QUOTE(IngaKo @ 2012 10 22, 12:26)
Sveikos. Buvo kalba apie dermatitus ir odos sarminguma bei rugstinguma ir neuzsirasiau kai skaiciau. Pieno rugsti galiu naudot kremuke, kai turiu atopini dermatita? dabar toks paumejimas, oda visa raudona, purskiu su levandu hidrolatu. Ir pabandziau kremuka su dygminu aliejum, matyt netiko mano odai.
Vėl pasikartosiu. Kai buvau 1-2 mėn., tai mano veido atopinį dermatitą, kiek pasakojo mama, Santariškių klinkose gydė šaltalankių aliejumi. Veidas visas buvo baisus, net kraujavo. Bet kaip supratau ne grynu šaltalankių aliejumi, nes tepė visą veidą ir išgijo. Nors sakė, gydytojai, kad dabar visą gyvenimą mane lydės šaltalankių aliejus, bet po to mano oda gal pasikeitė ar kas nutiko, bet vietoj atopinio dermatito atsirado seborėjinis dermatitas...galvos odoje (čia jau kai buvau suaugusi).
Dabartiniu metu yra daugiau įvairių priemonių, kaip jį gydyti.
Radau čia tokį straipsnį. Ir dar vienas. Tik tų atopinių dermatitų dar yra gal kelių rūšių.
Kiek leidžia mano supratimas, tai atopiniui dermatitui jokiu būdu negalima naudoti itin rūgštinio gaminio. Ypač, jei oda jautri, paraudusi, paberta. Plius ji juk sausa. Kiek teko iš savo aplinkos žmonių, kurie turi atopinį dermatitą, girdėti, kad kai kuriems odą alergizavo kvapai. Tekdavo naudoti bekvapius kremus.
Svarbiausia išsiaiškinti/išsitirti, kam esate jautri ir vengti tų produktų/priemonių.
Pritariu Ramutei, kad nebent tik subalansavimui ph galite naudoti pieno rūgštį.
O geriausiai išsaiškinti pas dermatologą, kas galima ar labiau tinka jūsų odai. Nes iš patirties sakau, kad kartais vien tik natūraliomis priemonėmis nepavyks pasiekti norimo rezultato - išgijimo.
Pasimokiau kaip reikiant su savo eksperimentais - atrodo naudojau visas priemones, kurios tinka mano galvos ir veido odai, ją turėtų gydyti, bet reikalai negerėjo, kol paėmiau ir nusipirkau iš vaistinės gydomojo kremo ir šampūno. Galva išgijo per savaitę, veido odos ploteliai per kelias dienas.
Jei parašiau kažką neteisingai - pataisykit. Rašau iš bendro išprusimo.