Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių kampelis

QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 01, 22:49)

Ramunka:), 01 Spa 2012 - 22:49, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Ramunka:), 01 Spa 2012 - 22:49, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Mamukai protinis atsilikimas tai ne mirtina liga,kad net pult i depresija 4u.gif ir su tuo galima gyventi  4u.gif

Mamukai protinis atsilikimas tai ne mirtina liga,kad net pult i depresija 4u.gif ir su tuo galima gyventi  4u.gif

suprantu , bet as toks zmogus kad viska pergyvenu, isgyvenu ir tada lengviau gyventi pasidaro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 01, 21:49)

Ramunka:), 01 Spa 2012 - 21:49, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Ramunka:), 01 Spa 2012 - 21:49, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

O man baisu del to, kad as dar kazkur sirdies kamputyje tikiu, kad su laiku mano vaikas pasivys bendraamzius, netures negalios, lankys normalia mokykla su visais vaikais. As dar vis galvoju gal cia tos operacijos, baisios komplikacijos padare itaka. Juk negali taip vienam viskas nesisekti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 02, 06:32)

veiducka, 02 Spa 2012 - 06:32, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

suprantu , bet as toks zmogus kad viska pergyvenu, isgyvenu ir tada lengviau gyventi pasidaro  4u.gif

suprantu , bet as toks zmogus kad viska pergyvenu, isgyvenu ir tada lengviau gyventi pasidaro  4u.gif

As irgi toks zmogus jautrus viska isgyvenu labai sunkiai, labiausiai jaudinosi del ateities kas bus kai manes nebus. As tik apie tai pradedu galvoti pradedu verkti, labai sunku zinoti kad vaikas niekada negales gyventi savarankiskai, koks jo protinis atsilikimas nebebutu lengvas bet savarankiskai tokie zmones negyvena, ir kas toliau ... slaugos namai?.... bet as nenoriu kad mano vaikas patektu i tos namus.... Jau siemet lavinames visapusiskai, balandi visa sanatorija, birzeli rebilitacija ambulatorine kiekviena diena po 3 svarbiausius uzsiemimus tai logopede, kineze ir ergoterapija. rugpjuti vel sanatorija, dabar pradedam vazineti i VRC vel bet i prieki judam tokiais mazais zingsniukais kurios kartais paciai mamai taip sunku iziureti, o ka jau kalbeti apie aplinkinius Atrodo jau 100 kartu rodem sakem kad arklis yra arklis valio suporatom atrodo jau bet tik viena dienma nepakartok ir ka jau nebezinom kas tas arklis ir galim paruodyti i karve. doh.gif Buvom dabar PPT tai rodo paveiksliukus ir klause kur zuikis, parode , kur drugelis parode, kur medis parode ir vel kui zuikis jau belieka parodo.
Taisingas posakys SVETIMO SKAUSMO NEBUNA.

Cia as biskiuka jau issipleciau gal toks rytas niurus, lengviau depresijos puola
Papildyta:
QUOTE(Fera82 @ 2012 10 02, 08:20)

Fera82, 02 Spa 2012 - 08:20, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Juk negali taip vienam viskas nesisekti.  verysad.gif

Juk negali taip vienam viskas nesisekti.  verysad.gif

Man atrodo kad cia kiekviena mama taip gali pasakyti tam vienam.
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 10 02, 08:33)

ingulite, 02 Spa 2012 - 08:33, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Papildyta:

Papildyta:

As cia ne apie operacijas, as cia apie komplikacijas visokias. apie tai, kad stemple truko, kad plaucius uzpyle, kad vos nenumire nors praktiskai taip niekam nebuna verysad.gif Pagal statistika su tokiom problemom papuolam i kazkoki maza procenta kur buna kasnors negerai operaciju metu arba po operaciju, arba veliau kasnors islenda verysad.gif

Apie atsilikusia raida is vis nesneku. Pazistu gal 5 mamas kuriu vaikai gime sustemples atrezija. Va isoperuoti ir gyvena normalu gyvenima, nei ju raida atsilikus, nei jiems galvas reikejo operuoti, nei skrandi. Valgo normalu maista. verysad.gif
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif

QUOTE(veiducka @ 2012 10 02, 06:32)

suprantu , bet as toks zmogus kad viska pergyvenu, isgyvenu ir tada lengviau gyventi pasidaro 

suprantu , bet as toks zmogus kad viska pergyvenu, isgyvenu ir tada lengviau gyventi pasidaro 

17m gyvenu su saviskio negalia ir supratau viena,kad su vaiko negalia sunkiausia susitaikyti tevams ne paciam vaikui....

