Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių kampelis

QUOTE(veiducka @ 2012 09 26, 19:04)
mano pastininke registruotu nenesioja, mat jai nepriklauso. imeta lapeli ir tai tik po keliu dienu. jau kokiu freebiu tai net neuzsakineju, nes negaunu nei vieno, telsiuos viska atnesdavo

Kosmaras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 09 26, 19:04)
mano pastininke registruotu nenesioja, mat jai nepriklauso. imeta lapeli ir tai tik po keliu dienu. jau kokiu freebiu tai net neuzsakineju, nes negaunu nei vieno, telsiuos viska atnesdavo

o pas mus kokie cirkai su tais laiskais is kauno issiuncia registruota laiska kuris mus pasiekia tik po 7 dienu Kauno stampas 19diena o musu pasto stampas 26 diena Atstumas 30km, gal sakau tie pastininkai dabar piesciom eina o siandien ir laisko registruoto neatnese tik lapuka imete i pasto dezute nors pries 10 dienu laiska i namus atnese
Atsakyti
Labavakaris,

QUOTE(veiducka @ 2012 09 25, 22:18)
mes i vrc vaziavom tik apziurai, paskui kviete bet sirgo, o paskui kazkaip ir nebepaskambino. bet per ta laika maniskis ir kalbeti pradejo. kalba netgi sakiniais tik va pokalbio su juo neuzvesi nes jis nelabai supranta kas jam sakoma, supranta tik trumpus ir aiskius klausimus tokius kasdieniskus ar nori valgyt ar nori i tualeta, ar nori pasivaiksciot ir t.t. Papildyta:

ačiū už išsamų pasakojimą. Maniškis jau supranta daug ko prašom - jeigu nesupranta, tai lėtai pakartojam ir parodom, kitą kartą jau padaro iš karto. Vakar dūko po namus, žaidė gaudynes ir slepynes su broliu (įsivaizduojat keturmeti su septyniolikmečiu besigrudančius doh.gif ) - vyresnėlis pasislepe, o mažius stovi vidury kambario ir bliauna, "brolia, brolia, kur...." ir taip graudžiai, vedasi mane ieškot kur brolis pasislepe biggrin.gif man tai kaip muzika ausims tie žodeliai wub.gif

Šiandien pasiderinau darbe, kad jeigu pakvies ir bus sveikas vaikas, važiuosim išsitirti VRC - kolege ir vadovas išleis thumbup.gif

Disc darytas prieš metus, tai rezultatas neatitinka dabartinės tikrovės, pagrindas buvo kalba ir kalbos suvokimas, bei atmintis kaip 11 men. Procentai nebuvo ypatingai blogi, tačiau į neįgalumo komisiją vežėmės kažkokį kitą testą - CARS, vaikystės autizmo įvertinimo skalę, kuris buvo svarbesnis. Ir dabar komisija turim praeiti iki lapkričio, sakė Disc nekartos, o CARS kartos.

QUOTE(Fera82 @ 2012 09 26, 16:18)
oho kaip ilgai laukti. As tai niekaip nesuprantu kodel skirtinguose miestuose sitaip viskas skiriasi  doh.gif
Va Kaune atsakymo mes laukiam 3-4 darbo dienas. Ir seip ten viskas zymiai greiciau toje komisijoje ir vaiko kartu nereik nestis ir popierius komisijai daktarai suraso per mazdaug 2 sav.  smile.gif Tai turbut ner dar tam Kaune labai blogai  biggrin.gif

Mums komisija irgi Kaune. Vaiko vežtis nereikia.

O sakykit, ten dabar kažkokį testą duoda tėvams pildyti ir tada tik priima sprendimą g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilga*: 26 rugsėjo 2012 - 19:49
QUOTE(Smilga* @ 2012 09 26, 20:44)
Labavakaris,
ačiū už išsamų pasakojimą. Maniškis jau supranta daug ko prašom - jeigu nesupranta, tai lėtai pakartojam ir parodom, kitą kartą jau padaro iš karto.  Vakar dūko po namus, žaidė gaudynes ir slepynes su broliu (įsivaizduojat keturmeti su septyniolikmečiu besigrudančius doh.gif ) - vyresnėlis pasislepe, o mažius stovi vidury kambario ir bliauna, "brolia, brolia, kur...." ir taip graudžiai, vedasi mane ieškot kur brolis pasislepe biggrin.gif man tai kaip muzika ausims tie žodeliai wub.gif
Šiandien pasiderinau darbe, kad jeigu pakvies ir bus sveikas vaikas, važiuosim išsitirti VRC - kolege ir vadovas išleis thumbup.gif

Disc darytas prieš metus, tai rezultatas neatitinka dabartinės tikrovės, pagrindas buvo kalba ir kalbos suvokimas, bei atmintis kaip 11 men. Procentai nebuvo ypatingai blogi, tačiau į neįgalumo komisiją vežėmės kažkokį kitą testą - CARS, vaikystės autizmo įvertinimo skalę, kuris buvo svarbesnis. Ir dabar komisija turim praeiti iki lapkričio, sakė Disc nekartos, o CARS kartos.

