QUOTE(Liurda @ 2012 11 13, 16:26)
Tikrai krūva.
Parduotuvėse geriamoji soda - tai AZ natrio bikarbonatas, manau parduotuvėse pigiau, neapsimoka siųstis. Ta pirmoji soda - kalcinuota, arba skalbimo, ūkinė soda, ji stipresnė negu geriamoji, bet irgi būna ir čia, aš radau po 150 g fasuotos po litą panašiai, nebepamenu tikslios kainos. Labiausiai dėmesio vertas AZ natrio perkarbonatas. Beriamas į skalbimo mašiną, veikia kaip baliklis, pagerina visų dėmių pašalinimą, ir... ne tik ekologiškiau, bet gausis daug pigiau už visokius Wanish...
Citrinos rūgšties muilams kažkurioje maisto prekių pard. radau po 500g fasuotos, pigiausiai gavosi, bet kilmės šalis - Kinija. Gal ir per daug smulkinuosi, bet kosmetikai noriu bent jau brolių latvių ar lenkų gamybos, tos trupučiuką brangėlesnes, bet pirkti AZ, mano galva, nebūtina. Pasiskaičiuokit kainas, šiaip šita prekė nebrangi, tai net nelyginau tiesą sakant.
To naujo SLSA nebandžiau, man nereikalingas daiktas.
Dėl Q10 - dabar naudoju miltukinį, gryną. Kapsulėse ne visai aiški tikra sudėtis (greičiausiai tirpintas trigliceriduose) ir tikroji koncentracija. 100mg - tai viena kapsulė lygi 0,1 g gryno Q10 (sakyčiau, 1 mg yra 1 tūkstantoji gramo? Tada 100 dauginu iš 0,001). Bet šitoj vietoj galiu klysti!!! Pagal tą gryną svorį reiktų pasiskaičiuoti, ar apsimoka. Bet jei kreme nepatiks - tikrai galima sugerti, juk tai vienas iš pačių vertingiausių antioksidantų (multivitaminus su juo geriu dabar).
Alioniukas įspėjo, kad didesni kiekiai ne visiems tinka, jautrią odą gali dirginti. Bet tuo pačiu Q10 turi daug gerų savybių: sustiprina vitamino E poveikį, veikia ir kaip antioksidanto odai, ir kaip aliejų papildomos apsaugos priemonė; gerina kolageno sintezę, mažina raukšles, ramina sudirgimus. Gėris, bet kibirais teptis nereikia. Papildo, sustiprina daugelio anti-age priemonių poveikį.
Tas pat galioja ir hialuronui. Ar apsimokės? Reikia skaičiuoti, kiek toje kapsulėje hialurono realiai yra. Kosmetikai naudojamas kelių rūšių, AZ yra didelio molekulinio svorio, jis nepatenka į giliuosius odos sluoksnius. Tam būna mažo molekulionio svorio hialuronas, va
toks iš JAV arba
čia Aroma-Vitoje
Kvepalai... Paprastų receptų neturiu. Jei kada elementariai ką nors susidėliosiu, galėsiu užrašyti receptą. Bet kvapas - skonio reikalas. Kas man patinka, kitam gali smirdėti
Tai labai plati tema... Internete yra anglų kalba paprastų receptukų, filmukų yutube kaip gaminti. Paieškokit, rasit
Tiesa, AZ yra paprastų receptų ir kaip gaminti, pasižiūrinėkit prie absoliutų
su čampakais ir
kvepalai info
Žodžiu, prie kiekvieno absoliuto yra po receotą ar kelis. Rintės iš kvapų kurie jums patinka