Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 20 tema

sakykit, kuo skiriasi
Coco silikonas
nuo augalinio silikono? 4u.gif
Atsakyti
Viskuom skiriasi biggrin.gif Coco siliconas - iš kokosų aliejaus, - žiūrėk INCI: coco caprylate. Jis savo tekstūra ir pojūčiu ant odos šiek tiek panašus į Caprilį, į Isopropyl myristate.
augalinis silikonas - iš rausvadumblių, INCI: aqua and chondrus crispus extract, jis panašus į kokį guaro, ksantano gelį, tirštą kisielių, vandeninis, visai kas kita. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 05 lapkričio 2012 - 00:11
o poveikis, pvz. plaukams?
Atsakyti
Sveikos,
gal esate dariusios, bandziusios ar rekomenduotumete eterinius aliejus, ju misinius nuo nuolatinio galvos skausmo. Tyrimai atlikti, viskas gerai, tik galva vis tiek skauda. Neatrandama priezastis g.gif Gal eteriniai padetu arba sumazintu skausmus. Noriu padeti draugei smile.gif Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
pipirmėtė gal gelbėtų g.gif priklausomai nuo skausmo priežasties, manau 4u.gif
Atsakyti
Taip, pipirmėtė, dirvinė mėta tiktų, bruknuolės (nuskausmina ir kraują skystina). Nors ne visai nuo skausmo, aš dar siūlyčiau nardus ir levandas. Jei priežasties nėra, o skauda nuolat, tai priežastis be abejonės yra. Galbūt įtampa, nuovargis, padidintas jautrumas, todėl atpalaiduojantys, raminantys eteriniai irgi pravers, raminanti nekaršta vonia vakarais su jūros druska ir keliais lašais eterinio, ir reiktų kas antrą dieną pasidaryti kaip gydymo kursą, kad poveikis būtų. Daugiau skysčių reikia pagerti, sąmoningai, kelis kartus per dieną pagurkšnoti vandens, galima su kokio EA lašeliu, kartais vien vanduo padaro stebuklą. Kvapų namų receptas (gaminausi sau nuo galvos skausmo): dirvinių mėtų EA 2 ml., peletrūnų 1 ml., ravintsarų 1 ml., citrinų 0,5 ml., pipirmėčių 0,5 ml. Galima lašinti 1-3 lašus į vandenį ir išgerti, galima patepti smilkinius, kaklą nugaroje, kepenų sritį išoriškai, pauostyti, pagarinti. Netinka kam yra inkstų problemų, jiems mentolis kenksmingas. Kartais man suveikia, o kartais tenka gert vaistus nuo migrenos,neužtenka natūralių priemonių. 4u.gif

Ereba, aš abu silikonus plaukams tik muiluose bandžiau, viename coco, kitame augalinį, ir man abu patiko. Sunku atkasti, koks skirtumas, nes ir daugiau priedų buvau dėjus, o dabar balzamą gaminausi su dar kitokiu silikonu. Kiekvieni plaukai kaip ir oda, skirtingai reaguos. Kad jau taip tiksliai pasakyti kuo skirsis, reiktų daryt vienodas priemones ir tik šitą vieną dalį kaitaliot, tada žiūrėt koks skirtumas. AZ geri aprašymai, pasižiūrėk kurio poveikis tau tinkamesnis, tavo plaukams reikalingesnis. Vargu ar kas labai atidžiai juos abu ant plaukų analizavo 4u.gif
NeringaJn labai daug ir įvairių priemonių yra sau gaminusi plaukams, tik matyt užsiėmus ir retai beužsuka čia, bet gal užmatys klausimą ir galės geriau pakomentuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ereba @ 2012 11 06, 22:13)
pipirmėtė gal gelbėtų

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 07, 01:00)
Taip, pipirmėtė, dirvinė mėta tiktų, bruknuolės

Aciu, merginos 4u.gif
Agne/Ramute, o i koki kieki lasindavote ea misinio lasus?
Atsakyti
QUOTE(gtn @ 2012 11 07, 08:56)
Aciu, merginos  4u.gif
Agne/Ramute, o i koki kieki lasindavote ea misinio lasus?

