Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 20 tema

Kai daug prirašau - betaisydama ištrinu, tai bus gabaliukais, atsiprašau biggrin.gif
O aš tik dabar rėmimą pastebėjau doh.gif...

Dar dėl tų konstruojamų emulsiklių. Man labai patiko paskutinis paakių kremo variantas (bet manau ten vietoj cetearyl būtų ne blogiau cetyl alkoholis, tiesiog norėjau naują išbandyti), atrodo bus tikrai stabilesnis, nes tekstūra tolygesnė, blizga paviršius kaip pirktinio. Gerai geriasi, tepasi, gerai drėkina, visam veidui labai patinka. Panašu kad galbūt gavosi fosfolipidinė lameliarinė emulsija. Su Nikomulsu tik vieną tegaminau, tai man savos konstrukcijos labiau patinka negu gatavas brangus emulsiklis. Nagrinėjau keleto gatavų sudėtinių emulsiklių sudėtis. Su emulsiklio sudėtinėm dalim - kaip ir su aliejais, kai pradedi visaip bandyt, ima aiškėti kas ką daro, kas ką duoda. Glycelyl stearate, sorbitan monostearate - stearino rūgšties dariniai, jei jų daug, duoda baltą tepimąsi; o kartu su augaliniais vaškais,pvz jojobos, ar bičių Cera belina ir alkoholiais - sušvelnėja. Alkoholiai tirština ir drėkinimą gerina - na viskas kaip ir aprašyta. Lecitinas sausas geriau vandeninę dalį prijungia, juk jo HLB aukštesnis. Net mąstau, kad tokio vykusio derinio galima pašildžius susimaišytii, atvėsint, susmulkint - ir nereikės kiekvieną kartą viską sverti ir maišyti. Tik dar noriu atrast kaip lengviausia sausą lecitiną riebiai ištirpinti.
Labai patiko kremo pudros tekstūra, savaitgalį noriu susimaišyt dar vieną dozę, tik šviesesnės gerokai, tada tepsiu abiem po truputį... Nes jau nusibodo klausimai - kur taip gražiai įdegus. Tamsoka gavosi, nors aišku gerai kad natūraliai atrodo lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kai susidarinejau alieju rugsciu lentele pagal AZ tai su medvilnes aliejum buvo keisciausia. Buvo dvieju partiju duomenys kur vienoje partijoje linolo rugsties buvo 33 proc. oleino - 41 proc. Kitoje atitinkamai 53 ir 18.. Siai dienai like vieni duomenys. Su kitais aliejais skirtumas sioks toks irgi buvo, bet sitaip kardinaliai nesikeite. Butu idomu palyginti kaip tai veikia ant odos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2012 11 10, 00:23)
Kai susidarinejau alieju rugsciu lentele pagal AZ tai su medvilnes aliejum buvo keisciausia. Buvo dvieju partiju duomenys kur vienoje partijoje linolo rugsties buvo 33 proc. oleino - 41 proc. Kitoje atitinkamai 53 ir 18.. Siai dienai like vieni duomenys. Su kitais aliejais skirtumas sioks toks irgi buvo, bet sitaip kardinaliai nesikeite. Butu idomu palyginti kaip tai veikia ant odos smile.gif

Yra dar įdomesnių dalykų : slyvų kauliukų aliejus AZ - oleic-- 70-71, linolic - 20, palmitic - 4-5; o toks pats aliejus Aromavita - oleic - 16, linolic - 1, lauric - 48, palmitic - 7,5; net skirtingų partijų negalėtų tiek skirtis ax.gif
AZ turiu, jis man jaučiasi prie tų lengvų , tikrai nesudaro plėvelės, bet lauric irgi nesudaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 09, 23:04)
O, AZ pradėjo taikyti lojalumo programą panašiai kaip I-herb, kas pirmą kartą užsakinėja - gali nurodyti kokį seną pirkėją ir tas gaus 8 eurus, jei teisingai supratau. Na ką, mergaitės, remsim vienos kitas? 4u.gif
"rėmimas"
Dabar reikės draugų, tėvų ir giminių vardu užsakinėti... Kad paremtų lotuliukas.gif

