Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl moterys bijo/vengia būti savimi?

QUOTE(given444 @ 2012 09 28, 22:30)
thumbup.gif  thumbup.gif labai panasios mintys kaip knygoje "Begancios su vilkais". yra joje geru minciu. turbut skaitet...

ne. Neskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(gincaryce @ 2012 09 28, 09:05)
O dabar pagalvojau, kad jei ir muštų mane tai šitie jūsų klausimai sustabdytų nuo bet kokio noro išsipasakot, nes už jų slypi - pati kalta.

Kad muša, kaltas vyras, bet jei vyras muša dar kartą, kalta tik moteris...

Kažkada teko patirti draugo spaudimą, kone reikalavimą atsiduoti "šeimai" - atseit, jis pinigus neša, myli, rūpinasi, nuo kitų vyrų saugo (t.y. jei, neduok die, parduotuvėje prie svogūnų į ką nors pasižiūrėsiu - krizė, ėdimas, etc.), viskas dėl mano gerovės, o aš jau galiu tik "malonumais" užsiimti - namų tvarkymu, valgio gaminimu, muilo virimu ir skaitymu, jei liks laiko. Aišku, laiko draugėms (apie draugus nė neužsiminti), teatrui, parodoms, "pasikultūrinimui" nebūdavo. Bet jausmus vis tik pramušė sveikas protas - pasiunčiau jį jadzės ieškot. Ir ištekėjau už vyro, kuris man netrukdo GYVENTI. Kuris kartais pazyzia, bet toleruoja, kad noriu bendrauti su žmonėmis, "kultūrintis", keliauti (viena), skaityti. Nei priekaištų, nei pavydo, nei baimės neįtikti jau dešimt metų. Stengiuosi atsakyti tuo pačiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cigale: 29 rugsėjo 2012 - 15:22
QUOTE(Cigale @ 2012 09 29, 15:00)
Kad muša, kaltas vyras, bet jei vyras muša dar kartą, kalta tik moteris...

Kažkada teko patirti draugo spaudimą, kone reikalavimą atsiduoti "šeimai" - atseit, jis pinigus neša, myli, rūpinasi, nuo kitų vyrų saugo (t.y. jei, neduok die, parduotuvėje prie svogūnų į ką nors pasižiūrėsiu - krizė, ėdimas, etc.), viskas dėl mano gerovės, o aš jau galiu tik "malonumais" užsiimti - namų tvarkymu, valgio gaminimu, muilo virimu ir skaitymu, jei liks laiko. Aišku, laiko draugėms (apie draugus nė neužsiminti), teatrui, parodoms, "pasikultūrinimui" nebūdavo. Bet jausmus vis tik pramušė sveikas protas - pasiunčiau jį jadzės ieškot. Ir ištekėjau už vyro, kuris man netrukdo GYVENTI. Kuris kartais pazyzia, bet toleruoja, kad noriu bendrauti su žmonėmis, "kultūrintis", keliauti (viena), skaityti. Nei priekaištų, nei pavydo, nei baimės neįtikti jau dešimt metų. Stengiuosi atsakyti tuo pačiu.

o klausykit as cia vis tik is jusu biednu moteriskiu girdziu "vyras kaltas vyras kaltas" o pvz mano bendradarbio zmona jy "musdavo" su nagais veida braizydavo zmogui geda budavo i darba eiti kaip koks narkomanas atrodydavo, na tai viena diena neatlaike teske viena i aki moteriskiai ir dabar rami, tai cia irgi vyras kaltas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shyvana: 29 rugsėjo 2012 - 15:37
QUOTE(shyvana @ 2012 09 29, 16:37)
tai cia irgi vyras kaltas?

Tai žinoma. Nu nebent jo ranką kas per prievarta moteriškei snukin įmūrijo rolleyes.gif O tai kas kitas kaltas? Kalėdų Senelis gal? g.gif
Moteriškė kalta dėl savo smurto, o vyriškis - dėl savo. Gi šitoj situacijoj buvo n pasirinkimo variantų, kaip reaguot. Bet matyt kiti tam vyriškiui "ne lygis" buvo, ar ne? Užtat snukin užvažiavus gali netgi didžiuotis, kad matot koks aš vyras daba, bobai jos vietą parodžiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 09 29, 16:34)
Tai žinoma. Nu nebent jo ranką kas per prievarta moteriškei snukin įmūrijo rolleyes.gif O tai kas kitas kaltas? Kalėdų Senelis gal? g.gif
Moteriškė kalta dėl savo smurto, o vyriškis - dėl savo. Gi šitoj situacijoj buvo n pasirinkimo variantų, kaip reaguot. Bet matyt kiti tam vyriškiui "ne lygis" buvo, ar ne? Užtat snukin užvažiavus gali netgi didžiuotis, kad matot koks aš vyras daba, bobai jos vietą parodžiau rolleyes.gif

