Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių kampelis

QUOTE(Fera82 @ 2012 10 04, 19:37)
Vaje console.gif Suprantu tave. Na svarbiausiai, kad jis tobuleja. O zinok is foto toks fainas vaikis atrodo. Net nepagalvociau, kad turi kazkokia negalia.  4u.gif

Zinai, man db viskas kitaip atrodo. Vat labai noriu, kad mano mazius pats vaiksciotu. Visgi uz poros dienu 2 metai. Va siam kartui tik to tereikia. Net nepagalvoju, kad jis dar nemoka jokio zodzio. Is vis jo kalba kaip leliuko, sliauzioja, guguoja ir tiek doh.gif
Turbut su laiku atsiranda kitokios bedos. O as visdar tikiuosi, kad su juo bus viskas labai gerai.
Linkiu ir tau tuo tiketi  4u.gif

tai kad ir dabar ner jau taip blogai, gi buna kad nesiklauso manes visai, bet seip iseinam ir i parduotuve, ir prie juros, akropoly pramogaujam, i kina jau 1 karta ejom. gyvenam atrodo yprasta gyvenima, as matau kad mano vaikas tobuleja tik atsiliekam smarkiai nuo standartu
o jusiskis prades vaiksciot, paaugs sustipres ir tevus dar aplenks begdamas. tik viskam reikia laiko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilga* @ 2012 10 04, 20:54)
aha, pasiryžau: D  4u.gif
Papildyta:
4u.gif  4u.gif  4u.gif

pas mus nė pusės tiek nėra ką tavo vaikinukas moka - bet kaip jau bus taip unsure.gif

o jusiskis metais jaunesnis? 2008 gimimo? per metus laiko ir mes daug ko ismokom, ir skaiciu ir spalvu, eilerasciu daug smile.gif zubrinam kas vakara, tai skaiciuojam, tai lipdom, as jam daug skaitau.
istikruju sokas buvo kai pamaciau jog sunki negalia parasyta
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 04, 21:22)
o jusiskis metais jaunesnis? 2008 gimimo? per metus laiko ir mes daug ko ismokom, ir skaiciu ir spalvu, eilerasciu daug  smile.gif  zubrinam kas vakara, tai skaiciuojam, tai lipdom, as jam daug skaitau.
istikruju sokas buvo kai pamaciau jog sunki negalia parasyta

matyt dėl suvokimo įkalė sunkią. Bet juk Jūs šaunuoliai, dėl to laipsnio pasiekimai nenukentės, tobulėsit ir toliau 4u.gif

taip, maniškiui dabar 4 metukai. Aš vis dažniau pamastau gal iš darbo išeidinėti, ar bent krūvį susimažinti iki 0,5 etato, kad galėčiau pati rimčiau su vaiku užsiimti, bet paskui permastau - jam gera darželyje, noriai eina, lanko bendrą grupę, gauna pagalbą, masažus, kinezeterapija, logopedo užsiėmimus. Namuose tik papildomai lavinti reikia. Vis viliuosi kad prasimuš. Bet kalba žiauriai buksuoja, o iš paskos ir suvokimas.

o kada skiriama sunki negalia, kažin mama gali dirbti - ar jau ne, turi slaugyti vaiką ir vsio g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Smilga* @ 2012 10 04, 11:29)
Sveikos,

prieš kiek laiko reikia tvarkytis neįgalumo tęsimą - mažojo baigiasi lapkričio 21 d.

Kažin nebus per anksti jegu dabar pradėsiu dokumentus rankiotis ir nuvešiu spaliop mėn.

Anksciau galima buvo,o kaip dabar nezinau.klausiau neseniai,bet taip niekas ir neatsake cool.gif

QUOTE(vikma @ 2012 10 04, 14:32)

Mes jau po sanatorijos

Sveiki sugryze 4u.gif

QUOTE(vikma @ 2012 10 04, 14:51)
ir kas pasikeis gavus dokumentus???kitaip ivaika ziuresi??kad jis kitoks?nei buvo ikito popiergalio gavimo??? nesigadink bereikalo sau nervu,gyvenk kaip gyvenusi ir dziaukites gyvenimu

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(GREK @ 2012 10 04, 17:44)
Sveikos visos
parsirandu ir aš,

Ilgai kelio ieskojei biggrin.gif

QUOTE(Smilga* @ 2012 10 04, 21:02)
o kada skiriama sunki negalia, kažin mama gali dirbti - ar jau ne, turi slaugyti vaiką ir vsio 

Maniskis turi sunkia su prieziura as galiu,kitaip sakant privalau kad pensija uzsidirbt,nes man nesikaiciuoja stazas doh.gif kaip su slauga nezinau mamukai lai paraso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilga* @ 2012 10 04, 22:02)
matyt dėl suvokimo įkalė sunkią. Bet juk Jūs šaunuoliai, dėl to laipsnio pasiekimai nenukentės, tobulėsit ir toliau 4u.gif

taip, maniškiui dabar 4 metukai. Aš vis dažniau pamastau gal iš darbo išeidinėti, ar bent krūvį susimažinti iki 0,5 etato, kad galėčiau pati rimčiau su vaiku užsiimti, bet paskui permastau - jam gera darželyje, noriai eina, lanko bendrą grupę, gauna pagalbą, masažus, kinezeterapija, logopedo užsiėmimus. Namuose tik papildomai lavinti reikia. Vis viliuosi kad prasimuš. Bet kalba žiauriai buksuoja, o iš paskos ir suvokimas.

