QUOTE(zydrem @ 2012 09 28, 08:41)
ir kaip ji padaryti

piki aliejumi uzpilti ir laikyti taip kaip ir kitus fitolius

ir kokias proporcijas deti kad vaikams (3m) tiktu
Krepšytė jau parašė - yra Alionuko bloge
O aš dar turiu:
80 g. lydyto sviesto(ghi) + 20 g. pikio ( bus 20% tirpalas, galima daryti kitokį santykį iki 40) kaitinti karšto vandens vonelėje 60-70 C ( neužvirinti!) apie valandą uždengus; perkošti.
Aš darau ne su sviestu, o su migdolu aliejumi, tada gaunasi skystesnis.
Dar daro pieną : 10g. pikio + 200g pieno; pieną užvirinti, nukelti nuo ugnies, tada įmaišyti susmulkintą pikį, maišyti kol gausis vienoda masė; perkošti, kai atvės, nuo viršaus nuimti vašką. Pieno tirpalas skaitosi gersenis negu vandeninis, nes jame ištirpsta ir riebaluose ir vandenyje tirpstančios pikio medžiagos.
Maišo į medų : pikį ištirpina vandens vonioje, tada greit įmaišo medų ( reikia, kad medus neįkaistų)
Dar daro spiritines ir vandenines ištraukas
O vaikams- tą aliejinį fitolį galima dar praskiesti arba padaryti iš karto 5%