o tai kiek jam cia kest reikejo jos tokius issidirbinejimus ? kaip jam darbe rodytis ? pati prisiprase su tokiom nesamonem, paplot jam dar reikejo uz tai.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 09 28, 21:30)
thumbup.gif  thumbup.gif labai panasios mintys kaip knygoje "Begancios su vilkais". yra joje geru minciu. turbut skaitet...

kaip tik skaitau.
"Bet kiek daug moterų savo valia atsisako raudonų kurpaičių ir sutinka būti neatpažįstamai pakeistos, nupraustos, sušukuotos ir prisitaikyti prie svetimo pasaulio matymo ! Mes leidžiame sudeginti savo raudonąsias kurpaites - savo gyvenimo džiaugsmo šaltinį, kai nekritiškai, urmu priimame mums brukamas vertybes, ideologijas, filosofijas..."
293 psl

Atsakyti
QUOTE(shyvana @ 2012 09 29, 15:37)
o klausykit as cia vis tik is jusu biednu moteriskiu girdziu "vyras kaltas vyras kaltas" o pvz mano bendradarbio zmona jy "musdavo" su nagais veida braizydavo zmogui geda budavo i darba eiti kaip koks narkomanas atrodydavo, na tai viena diena neatlaike teske viena i aki moteriskiai ir dabar rami, tai cia irgi vyras kaltas?

Painiojate kitus dalykus. Jei smurtauja moteris, tai ji ir kalta. Bet jei vyras tai kenčia ir dar pasimėgauja aukos vaidmeniu, tai ar nėra ir jo kaltės tame? Ir atvirkščiai. Mano artimam draugui irgi teko moteriškės nagus ant savo kailio pajusti. Kiek sugebėjom, tiek bandėm gelbėti - ir tėvai, ir draugai, bet ne - vaikas, šeima, etc. Vis tik pavyko išsikapstyti, vėl tapti savimi, o šiandien, praėjus 5-6 metams, pats nesuvokia, kaip taip galėjo pulti. Moterims, deja, tas suvokimas dar lėčiau ateina.
Atsakyti
QUOTE(shyvana @ 2012 09 29, 17:44)
o tai kiek jam cia kest reikejo jos tokius issidirbinejimus ? kaip jam darbe rodytis ? pati prisiprase su tokiom nesamonem, paplot jam dar reikejo uz tai.

O kas jam liepė kęst? Vertė jį gal kas? Jei jau suaugęs vyras sugeba atsiginti nuo moteriškės tik jai snukin kumštį įmūrijęs, tai irgi daug ką apie vyrą pasako (ir tikrai nieko gero). Ir paplot jau ten tikrai nėr už ką.
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2012 09 29, 13:00)
Ir ištekėjau už vyro, kuris man netrukdo GYVENTI. Kuris kartais pazyzia, bet toleruoja, kad noriu bendrauti su žmonėmis, "kultūrintis", keliauti (viena), skaityti. Nei priekaištų, nei pavydo, nei baimės neįtikti jau dešimt metų. Stengiuosi atsakyti tuo pačiu.

drinks_cheers.gif labai malonu skaityti toki posta, jei jis tikrai nuosirdus. dziaugiuos uz jus abu....
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 28, 21:17)
o kaip tu atskiri tas TIKRAS aukas nuo netikrų g.gif kokie ten tie kriterijai?

Nežinai kaip atskirti? g.gif Galvok, Alfija, galvok... smile.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 10 01, 12:46)
Nežinai kaip atskirti?  g.gif Galvok, Alfija, galvok...  smile.gif  doh.gif

nežinau.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 28, 21:17)
o kaip tu atskiri tas TIKRAS aukas nuo netikrų g.gif kokie ten tie kriterijai?

QUOTE(Aimeja @ 2012 10 01, 12:46)
Nežinai kaip atskirti?  g.gif Galvok, Alfija, galvok...  smile.gif  doh.gif

O ar Alfijai reikia galvoti, prie ko cia ji? Cia gi ne Alfijos darbas, o jusu pagristi savo asmenines mintis-teiginius-izvagas. Alfija gi savuosius pagrindzia, dristu teigti, vykusiai mirksiukas.gif
Atsakyti