Nėra labai svarbu, ant stiklinės, puodelio dugno lašinu, tada pilu vandenį 100-200ml, taip savaime eteriniai susiplaka ir išgeriu. Galima ant medaus šaukštelio užsilašinti ir sučiulpti, kaip kam patogiau. Galima su soluboliu pasidaryti, tada bus pilnai vandenyje tirpus (pridėt dar 3-4 dalis solubolio), bet nebūtina. Šiaip jei su drauge susitinki, duok jai pauostyt levandas, nardus, ylangą, spygliuočių - kas patiks, tą tegul vonioms ir naudoja, niekas negerai kas per prievartą, kvapas turi raminti ne tik kad knygoj taip parašyta, bet kad ir konkretus žmogus taip į jį reaguoja. Jei ko nors nekenčia, vadinasi ir nereikia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gtn @ 2012 11 06, 19:42)
Sveikos,
gal esate dariusios, bandziusios ar rekomenduotumete eterinius aliejus, ju misinius nuo nuolatinio galvos skausmo. Tyrimai atlikti, viskas gerai, tik galva vis tiek skauda. Neatrandama priezastis  g.gif Gal eteriniai padetu arba sumazintu skausmus. Noriu padeti draugei  smile.gif Aciu is anksto  4u.gif

nezinau, kaip su stipresniu skausmu, bet kai buna skausmo pradzia, ar nervinantis maudimas, as sau turiu pasidariusi EA misinuka: i 3 ml aliejaus ilasinu Ylang EA 25 l, Java Citronela EA 2 l ir pipirmetes EA 50 l. Tepu pakausyje duobute, smilkinius ir riesus. Po kurio laiko pakartoju ir pamirstu nes skausmas labai nezymiai ir nejuciomis pasitraukia 4u.gif
Atsakyti
AgenR, dėkui, manau tas coco labiau rimtesnėje gamyboje naudojamas, o augalinisi "sueina" ir į hidrolatus ar kondicionierius. Liksiu ištikima tradicijoms biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 07, 01:00)

Ereba, aš abu silikonus plaukams tik muiluose bandžiau, viename coco, kitame augalinį, ir man abu patiko. Sunku atkasti, koks skirtumas, nes ir daugiau priedų buvau dėjus, o dabar balzamą gaminausi su dar kitokiu silikonu. Kiekvieni plaukai kaip ir oda, skirtingai reaguos. Kad jau taip tiksliai pasakyti kuo skirsis, reiktų daryt vienodas priemones ir tik šitą vieną dalį kaitaliot, tada žiūrėt koks skirtumas. AZ geri aprašymai, pasižiūrėk kurio poveikis tau tinkamesnis, tavo plaukams reikalingesnis. Vargu ar kas labai atidžiai juos abu ant plaukų analizavo 4u.gif 
NeringaJn labai daug ir įvairių priemonių yra sau gaminusi plaukams, tik matyt užsiėmus ir retai beužsuka čia, bet gal užmatys klausimą ir galės geriau pakomentuoti 4u.gif

Tikrai retai užsuku ir tik vos spėju paskaityti smile.gif
Silikonus tikrai abu turiu. Augalinį silikoną dažniau naudoju vandens pagrindo, coco – riebesnėse priemonėse. Šampūnuose, nuplaunamuose balzamuose man geriau tinka cocosilikonas, o nenuplaunamuose balzamuose – augalinis silikonas. Tiesa, darant kremus su atspalviu, ar kremus-pudras cocosilikonas labai naudingas ir augalinis jo nepakeičia.
Dabar nusipirkau, tik dar nespėjau išbandyti guarsilk, manau jis turėtų nenuplaunamiems gaminiams geriau už augalinį tikti, parašysiu kai išmėginsiu savo kailiu(tiesiogine prasme) biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, gal žinote kaip pasigaminti ištraukas paviršinių veido kapiliarų stiprinimui?
Žinau, kad tinka kaštonai. Gal bandėte kuri daryti jų ištrauką. Nežinau, ar jų branduolį galima užpilti pvz. capryliu. Gal su kaštonais kitaip daroma g.gif O vynuogių ištrauka, kiek skaičiau gaminama iš lapų. Bandau rasti info, bet taip visur skirtingai rašo. doh.gif Beje, gal matėte vaistinėse gryno vitamino K arba K2?
Būtų įdomu ir daugiau atsiliepimų wink.gif Kaip užkirtsi kelią kuperozei - štai koks klausimas dabar mane kankina. Norisi susikurti kremo receptą su daug ingridientų, stiprinančių kapiliarus. Kiek žinau šios priemonės/ingridientai/pagerinimai kaip bepavadinsi tinka ir celiulito gydymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 07 lapkričio 2012 - 22:22