o kada skiriama sunki negalia, kažin mama gali dirbti - ar jau ne, turi slaugyti vaiką ir vsio g.gif  g.gif

Sveikute,
Mes turim sunkia negalia,su spec nuolatine slauga. As galiu dirbt,jei leidzia galimybes. Bet as nedirbu,stazas man skaiciuojasi,bazinei pensijai. Bet po antro leliuko,planuoju eit i koki darbeli 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2012 10 04, 18:44)
Sveikos visos  4u.gif
parsirandu ir aš, kaip visada su pasiteisinimais, kaip neturėjau laiko, bla bla bla... lotuliukas.gif net nekartosiu daug kartų, kaip sukiojausi daržuose, marinavau, o dabar apsikasus darbais vaikais ir t.tt.

Pasiilgau visų  smile.gif Smilga, sveikutė  bigsmile.gif pagaliau pasiryžai prisijungti, sakiau, kad čia smagu, čia pačios pačiausios mamos  thumbup.gif

Mes gyvenam gerai. Rokas labai noriai eina į daržiuką, tai man palengvėjimas. Lankėm abu masažus, labai pagėrėjo mažiui. Man masažavo ranką, rezultatas irgi neblogas.  Sesė išsisukus pirštą, tai sėdi dabar sugipsuota rankele, oi kaip man dabar sunku be jos pagalbos  doh.gif Net nepastebėdavau, kiek ji man daug padėdavo ankščiau  unsure.gif bloga aš mama jai. Mes vis dar namo rengimo darbų sūkuryje, lėtai viskas einasi, pinigėlių trūkumas, bet va daržas ir sodas atpirko viską - derlius fantastiškas, lūžta sandėlys nuo gėrybių (va dėl ko neturiu laiko  biggrin.gif )

Tai va, tokie reikalai. Kažko retos mūsų gretos, nepaskaičiau visko, tikiuosi, kad visos sveikos ir laimingos, tik labai užsiėmę.

Gražaus visoms oro, geros nuotaikos, iki. Užsuksiu, kai galėsiu.

Sveikute.
As ir retai prisedu,dar savaitele be kompo buvau.
Mums sekasi labaii gerai,Miglei begalo patinka mokykloje. Daug veiklos,bureliu,su dziaugsmu kas diena ten eina.
Marinavau ir as visko,uztad daug gerybiu ziemai bus smile.gif
O kas tavo rankai buvo?
Man reikia kazkoki tyrima pasidaryt,gavau siuntima i antakalni. Ale itaria,jog raumenis nervus spaudzia.... Man tirpsta,rankos,kojos...
Tai tiek pas mus naujienu,laikykis GREK 4u.gif 4u.gif 4u.gif jei reiks pagalbos,kokios rasyk 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 02, 10:57)
Laba ryta  4u.gif
17m gyvenu su saviskio negalia ir supratau viena,kad su vaiko negalia sunkiausia susitaikyti tevams ne paciam vaikui....
Tykejimas  drinks_cheers.gif tikejau savo vaiku iki kaulu smegenu ir dabar juo tikiu.viska dariau,kad tik jam butu lengviau gyvent,bet.... viena diena suvoki kad padarei viska kas nuo taves priklauso,viska sudejei maximum i ji ka galejei.nors nesustojam iki dabar toliau dirbam intensyviai,bet pries gamta nepapusi smegenu vaiko nepakeisi.sirdi taip gali pakeist medicina pazengus,bet smegenu ne.supranti,kad visa gyvenime busi salia jo, nors turejei kitu planu svajojai apie sveika vaika.bet atsitiko taip kaip atsitiko.daug metu edziau save kodel man,kodel as,kodel jam ir t.t. viena diena pasakiau stop kiek galima.turiu ne galvoti,o daryti kad mano vaikui butu kiek imanoma lengviau gyventi.LT nemaciau ateities jam,cia ji yra.tikiu juo ir tai svarbiausia.jis kasdien mane stebina savo pasiekimais.
Ir pirmiausia ka padariau nustojau ji lyginti su kitais,nes tai skaudino.kai matydavau kaip jo bendraamziai jau sededavo,o mano ne.kiti jau vaiksciojo,o mano ne.buvo dar sunkiau,todel pradejau nematyti kitu,jis pas mane vienas toks  wub.gif
Tikekit savo vaikais,nes kiekvienas vaikas skirtingas  wub.gif
Maniskio diagnoze kita,bet darydavo lygiai taip pat.atrodo kaldavau ir kaldavau kasdien ta pati per ta pati i jo galva,atrodo jau zino kartota milijona kartu,o kai paparasydavau parodyt viskas neatsimena.net rankos nusvyrdavo... bet pasirodo galvoj likdavo,nes atejo toks momentas,kai paaugo pats viska pradejo rodyt ir pasakot.dabar turi fenomenalia atminti  smile.gif