QUOTE(Fera82 @ 2012 10 02, 08:20)

O man baisu del to, kad as dar kazkur sirdies kamputyje tikiu, kad su laiku mano vaikas pasivys bendraamzius, netures negalios, lankys normalia mokykla su visais vaikais. As dar vis galvoju gal cia tos operacijos, baisios komplikacijos padare itaka. Juk negali taip vienam viskas nesisekti.

O man baisu del to, kad as dar kazkur sirdies kamputyje tikiu, kad su laiku mano vaikas pasivys bendraamzius, netures negalios, lankys normalia mokykla su visais vaikais. As dar vis galvoju gal cia tos operacijos, baisios komplikacijos padare itaka. Juk negali taip vienam viskas nesisekti.

Tykejimas drinks_cheers.gif tikejau savo vaiku iki kaulu smegenu ir dabar juo tikiu.viska dariau,kad tik jam butu lengviau gyvent,bet.... viena diena suvoki kad padarei viska kas nuo taves priklauso,viska sudejei maximum i ji ka galejei.nors nesustojam iki dabar toliau dirbam intensyviai,bet pries gamta nepapusi smegenu vaiko nepakeisi.sirdi taip gali pakeist medicina pazengus,bet smegenu ne.supranti,kad visa gyvenime busi salia jo, nors turejei kitu planu svajojai apie sveika vaika.bet atsitiko taip kaip atsitiko.daug metu edziau save kodel man,kodel as,kodel jam ir t.t. viena diena pasakiau stop kiek galima.turiu ne galvoti,o daryti kad mano vaikui butu kiek imanoma lengviau gyventi.LT nemaciau ateities jam,cia ji yra.tikiu juo ir tai svarbiausia.jis kasdien mane stebina savo pasiekimais.
Ir pirmiausia ka padariau nustojau ji lyginti su kitais,nes tai skaudino.kai matydavau kaip jo bendraamziai jau sededavo,o mano ne.kiti jau vaiksciojo,o mano ne.buvo dar sunkiau,todel pradejau nematyti kitu,jis pas mane vienas toks wub.gif
Tikekit savo vaikais,nes kiekvienas vaikas skirtingas wub.gif

QUOTE(ingulite @ 2012 10 02, 08:33)

Atrodo jau 100 kartu rodem sakem kad arklis yra arklis valio suporatom atrodo jau bet tik viena dienma nepakartok ir ka jau nebezinom kas tas arklis ir galim paruodyti i karve.

Atrodo jau 100 kartu rodem sakem kad arklis yra arklis valio suporatom atrodo jau bet tik viena dienma nepakartok ir ka jau nebezinom kas tas arklis ir galim paruodyti i karve.

Maniskio diagnoze kita,bet darydavo lygiai taip pat.atrodo kaldavau ir kaldavau kasdien ta pati per ta pati i jo galva,atrodo jau zino kartota milijona kartu,o kai paparasydavau parodyt viskas neatsimena.net rankos nusvyrdavo... bet pasirodo galvoj likdavo,nes atejo toks momentas,kai paaugo pats viska pradejo rodyt ir pasakot.dabar turi fenomenalia atminti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 02, 10:57)

Ramunka:), 02 Spa 2012 - 10:57, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Laba ryta  4u.gif
17m gyvenu su saviskio negalia ir supratau viena,kad su vaiko negalia sunkiausia susitaikyti tevams ne paciam vaikui....

Laba ryta  4u.gif

ir dar kai kiti pastoviai sako kad ka tu cia prisigalvoji, juk normalus tas tavo vaikas, paaugs ir viskas bus gerai. kartais patiki tuom nusiramini. o kai vel pradedam per gyditojus vaiksciot, vel realybej pabundi...
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 02, 11:15)

veiducka, 02 Spa 2012 - 11:15, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

veiducka, 02 Spa 2012 - 11:15, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

ir dar kai kiti pastoviai sako kad ka tu cia prisigalvoji, juk normalus tas tavo vaikas, paaugs ir viskas bus gerai. kartais patiki tuom nusiramini. o kai vel pradedam per gyditojus vaiksciot, vel realybej pabundi...

