QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 29, 15:36)
Simondsijų aliejuje eteriniai gerai tirpsta, bet ne visi, nes tiesiog ne visi jie aliejuose tirpūs. Dauguma tirpsta, o dervos, balzamai, kai kurie absoliutai - nelabai.
Irgi galvoju kas ten dar galėjo būti nutikę. Dar vienas variantas - ir man kažkuris kremas panašus buvo, kaip su mikro liposomomis, tokiais lyg mini ikreliais (ir jie net verdančiame vandenyje neištirpo), tik nepamenu su kuriais emulsikliais. Galėjo gautis kompleksinė emulsija, W/O/W tipo, tai reiškia vanduo aliejaus plėvelėje, lašeliais, pasiskirstęs vandenyje. Laisvo aliejaus tokiu atveju eteriniams atskiesti nebėra, va jie ir plūduriuoja likusiame laisvame vandenyje.
Irgi galvoju kas ten dar galėjo būti nutikę. Dar vienas variantas - ir man kažkuris kremas panašus buvo, kaip su mikro liposomomis, tokiais lyg mini ikreliais (ir jie net verdančiame vandenyje neištirpo), tik nepamenu su kuriais emulsikliais. Galėjo gautis kompleksinė emulsija, W/O/W tipo, tai reiškia vanduo aliejaus plėvelėje, lašeliais, pasiskirstęs vandenyje. Laisvo aliejaus tokiu atveju eteriniams atskiesti nebėra, va jie ir plūduriuoja likusiame laisvame vandenyje.
Man irgi buvo kilusi mintis apie w/o/w emulsija. O siai dienai jau nebeliko to vandens laseliu jausmo, o atrodo ir vaskas susoko i gumuliuku, bet patrynus tarp ranku istirpsta jie, vadinasi dar kazkas susigumuliavo, labai keistas gaminys gavosi
O klausykit, koks yangu aliejaus skonis? Vakar "miniuka" prasiplesiau (gautas pries pora savaiciu, galioja dar ilgai, nors cia ir nerodiklis) ziauriai kartus buvo, ar toks ir turi but, ar oksidavesis?