Nesu gaminus su tokiu emulsikliu. Tik atskirai abi dalis turiu; neaišku kokiu santykiu jos ten sumaišytos.
Pradžioj aš irgi rankom plakiau, gaudavosi. Gali būti, kad emulsiklis kaprizingas, ar temperatūra plakimo nepatiko. Gal pakankamai neįšilo. Kaitinimui pas tave jautrus tik linų aliejus, tai jei netingi eksperimentuoti, gali vėl pašildyti ir plakti kol atvės. Pradžioje paplakti energingiau, tada normaliai maišyti galima, ir paskui jau pravėsusį vėl energingai. Man kai kurie kremai normaliai tik ir pradeda jungtis kai atvėsta, visaip būna... Ir kažko atrodo kad kaip tik su cetilo alkoholiu mėgsta būti šaltai paplakti.
Dėl aliejaus - nerafinuoto aliejaus dugne gali atsirasti nuosėdų, tai visai normalu gali būti. Dar gali nuosėdų šaltai laikant atsirasti, kai kurios riebiosios rūgštys tada sukietėja. Jei kvapas nepakito, neapkarto - matyt nieko baisaus jam nenutiko. "Pasidarė drumzlinas" - o anksčiau ant dugno tikrai nieko nebuvo? Ir kiek laiko jau tam atidarytam aliejui, kokiom sąlygom laikomas buvo? Jei drumzlės nuo šalčio (orai tai jau ne vasariški), palaikyk kur šilčiau padėjusi ir pažiūrėk, ar neišnyks tos drumzlės. Pelėsis juk aliejuje neįsiveisė. Kažkas nusistovėjo... Jei kreme neišsimaišytų, perkošti per merliuką galima. Svarbu kad pasenusiu aliejumi nesmirdėtų, to kvapo neturėtum sumaišyti, pakankamai stiprus atsiranda, specifinis...
BluFire, Oi, o aš ksantano ar guaro niekada nebandžiau į aliejus dėti. Tikrai į aliejus? Naujovė.