As tokiu isvis neklausydavau unsure.gif nes jie negyvena mano gyvenimo,nezino mano vaiko ir isvis nesedi mano rogese.ka jie gali sakyt kai pas juos sveiki vaikai ir jie ziuri tik is savo varpines,net nesigilindami i mano situacija cool.gif
Atsakyti
Sveikos,

sunki diena šiandien, bet išgyvenama smile.gif

QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 02, 10:57)

Tykejimas  drinks_cheers.gif tikejau savo vaiku iki kaulu smegenu ir dabar juo tikiu.viska dariau,kad tik jam butu lengviau gyvent,bet.... viena diena suvoki kad padarei viska kas nuo taves priklauso,viska sudejei maximum i ji ka galejei.nors nesustojam iki dabar toliau dirbam intensyviai,bet pries gamta nepapusi smegenu vaiko nepakeisi.sirdi taip gali pakeist medicina pazengus,bet smegenu ne.supranti,kad visa gyvenime busi salia jo, nors turejei kitu planu svajojai apie sveika vaika.bet atsitiko taip kaip atsitiko.daug metu edziau save kodel man,kodel as,kodel jam ir t.t. viena diena pasakiau stop kiek galima.turiu ne galvoti,o daryti kad mano vaikui butu kiek imanoma lengviau gyventi.LT nemaciau ateities jam,cia ji yra.tikiu juo ir tai svarbiausia.jis kasdien mane stebina savo pasiekimais.
Ir pirmiausia ka padariau nustojau ji lyginti su kitais,nes tai skaudino.kai matydavau kaip jo bendraamziai jau sededavo,o mano ne.kiti jau vaiksciojo,o mano ne.buvo dar sunkiau,todel pradejau nematyti kitu,jis pas mane vienas toks  wub.gif
Tikekit savo vaikais,nes kiekvienas vaikas skirtingas  wub.gif
Maniskio diagnoze kita,bet darydavo lygiai taip pat.atrodo kaldavau ir kaldavau kasdien ta pati per ta pati i jo galva,atrodo jau zino kartota milijona kartu,o kai paparasydavau parodyt viskas neatsimena.net rankos nusvyrdavo... bet pasirodo galvoj likdavo,nes atejo toks momentas,kai paaugo pats viska pradejo rodyt ir pasakot.dabar turi fenomenalia atminti  smile.gif

Tykejimas  drinks_cheers.gif tikejau savo vaiku iki kaulu smegenu ir dabar juo tikiu.viska dariau,kad tik jam butu lengviau gyvent,bet.... viena diena suvoki kad padarei viska kas nuo taves priklauso,viska sudejei maximum i ji ka galejei.nors nesustojam iki dabar toliau dirbam intensyviai,bet pries gamta nepapusi smegenu vaiko nepakeisi.sirdi taip gali pakeist medicina pazengus,bet smegenu ne.supranti,kad visa gyvenime busi salia jo, nors turejei kitu planu svajojai apie sveika vaika.bet atsitiko taip kaip atsitiko.daug metu edziau save kodel man,kodel as,kodel jam ir t.t. viena diena pasakiau stop kiek galima.turiu ne galvoti,o daryti kad mano vaikui butu kiek imanoma lengviau gyventi.LT nemaciau ateities jam,cia ji yra.tikiu juo ir tai svarbiausia.jis kasdien mane stebina savo pasiekimais.
Ir pirmiausia ka padariau nustojau ji lyginti su kitais,nes tai skaudino.kai matydavau kaip jo bendraamziai jau sededavo,o mano ne.kiti jau vaiksciojo,o mano ne.buvo dar sunkiau,todel pradejau nematyti kitu,jis pas mane vienas toks  wub.gif
Tikekit savo vaikais,nes kiekvienas vaikas skirtingas  wub.gif
Maniskio diagnoze kita,bet darydavo lygiai taip pat.atrodo kaldavau ir kaldavau kasdien ta pati per ta pati i jo galva,atrodo jau zino kartota milijona kartu,o kai paparasydavau parodyt viskas neatsimena.net rankos nusvyrdavo... bet pasirodo galvoj likdavo,nes atejo toks momentas,kai paaugo pats viska pradejo rodyt ir pasakot.dabar turi fenomenalia atminti  smile.gif

auksiniai žodžiai wub.gif

QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 02, 12:22)

Ramunka:), 02 Spa 2012 - 12:22, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

As tokiu isvis neklausydavau  unsure.gif nes jie negyvena mano gyvenimo,nezino mano vaiko ir isvis nesedi mano rogese.ka jie gali sakyt kai pas juos sveiki vaikai ir jie ziuri tik is savo varpines,net nesigilindami i mano situacija  cool.gif

As tokiu isvis neklausydavau  unsure.gif nes jie negyvena mano gyvenimo,nezino mano vaiko ir isvis nesedi mano rogese.ka jie gali sakyt kai pas juos sveiki vaikai ir jie ziuri tik is savo varpines,net nesigilindami i mano situacija  cool.gif

o man dar skaudokai kerta verysad.gif ypač artimų žmonių pasisakymai, anytos, MB sesers verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 02, 12:22)