as va butent del sitos dalies buvau uztrigusi registracijoje, nu galvoju kieno email man cia ivesti biggrin.gif biggrin.gif paskui supratau, kad galima palikti tuscia ax.gif arba irasyti ka nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 10, 00:13)
Dar dėl tų konstruojamų emulsiklių. Man labai patiko paskutinis paakių kremo variantas (bet manau ten vietoj cetearyl būtų ne blogiau cetyl alkoholis, tiesiog norėjau naują išbandyti), atrodo bus tikrai stabilesnis, nes tekstūra tolygesnė, blizga paviršius kaip pirktinio. Gerai geriasi, tepasi, gerai drėkina, visam veidui labai patinka. Panašu kad galbūt gavosi fosfolipidinė lameliarinė emulsija. Su Nikomulsu tik vieną tegaminau, tai man savos konstrukcijos labiau patinka negu gatavas brangus emulsiklis. Nagrinėjau keleto gatavų sudėtinių emulsiklių sudėtis. Su emulsiklio sudėtinėm dalim - kaip ir su aliejais, kai pradedi visaip bandyt, ima aiškėti kas ką daro, kas ką duoda. Glycelyl stearate, sorbitan monostearate - stearino rūgšties dariniai, jei jų daug, duoda baltą tepimąsi; o kartu su augaliniais vaškais,pvz jojobos, ar bičių Cera belina  ir alkoholiais - sušvelnėja. Alkoholiai tirština ir drėkinimą gerina - na viskas kaip ir aprašyta. Lecitinas sausas geriau vandeninę dalį prijungia, juk jo HLB aukštesnis. Net mąstau, kad tokio vykusio derinio galima pašildžius susimaišytii, atvėsint, susmulkint - ir nereikės kiekvieną kartą viską sverti ir maišyti. Tik dar noriu atrast kaip lengviausia sausą lecitiną riebiai ištirpinti.
Labai patiko kremo pudros tekstūra, savaitgalį noriu susimaišyt dar vieną dozę, tik šviesesnės gerokai, tada tepsiu abiem po truputį... Nes jau nusibodo klausimai - kur taip gražiai įdegus. Tamsoka gavosi, nors aišku gerai kad natūraliai atrodo lotuliukas.gif  biggrin.gif

Ačiū 4u.gif
Man irgi dažnai brangūs pirktiniai emulsikliai nelabai patinka, kažko kremui trūksta ir tiek g.gif vis prisimenu tuos laikus, kai pati dariau iš sudėtinių dalių. Gera idėja apie mišinio pagaminimą 4u.gif kažką panašaus Kali daro.
Dėl sauso lecitino - man su juo sausoki ir lyg trapūs kremai išeina, nors aliejiė dalis apie 30%, su lecitniu iš Az taip nebūna, bet kad jau nusipirkau visą dėžutę, eksperimentuosiu toliau. Manau, kad su juo reikia dėti "slidesnių" aliejų arba trygliceridų daugiau.
Sekdama Agne/Ramute irgi bandysiu emulsiklį konstruotis, pradžioj nesudėtingą (nors ir dabar 3 dalių naudoju)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 10 lapkričio 2012 - 00:23
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 11 10, 00:58)
o toks pats aliejus

Tai kad nebūna visai toks pat. To paties augalo, tai taip. Bet gali skirtis partija, tiekėjas, šalis kur užauginta, augalų veislė, ir t.t. be galo. Tai ir susirašiau iš soapcalc - juk vis tiek vertės tik orientacinės. Tas pat ir su muilinimusi, tiksliam apskaičiavimui reikėtų nustatinėt kiekvieno aliejaus koeficientą, o skaičiuoklėje suapvalinti duomenys. Ir su eteriniais tas pats, panašūs bet ne vienodi.
AZ kiekvienos partijos gaminius patys tiria, o daugelis smulkesnių pardavėjų pasitiki tiekėjo duomenimis arba nurodo apibendrintus, apytikrius duomenis... O koks nors mažass ūkelis tikrai ne visada turi laboratorinius įrenginius, ar afrikos kaimelio moterys kur įvairius aliejus spaudžia.
Man ir ryžių sėlenų kaip sunkus jaučiasi aliejus, mažai jo dedu, bet patinka. AZ palmitino rūgšties rašo kad jame apie 18; soapcalc yra ryžių branduolių aliejus - palmitino kad 22, oleic 43, linoleic 26. Az plačiau aišku aliejai aprašyti, bet man iš sopcalc ir muilams ir kremams tinka lentutė... 4u.gif