Skaitau tavo zodzius,ir viskas taip man pazystama....
Kartais susigraudinu ir dabar...,kaip matau, draugo ,brolio vaikas tiek visko moka,juokas dideliausias....
O uzeini pas save i namus,tyla... mama nevadina,neklausineja...
Tik dideles akys ziuri i mane...
Ji laiminga,ir as dziaugiuos. Ir man gera del to,net ir del maziausio bruksnelio nubrezto lape,mes dziaugiames. Juk svarbiauisa mes kartu,jei dievulis man ja dave,vadinas taip turi but.
Atsakyti
QUOTE(Smilga* @ 2012 10 04, 21:02)
o kada skiriama sunki negalia, kažin mama gali dirbti - ar jau ne, turi slaugyti vaiką ir vsio g.gif  g.gif

Gali, mes turim sunku su slauga, as dirbu pilna darbo diena, vyras irgi dirba, mazoji eina i spec m-kla.

o as tai uzsiknisusi su masinos paieska doh.gif doh.gif tiek ju daug, o as negaliu išsirinkti, siutas ima doh.gif jau trys savaites po egz islaikymo, o as dar nevairuoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilga* @ 2012 10 04, 22:02)

slauga turbut duoda tik ant lovos gulinciam vaikui, mes slaugos negavom tai dirbti galiu. bet kad nevalgo darziuky tai ir dirbt negaliu. gryztu namo apsitvarkau ramiai ir vel lekiu pasiimti
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 05, 09:35)
slauga turbut duoda tik ant lovos gulinciam vaikui,

Nebutinai, manoji vaiksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domicele @ 2012 10 05, 14:16)
Nebutinai, manoji vaiksto  smile.gif

as visad galvojau kad tik gulintiems slauga duoda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Domicele @ 2012 10 05, 14:16)
Nebutinai, manoji vaiksto  smile.gif

net labai saunu ,kad vaiksto thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif o galejo but kitaip unsure.gif taip kaip as tikiu,kad kadanors prakalbes,o vilciu yra jau tikrai daug thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(veiducka @ 2012 10 05, 14:45)
as visad galvojau kad tik gulintiems slauga duoda  g.gif

anksciau gal ir paprasciautai buvo gauti,dabar gi viskas ribojama.
Papildyta:
QUOTE(Domicele @ 2012 10 05, 10:21)

o as tai uzsiknisusi su masinos paieska doh.gif  doh.gif  tiek ju daug, o as negaliu išsirinkti, siutas ima  doh.gif  jau trys savaites po egz islaikymo, o as dar nevairuoju  doh.gif

pamirsi ir vairuoti kaipreikia lotuliukas.gif zinai ka isivaizduok kokios tu butun nori masinos,isivaizduok,kaip tu su ja vaziuoji ir kaipjoje jautiesi,pamtysi pasamone pades tau pasiringti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 02, 10:57)
17m gyvenu su saviskio negalia ir supratau viena,kad su vaiko negalia sunkiausia susitaikyti tevams ne paciam vaikui....

Tykejimas  drinks_cheers.gif

Ir pirmiausia ka padariau nustojau ji lyginti su kitais,nes tai skaudino.

Tikekit savo vaikais,nes kiekvienas vaikas skirtingas  wub.gif

... bet pasirodo galvoj likdavo,nes atejo toks momentas,kai paaugo pats viska pradejo rodyt ir pasakot.dabar turi fenomenalia atminti  smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Smilga* @ 2012 10 03, 19:55)
deja daug kam iš šalies atrodo viskas normalu, ypač kai matai tą vaiką kartą per mėn., pusdienį smile.gif - todėl ir bamba kam čia tą neigąlumą dabar sau kišat.

Labvakaris, jetus kokia sunki ši savaitė, aš labai norėčiau savaitgalio... unsure.gif

taip daug kas susidaro pirmini vaizda ir poto sprendzia,bet pabendravus ilgeliau,islenda galai,kad nera viskas taip jau paprasta ir gerai kaip atrodo.....

nu ka jau atejo SAVAITGALIS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
issiverkiau vakar tai siandien lengviau ant dusios, buvau soc rupyboj keista net kad eiliu nebuvo. susitvarkiau viska
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 05, 15:28)
issiverkiau vakar tai siandien lengviau ant dusios, buvau soc rupyboj keista net kad eiliu nebuvo. susitvarkiau viska

4u.gif issiverkti sveika
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 05, 14:28)

console.gif

Pritariu- paverkus tikrai palengveja, kartais net pasaulis prasvieseja ir ne viskas taip blogai atrodo. Kai pagalvoju kiek daug zmoniu yra kuriems yra zymiai blogiau...
Atsakyti