As tokiu isvis neklausydavau  unsure.gif nes jie negyvena mano gyvenimo,nezino mano vaiko ir isvis nesedi mano rogese.ka jie gali sakyt kai pas juos sveiki vaikai ir jie ziuri tik is savo varpines,net nesigilindami i mano situacija   cool.gif

As tokiu isvis neklausydavau  unsure.gif nes jie negyvena mano gyvenimo,nezino mano vaiko ir isvis nesedi mano rogese.ka jie gali sakyt kai pas juos sveiki vaikai ir jie ziuri tik is savo varpines,net nesigilindami i mano situacija   cool.gif

tiesa sakai, tik kad tokios kalbos is paciu artimiausiu zmoniu girdisi, kazkaip nuo kitu savaime atsiribojau.
beje skambinaus i komisija ir ketvirtadieni sake jau galiu pasiimti dokumentus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veiducka: 02 spalio 2012 - 20:51
QUOTE(Smilga* @ 2012 10 02, 18:46)

Smilga*, 02 Spa 2012 - 18:46, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Smilga*, 02 Spa 2012 - 18:46, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

o man dar skaudokai kerta  ypač artimų žmonių pasisakymai, anytos, MB sesers

o man dar skaudokai kerta  ypač artimų žmonių pasisakymai, anytos, MB sesers

QUOTE(veiducka @ 2012 10 02, 20:51)

veiducka, 02 Spa 2012 - 20:51, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

veiducka, 02 Spa 2012 - 20:51, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

tiesa sakai, tik kad tokios kalbos is paciu artimiausiu zmoniu girdisi, kazkaip nuo kitu savaime atsiribojau.

Tik jus pacios galit uzbaigti tas kalbas cool.gif as esu pasakius:"taip jis kitoks ir arba jus ji priimat toki arba ne.nenoriu kad kaskart susitikus butu komentarai ar kokie nors pasisakymai ta tema" maniskiai artimiausi zmones naturaliai kazkaip prieme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2012 10 03, 01:08)

Ramunka:), 03 Spa 2012 - 01:08, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Ramunka:), 03 Spa 2012 - 01:08, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Tik jus pacios galit uzbaigti tas kalbas  cool.gif as esu pasakius:"taip jis kitoks ir arba jus ji priimat toki arba ne.nenoriu kad kaskart susitikus butu komentarai ar kokie nors pasisakymai ta tema"  maniskiai artimiausi zmones naturaliai kazkaip prieme  smile.gif

Tik jus pacios galit uzbaigti tas kalbas  cool.gif as esu pasakius:"taip jis kitoks ir arba jus ji priimat toki arba ne.nenoriu kad kaskart susitikus butu komentarai ar kokie nors pasisakymai ta tema"  maniskiai artimiausi zmones naturaliai kazkaip prieme  smile.gif

tai kad maniskiai ir priima ji toki koks yra, jie ant manes vaziuoja kad vaikui neigalumus paisau doh.gif
karta palikom tevam maziu valandelei, tai sako tiek isisiuto kad lipa ant stalo ir viskas, po to niekad nebesiutino thumbup.gif suprato kad as visad sakau uzimkit ji kad ramiai butu ir jokiu budu neisisiustu
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 03, 07:08)

veiducka, 03 Spa 2012 - 07:08, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

veiducka, 03 Spa 2012 - 07:08, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

tai kad maniskiai ir priima ji toki koks yra, jie ant manes vaziuoja kad vaikui neigalumus paisau  doh.gif 
karta palikom tevam maziu valandelei, tai sako tiek isisiuto kad lipa ant stalo ir viskas, po to niekad nebesiutino  thumbup.gif  suprato kad as visad sakau uzimkit ji kad ramiai butu ir jokiu budu neisisiustu

tai kad maniskiai ir priima ji toki koks yra, jie ant manes vaziuoja kad vaikui neigalumus paisau  doh.gif 
karta palikom tevam maziu valandelei, tai sako tiek isisiuto kad lipa ant stalo ir viskas, po to niekad nebesiutino  thumbup.gif  suprato kad as visad sakau uzimkit ji kad ramiai butu ir jokiu budu neisisiustu

deja daug kam iš šalies atrodo viskas normalu, ypač kai matai tą vaiką kartą per mėn., pusdienį smile.gif - todėl ir bamba kam čia tą neigąlumą dabar sau kišat.

Labvakaris, jetus kokia sunki ši savaitė, aš labai norėčiau savaitgalio... unsure.gif
Atsakyti