Hm, dėl tų lengvų-sunkių. Susirašiau visą aliejų lentelę iš muilo skaičiuoklės, viskas ten "ant akių". Daug tiesos Saulės/Guodos paaiškinime, ir dar kiekviena oda kitaip priima, sugeria. Argano aliejus man sunkus, nors jo linoleic daugiau negu abrikosų, abrikosai turi daugiau oleic (kai kada irgi ima sunkinti), bet mažiau palmitic... Ir ką Az rašo apie aliejus - kad gerai geriasi -labai nuo odos priklauso. Medvilnės man laabai sunkiai geriasi. Jei išvedinėti šiokią tokią teoriją, tai man sunkiau geriasi kai daugiau kurių nors iš šių yra - stearic, palmitic, myristic, lauric. Parašysiu kelis PVZ:
"Lengvi", duomenys iš soapcalc
camelina: lauric 0, myrictic 0, palmitic 6, stearic 2, ricinoleic 0 oleic 24, linoleic 19, linolenic 45
kukurūzų lauric 0, myrictic 0, palmitic 12, stearic 2, ricinoleic 0 oleic 32, linoleic 51, linolenic 1
erškėtrožių lauric 0, myrictic 0, palmitic 4, stearic 0, ricinoleic 0 oleic 12, linoleic 46, linolenic 31
ir t.t.
"sunkūs"
nelabai , bet sunkesnis tamanų lauric 0, myrictic 0, palmitic 12, stearic 13, ricinoleic 0 oleic 34, linoleic 38, linolenic 1
kviečių gemalų lauric 0, myrictic 0, palmitic 17, stearic 2, ricinoleic 0 oleic 17, linoleic 58, linolenic 0
makadamijų sunkokas lauric 0, myrictic 1, palmitic 6, stearic 12, ricinoleic 0 oleic
56, linoleic 3, linolenic 1
Sunkesni sviestai, ten dažniausiai atsiranda myristic, lauric, stearic daugiau...