti, dažnai būna reikalingas, ne tik tirština, bet ir drėkinimą pagerina, tekstūrą). Kuo daugiau aliejų, tuo bus riebiau, tirščiau; bet ir aliejus aliejui nelygu. 30 procentų lengvo vynuogių kauliukų duos lengvesnį kremą, o jei naudosis kokosai, sviestmedis, mango ar kakavos sviestai - bus riebesnis, kietesnis, tirštesnis... Kas ką daro, pasinagrinėk AZ emulsiklių aprašymus. Ten net su paveiksliukais yra įvairūs variantai - kaip atrodo, kaip jaučiasi, geriasi kremas su tuo pačiu emulsikliu kai aliejų daugiau ar mažiau ir t.t., ir suprasi viską.
Eteriniai aliejai tekstūrai mažai įtakos daro; GSE skystina, kai kurie priedai - irgi smarkiai skystina (ypač drėkinantis kompleksas iš AZ, bet šiaip jis fainas, tik reikia gaminat turėti minty kad jo pridėjus paskystės).
Kad toli neieškoti, Olivem1000:
http://translate.goo...WRBlMlhvlgxKX2Q