AZ lecitinas irgi gerai... Į muilus puikiai tinka; kremuose galima bandyt abu derinti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 10 lapkričio 2012 - 00:33
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 10, 01:28)
Tai kad nebūna visai toks pat. To paties augalo, tai taip. Bet gali skirtis partija, tiekėjas, šalis kur užauginta, augalų veislė, ir t.t. be galo. Tai ir susirašiau iš soapcalc - juk vis tiek vertės tik orentacinės. Tas pat ir su muilinimusi, tiksliam apskaičiavimui reikėtų nustatinėt kiekvieno aliejaus koeficientą, o skaičiuoklėje suapvalinti duomenys. Ir su eteriniais tas pats, panašūs bet ne vienodi.
AZ kiekvienos partijos gaminius patys tiria, o daugelis smulkesnių pardavėjų pasitiki tiekėjo duomenimis arba nurodo apibendrintus, apytikrius duomenis... O koks nors mažass ūkelis tikrai ne visada turi laboratorinius įrenginius, ar afrikos kaimelio moterys kur įvairius aliejus spaudžia.
Man ir ryžių sėlenų kaip sunkus jaučiasi aliejus, mažai jo dedu, bet patinka. AZ palmitino rūgšties  rašo kad jame apie 18; soapcalc yra ryžių branduolių aliejus - palmitino kad 22, oleic 43, linoleic 26. Az plačiau aišku aliejai aprašyti, bet man iš sopcalc ir muilams ir kremams tinka lentutė... 4u.gif

AZ lecitinas irgi gerai... Į muilus puikiai tinka; kremuose galima bandyt abu derinti. 4u.gif

Dėl aliejų sudėties su slyvų pavyzdžiu parašiau pamąstymui, nes nevisada galima ir pardavėjais pasitikėti ( šiuo atveju , manau, AZ teisingesnis), ir reikia bandyti , kas tau konkrečiai tinka
Apie lecitiną - aš didesnį % naudojau ( Agnės/Ramutės - 0,6, o pas mane visur nuo 2 iki 4), reiks mažinti ir dar patobulinti. Ne daug turiu emulsiklių iš vienos sudėtinės dalies, reikia kažko įsigyti papildomai biggrin.gif
Atsakyti
labai skanios disklusijos cia uzvire suvalgiau pusryciams su kava lotuliukas.gif viskas einu dapildyti alieju lentele su soapcalk, pasidarius tik del muilu, reikes visus duomenis susideti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 11 10, 02:02)
Dėl aliejų sudėties  su slyvų pavyzdžiu parašiau pamąstymui, nes nevisada galima ir pardavėjais pasitikėti ( šiuo atveju , manau, AZ teisingesnis), ir reikia bandyti , kas tau konkrečiai tinka
Apie lecitiną - aš didesnį % naudojau ( Agnės/Ramutės - 0,6, o pas mane visur nuo 2 iki 4), reiks mažinti ir dar patobulinti. Ne daug turiu emulsiklių iš vienos sudėtinės dalies, reikia kažko įsigyti papildomai  biggrin.gif

Aš lecitiną irgi įvairiai naudoju. Ten konstravau tai man kažkaip nedaug gavosi, o su Ice sunflover emulsikliu dedu sauso ir 5 proc. ir labai gerai būna, tada to Ice mažiau reikia - manau lecitinas odai vertingiau. Gatavuose emulsikliuose su lecitinu jis sąrašo pabaigoj pagal INCI būna, vadinasi gana nedidelis procentas naudojamas. O krempudroje pirmą kart kukurūzų krakmolą išbandžiau - net nesitikėjau kad bus taip gerai. Labai patiko, o naudot galima ir iš maisto prekių parduotuvės, aš žiopla pirkau AZ nes pradžioj net nesupratau kat tai tiesiog krakmolas doh.gif biggrin.gif Prancūziškai Amidon de mais, taip mandrai skamba kai kalbos nemoki... Pasiskaičiau receptus, kažkuriame buvo naudotas ir nusipirkau, o paskui metus savo valandos laukė. biggrin.gif