O sakykit, ten dabar kažkokį testą duoda tėvams pildyti ir tada tik priima sprendimą g.gif ?

toks ten ir testas, klause kaip vaikui su tualetu , nu tik ten tie klausimai su galimais atsakymais. paskui klause kaip prausiasi, valgo, rengiasi, ar moka skaityti, ar turi savisaugos instinkta, ar zino kas yra pinigai, ka su jais daryti, kaip bendrauja su vaikais. nu tu klausimu tikrai nedaug ir visi kasdieniski. tik nelabai suprantu kam i juos atsakineti jei jau daktarai ir net keli buna savo isvadose viska aprase. aplamai nemanau kad jie kreips demesi i tuos atsakymus. na bet reikia tai reikia. o vaiko tai visai nieko neklause, aj tik apie pinigus vaiko uzklause tai jis visai apie kazka kita kalbet pradejo doh.gif nu kaip ir visada kalba kas jam aktualu o ne ko jo klausia.
sperndima priims kaip supratau tik po keliu dienu
ir tas testas kaip supratau tik nuo 5 metu vaikams
Papildyta:
QUOTE(ingulite @ 2012 09 26, 20:41)
o pas mus kokie cirkai su tais laiskais is kauno issiuncia registruota laiska kuris mus pasiekia tik po 7 dienu Kauno stampas 19diena o musu pasto stampas 26 diena Atstumas 30km, gal sakau tie pastininkai dabar piesciom eina o siandien ir laisko registruoto neatnese tik lapuka imete i pasto dezute nors pries 10 dienu laiska i namus atnese

tai kad pas mus net tam paciam mieste tokie tempai buna doh.gif lotuliukas.gif tai iskart sakau ateisiu tu dokumentu pati pasiimti, nes dar gera savaite uzsites kol gausiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veiducka: 26 rugsėjo 2012 - 20:00
QUOTE(Smilga* @ 2012 09 26, 19:44)

Paskutini kart buvau sausio pabaigoje. Jokio testo nedave pildyti. Is vis su manim gal tik 5 min pakalbejo ir viskas. Na juk turi visus neurologu vertinimus, visas diagnozes zino, tai nelabai yra ir ka klausineti. smile.gif Sikart gavom 2 metams. Ziuresim kaip 2014 bus. Ar liks dar vidutine.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2012 09 26, 20:04)
Paskutini kart buvau sausio pabaigoje. Jokio testo nedave pildyti. Is vis su manim gal tik 5 min pakalbejo ir viskas. Na juk turi visus neurologu vertinimus, visas diagnozes zino, tai nelabai yra ir ka klausineti.  smile.gif Sikart gavom 2 metams. Ziuresim kaip 2014 bus. Ar liks dar vidutine.

Tai tas testas tik nuo birzelio 1 ten kazkas keitesi Mes iskarto gavom 2 metam tai dar beveik metai ramu, smile.gif

O jus gal jau vaiksciuoti pradejot? (nesupikit del klausimo)
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2012 09 26, 21:04)
Paskutini kart buvau sausio pabaigoje. Jokio testo nedave pildyti. Is vis su manim gal tik 5 min pakalbejo ir viskas. Na juk turi visus neurologu vertinimus, visas diagnozes zino, tai nelabai yra ir ka klausineti.  smile.gif Sikart gavom 2 metams. Ziuresim kaip 2014 bus. Ar liks dar vidutine.

mums irgi gydytoja minėjo, kad keitėsi tvarka nuo vasaros - tad testas dabar duodamas visiems.

Pirma karta gavom metams, o dabar manau, kad irgi jei skirs tai metams, nes kiek man aiškino, nuo 5 m. peržiūri diagnoze.

mano vyrukas apie pinigus nieko neišmano - tik parduotuveje kai ko nors nori - prie kasu liepiu padeti ant kilimelio ir aiškinu, kad reikia sumokėti - kantrai palaukia ir paima tik kai pardavėja paduoda. O pinigai dar nesuvokiamas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Smilga* @ 2012 09 26, 20:56)
mums irgi gydytoja minėjo, kad keitėsi tvarka nuo vasaros - tad testas dabar duodamas visiems.

