Sveikos,
na čia mano tvorinė - nieko įspūdingo, nebent svoris 5,5 Kg ir šuns charakteris
galima statyti vietoje lemputės
QUOTE(veiducka @ 2012 09 25, 11:14)
svarbu kad aukletojos butu zmogiskos. mums iprastam darzely nesiseke labai, todel antra karta tokios klaidos nedaryciau. spec darzely ir prieziura geresne ir aukletojos ipratusios su tokiais vaikais dirbti, ir grupes daug mazesnes, todel vaikas nera nustumas i sali.bet jau kaip sakiau nuo aukletoju zmogiskumo cia priklauso, visokiu zmoniu yra
Papildyta:
kiek kartu per savaite gaunat logopede? mums irgi 3 metu sita diagnoze pripaise, pradejom kalbet, bet va tas nesupratimas ir tie elgesio ikirumai tebera. nors dabar jau mums perrase i f 83
o kas pakeitė diagnozę? VRC?
aš pasimetus - mes dar nesam buvę VRC, viską sutvarkė mūsų mieste PPT, ankstyvos korekcijos tarnyba ir psichoterapiautė - gavom neigalumą. VRC užrašė į eilę sausio mėn, o pakvietė po pusės metų, vaikinukas sirgo, nenuvažiavom, šiandien vėl sulaukiau skambučio - bet mažius vel snarglioja, vėl nukėlėm...
iš tiesų nežinau ką daryti - logopedės vienu balsu tvirtina kad mano vaikinukui ryškus kalbos neišsivystymas, o supratimas yra geras, pagal amžių ir raida vėluoja dėl kalbos nebuvimo ir liepia kuo ilgiau nevažiuoti į VRC, nes paskui diagnozės neatsikratysim (žinau vieną gyvą pavyzdį iš mūsų miesto..., kaip mergaitė per metus laiko iš visiškos negalios ta pati logopedė ekspertė pakele iki sveiko vaiko - buvo skandalas VRC...), psichiatrė - kad yra autizmo bruožų, elgesio įkyrumai, akių kontaktas silpnas - būtinai reikia VRC ištyrimo
kokia Jūsų patirtis su VRC?
logopedę mano vaikinas darželyje gauna 4 kartus per savaitę - dirba po 20 min - pusvalandį laiko, ilgiau kol kas neišlaiko dėmesio, o po vasaros ypač atprato. Kalba dar labai sunkiai, bet jau naudoja nemažai žodžių ir bando iš jų sudėlioti kažką - pvz, prašo kad ateičiau atsigulti su juo - sako "mama batai guli" (batai jo žodyne ir batai tiesiogine prasme ir eiti prasme.)
Dar vežiojom į Kauną, pas logopedę - ekspertę Violetą Katinienę, jos metodika labai padėjo prakalbinti, bet vasarą ji ilgai atostogavo, o dabar dar nesustygavom laiko - šeštadienis ji nedirba, o paprastomis dienomis gali mus priimti 10 val ryto - negaliu išvažiuoti iš darbo, nuo Alytaus visgi valanda kelio iki Kauno . Norint rezultato - reikia bent 3 kartų per savaitę pas ja važiuoti - dirba pusvalandį, kokia metodika, nesakė, tik pirmus kartus aš pati buvau kaip ji dirbo su vaiku ir viską konspektavausi - taip kasdien ir namuose turėjom daryti - rezultatas tikrai atsirado - iš visiškos tylos ir mykimo, atsirado žodžiai.
veiducka - o mūsų patirtis su spec. grupe kitokia - pabuvus joje dingo noras būti savarankiškam, pasidarė apatiškas, nes viskas už jį padaryta, apšokinėtas, grupėje tik 7 vaikai ir beveik visis nekalbantys - visai nėliko stimulo bendrauti, kad jam labai svarbu ir reikia lavinti.
Papildyta:
QUOTE(ingulite @ 2012 09 24, 23:20)
Sudomino logopede kas cia tokia? Mes irgi visiskai nekalbam
Kaune, logopedė - ekspertė Violeta Katinienė
http://www.logopedai.lt/kontaktai.html
Papildyta:
QUOTE(Medute28 @ 2012 09 25, 11:54)
Smilga

labas.
Sveika, sveika, seniai bekalbinta, kaip mūsų bendraamžė rugsėjinukė laikosi
koookieee kačionai