Ir dar, kam įdomu emulsiklių konstravimas, pasiskaitykit Lucas meyer, nėra galimybės mums jų nusipirkti, bet info įdomi (dar ir pati gerai neišnagrinėjau blush2.gif ) brošiūra. Ir gamintojo puslapyje naudingos informacijos yra, pasiknaisiokit, papasakokit ką atkapstysit, nespėju visko ir aš perskaityti ką norėčiau sužinot... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 10 lapkričio 2012 - 12:16
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 10, 12:55)
Aš lecitiną irgi įvairiai naudoju. Ten konstravau tai man kažkaip nedaug gavosi, o su Ice sunflover emulsikliu dedu sauso ir 5 proc. ir labai gerai būna, tada to Ice mažiau reikia - manau lecitinas odai vertingiau. Gatavuose emulsikliuose su lecitinu jis sąrašo pabaigoj pagal INCI būna, vadinasi gana nedidelis procentas naudojamas. O krempudroje pirmą kart kukurūzų krakmolą išbandžiau - net nesitikėjau kad bus taip gerai. Labai patiko, o naudot galima ir iš maisto prekių parduotuvės, aš žiopla pirkau AZ nes pradžioj net nesupratau kat tai tiesiog krakmolas doh.gif  biggrin.gif Prancūziškai Amidon de mais, taip mandrai skamba kai kalbos nemoki... Pasiskaičiau receptus, kažkuriame buvo naudotas ir nusipirkau, o paskui metus savo valandos laukė. biggrin.gif

Ir dar, kam įdomu emulsiklių konstravimas, pasiskaitykit  Lucas meyer, nėra galimybės mums jų  nusipirkti, bet info įdomi (dar ir pati gerai neišnagrinėjau blush2.gif ) brošiūra. Ir gamintojo puslapyje naudingos informacijos yra, pasiknaisiokit, papasakokit ką atkapstysit, nespėju visko ir aš perskaityti ką norėčiau sužinot... 4u.gif

naudinga informacija ( ir tavo, ir brošiūroj biggrin.gif ), ačiū 4u.gif
Ką naujo radau: visuose emulsikliuose yra lecitino ( įvairaus), vienas jų emulsiklis AMISOL - sudėtis benehyl alcohol, glyceryl stearate, lecitin, glycine ( soja); labai panašus, kaip Agnė/Ramutė konstruoja, tik nežinau kaip su sojos glycinu, man atrodo, kad galima pakeisti sojos CO2. Savaime suprantama, kad sudėtinų dalių proporcijų nenurodyta.
Dar radau jų ekstraktus : pav. Hidroporine (drėkiklis, drėgmės sulaikymas) - betainas, glycerinas, hidrogen. lecitinas, medus, pektinas; kitas - Adiporeguline (anticeliulitinis)- kofeinas, salicilo r., lysolecitinas, aspartamas, sojos glycinas, kvieičų gemalų ekstraktas, silica.
Aišku, sąrašas ilgas, tik truputį paskaičiau.
Atrodo, kad visai sukonstruojami iš mums prieinamų dalių aktyvai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 10 lapkričio 2012 - 18:41
Taip, dauguma naujoviškų emulsiklių su lecitinu. Tik sojos glicinas - tikrai ne CO2, čia My Webpage apie jį. Man atrodo kažin ar tik čia nebus paprasčiausias pigutėlis sojos vaškas kaip šis hidrintas sojų aliejus . Arba galima jojobos ar kokį kitą augalinį vašką naudoti, na aš visaip ir bandau... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 10 lapkričio 2012 - 19:35
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 10, 20:34)
Taip, dauguma naujoviškų emulsiklių su lecitinu. Tik sojos glicinas - tikrai ne CO2, čia My Webpage apie jį. Man atrodo kažin ar tik čia nebus paprasčiausias pigutėlis sojos vaškas kaip šis hidrintas sojų aliejus . Arba galima jojobos ar kokį kitą augalinį vašką naudoti, na aš visaip ir bandau... 4u.gif

Supratau, kad ne CO2, bet galvojau, kad tuo galima keisti, kad čia koks "mandras" komponentas ir net mintis neatėjo, kad gali būti paprasčiausias sojų vaškas blush2.gif
Atsakyti