QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 25, 13:51)
Saule/Guoda, dėžutę prasivalyk, negaliu laiško išsiųsti. Čia atsakysiu, juk į temą... Kalbėjomės apie įvairius Olivem emulsiklius.
Mums žinomas 1000 yra sudėtinis emulsiklis iš cetearyl olivate ir sorbitan olivate, HLB 9 (pagal jį galima apsiskaičiuoti, kokiu santykiu sumaišyta, atrodo tai 800 ir 900 mišinys...), savybes žinai. Olivem 900 - grynas sorbitan olivate, HLB 4,7 kaip ir sorbitan stearate, tik tas iš stearic acid, o šis iš alyvuogių, man reikalingas kaip dar vienas, truputį kitoks žemo HLB emulsiklis. Olivem 300 - daugiau putojančioms priemonėms, pasiskaityk aprašymą, alyvuogių aliejaus PEG-7 esteris. O Olivem 800 gana aukšto HLB, 12, bet olivatas, ne esteris, labai švelnus, man patiko derinyje su glyceryl stearatu, odai švelniau už polysorbatus. Skirtingi jie, visko neišbandžiau, ir kiekvienas derinys bus kitoks. Jau įsitikinau, kad kompleksinis emulsiklis visada geriau - švelniau, tepasi maloniau, geriau suriša ir t.t. Tik dar mokytis, aiškintis reikės be galo... Net galvoju, gal reikia kokios chemijos mokytojos privačiai pasimokyt ieškoti...
Gaminau valymo pienelį veidui - taisiau ankstesnį receptą, ir nesigavo. Valo gerai, akių negraužia (man visada labai aktualu, jautrios akys), bet vanduo atsiskyrinėja. Ir nesuprantu kas negerai... Gavosi dvifazis atrodo, bet suplakiau ir lyg nebeatsiskiria, nieko nesuprantu...
Jau prasivaliau, net nepagalvojau, kad čia tiek mažai vietos
Ačiū už paaiškinimus apie Olivemus; pardavėjai apie atskirus parašo, susistemintos informacijos kažkaip neradau , gal blogai ieškojau
Dėl pienelio atsiskyrimo - turiu tokį receptą kūno pienelio su VE ( glyceryl stearat) ir sacharoze(aišku, kaskart tobulinu, bet esmė lieka ta pati), tai visada iš karto susijungia, po paros šaldytuve - atsiskiria, tada dar paplaku, ir susijungia visam laikui. Kiekvieną kartą tikuosi, kad neatsiskirs, bet - viskas kartojasi
Labai puiku, kad netingi eksperimentuoti su emulsiklais, ir bloge tiek puikių receptų
dėl montanovo - irig išbandžiau "komplekse", tai labai patiko, dariau jaunai kombinuotai oda, ir pati išbandžiau
(Montanov68 - 3, Olivemuls-3), aliejinė dalis - 16%( aviečių, lazdyno, inka-inči, chaulmugra); labai švelnus, neriebus, žodižiu - visi patenkinti