Pirma karta gavom metams, o dabar manau, kad irgi jei skirs tai metams, nes kiek man aiškino, nuo 5 m. peržiūri diagnoze.

mano vyrukas apie pinigus nieko neišmano - tik parduotuveje kai ko nors nori - prie kasu liepiu padeti ant kilimelio ir aiškinu, kad reikia sumokėti - kantrai palaukia ir paima tik kai pardavėja paduoda. O pinigai dar nesuvokiamas dalykas.

Taigi dar tik 4 metukai, dar tikrai suspes suvokti
Papildyta:
QUOTE(Smilga* @ 2012 09 25, 17:55)

kokia Jūsų patirtis su VRC?

Mes vaziuojam visada i Kauna i VRC Tai su diagnozem jie lengva ranka iraso, Musu atveju as tik tuo patenkinta Mano vaikas turi genetini sindroma, ko pasiekoje yra raidos sutrikimas, Su genetiniu sindromu vaikai Lietuvoje negydomi, mums VRC yrase dar 2 diagnozes Ispradziu as labai isgyvenau del to, bet dabar to tik patenkinta, dieka tu diagnoziu mes jau 2 kartus siemet buvom sanatorijoje, gavom ambulatorine rebilitacija, gavom sunkiasne negalia, ir viskas tik vaiko labui nes gaudama daugiau pinigeliu galiu ju daugiau skyrti jo lavinimui, Bet cia tik mano nuomone.
Papildyta:
Mes pradejom lankyti su suneliu manksteles, 2 kart per savaite po valanda laiko. Su 2-3metuku vaikuciais. Oi toli mums iki tu vaikuciu dar As kazkaip galvojau kad mes metais atsiliekam bet supratau kad tikrai daugiau, net gal 2 metais. Nieko nesuvokia daryti nei pritupti nei kojites pakelti nei sokineti doh.gif Tai viska su jo kartu darom parejau baisiai pavargus, tikiosi tai nepakenks, reikes gines uzklausti. Bet manau suneliui lankyti tokius uzsiemimus bus tik i nauda ir kaina nesikandziuoja 2 kart per savaite menesio kaina 50lt.
Dar eisim rit paziureti yamahos muzikos mokyklele, o penktadieni eisim tepliorius pasiziureti, gal patiks, daugiau pas mus tokiems maziukams nieko nera smile.gif
Atsakyti
LAba gal kas zinot ar esate susidure .... man reikalingas juristas kuris uzsiima neigaliuju veikla .... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

kaip sekas visoms ir visiems? smile.gif

nebespėju čia papliurpt, paskutiniu metu išvis vos prie kompo prisėdu, nebent tik pervelgt svarbiausius dalykelius, o taip darbai ir lakstymai visur. smile.gif flirt.gif

Šiandien tik centre metodistės išlėkė į vieną renginį, sporto salė užrakinta, tai biški prie kompo pritupiau. Nors tuoj vistiek lėksiu nors į repeticijų salę biški prasilankstyt prieš dramytę. smile.gif Kažkokia mankštų narkomanė iš vis paskutiniu metu pasidariau. Sirgau praeitas savaites, tai didžiausia trauma buvo gulėt lovoj ir nieko nedaryt. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2012 09 26, 22:57)
LAba gal kas zinot ar esate susidure .... man reikalingas juristas kuris uzsiima neigaliuju veikla .... 4u.gif

Sveikute,o kam tau toks juristas?

http://www.vnvgrupe....ogue/id-17.html
Gal kas emete is cia kanors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joolita: 27 rugsėjo 2012 - 09:59
QUOTE(ingulite @ 2012 09 26, 20:14)
Tai tas testas tik nuo birzelio 1 ten kazkas keitesi Mes iskarto gavom 2 metam tai dar beveik metai ramu,  smile.gif

O jus gal jau vaiksciuoti pradejot? (nesupikit del klausimo)

Kolkas su vaiksciojimu dar tik praktikuojames smile.gif Seip ne taip uz vienos rankos perejom, bet aisku eina isitempes, kojos pinasi su kita ranka kazkur ora gaudo ir klauptis bando. Ir dar zirzia prie to pacio nes labai bijo doh.gif Bet patobulejo siek tiek. Pats palei baldus tai be problemu varo ir ant lovos uzlipa ir pats nulipa, net koki zingsni nuo lovos iki spintos padaro. Na vis i prieki einam. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilga* @ 2012 09 26, 20:56)

Na maniskiui dar tik 2 greit bus, tai kazin kaip cia veliau skirs. O be to del stemples atrezijos dar priklauso kitas neigalumas. Tai ten dar kazkaip kitaip skaiciuojasi. g.gif
Atsakyti