Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių kampelis

Sveikos mamos...
Pagaliau namie...cia net sienos kvepia kitaip blush2.gif Grizom is sanatorijos thumbup.gif Labas Vikma, smagu vel cia susimatyt blush2.gif
O aš šiandien susimąsčiau... Perskaiciau vienos saulytes mamytes mintis ir pasijutau taip, lyg savo dienorasti skaityciau... taip artima, taip kasdieniska...Iki skausmo sava... Kazkaip retai turiu noro ir laiko zvalgytis... O ir rasau retai... bet siandien ikvepta to veidrodzio, kuri pamaciau Astrutes mintyse - nutariau atspindėti ir savo dieną (tikiuosi ji nesupyks jei mintis isliks ta pati)... tiesiog tu dienų ne viena preina, jos visos panašios ir kartu išskirtinės ir taip diena po dienos, mėnuo po mėnesio...
Taip greitai prabėgo ir šis mėnuo ir dar ne vienas iš praeitų... ir dingo jie kažkur darbuose... Namuose atrodytų nesibaigiantis remontas... po truputi pradeda nervinti ir jau norisi bent migloje ižiūrėt kažkokius baigiamuosius akordus, kad namai būtų panašūs į namus (į mano tvirtovę), o ne "senukų" sandėlius lotuliukas.gif Aisku čia darbų niekada nebūna mažai... Dar nerandu šimto vieno savo daikto, reikia baldų į svetainę, tapetų hole, palangių, lentynų... Galėčiau vardinti ir vardinti blush2.gif Bet viskas savo laiku... O dar ta sanatorija... Šiandien va grįžau... o rankos nebekyla kažko imtis... tikrai atsirado nuovargis, tai vyras ir sako - šiandien ilsimės wub.gif Na šaunuolis jis pas mane thumbup.gif Šiandien atsisėdau tingiai prie kompiuterio, įsipyliau kavos ir staiga pamačiau, kaip atrodytų per vieną mielą dieną pasikeitė mano sūneliai, o aš ir nepastebėjau to, nes amžinai ką nors darau, valau, plaunu... Atrodo sanatorijoj visą laiką buvau su vaikais - bet ir ten bėgau, lėkiau, skubėjau... Nu nieko sau mamytė doh.gif O šiandien gi poilsio diena, tai sėdėjau ir gėriau kavą... Broliukai žaidė taikiai kokias 5 minutes...po to susipešė dėl kažkokio žaislo, kurio po kelių sekundžių jau nereikėjo nė vienam rolleyes.gif O dar po keliu minučių vyresnėlis nubėgo į vonią ir įsikūrė ten... Savaime aišku to pro akis nepraleido jaunėlis - stebėjau kaip ir jis sliukina vonios link... Ir aš kaip ir dažniausiai jau laukiau, kada vienas arba kitas pradės bliauti... bet vietoj to išgirdau juoką - mano saulytė paėmęs už rankos broliuką "virė košę"... wub.gif Abu šypsojos nuo ausies iki ausies..... Ir tada pasidarė taip gėda, kad tiek bėgu, tiek darau ir viską tik "dėl vaikų"... kokių??? Tu kurie dabar šypsosi??? Ar tų kurie auga kiekvieną akimirką, o tu nepastebi??? Dėl tokių minučių atrodo verta atidėti bet kokius darbus, bet kokius užsiėmimus, bet kokią veiklą, kuri atrodo "būtina", "neatidėliotina"... Taigi tašės palauks iškrovimo, grindis išplausiu savaitgali, per vaikų pietų miegą ir apskritai imsiu ir padarysiu atostogas nuo to, kas tikrai nėra taip svarbu, kaip mano saulelės apkabinimas, broliukų šypsenos, jų barniai, vyro pavargęs žvilgsnis po darbų... tų akimirkų, kurių rytojus man jau nesugrąžins mirksiukas.gif

Truputėlis pamąstymo... Tikiuosi nesutrūgdys jūsų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vvarliokas: 05 spalio 2012 - 15:43
Sveikos,
Domicele, mes pirkome auto su kompensacija prieš 3 metus. Reikėjo su pardavėju sutarties, kadangi kompensavo apie 4250 lt, tai ir sutartyje įrašėm tokią sumą, reikėjo vertinimo bylutės, kur automobilis aprašytas ir parašyta jo rinkos vertė. Reikėjo vaiko neįgalumo dokumentų, bet, atrodo kompensuoja tik kai yra negalia su slauga. Šiaip neįgalumo nustatymo tarnybos puslapyje yra parašyta kokie dokumentai reikalingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domicele @ 2012 10 05, 13:16)

Domicele, 05 Spa 2012 - 13:16, parašė:

Domicele, 05 Spa 2012 - 13:16, parašė:

Nebutinai, manoji vaiksto  smile.gif

Nebutinai, manoji vaiksto  smile.gif

O kaip gauti slauga vaiksciuojanciam vaikui Ar cia turbut reikia 5 metus kad vaikas turetu? Mes negalia kai tesim bus 3metai ir 8menesiai. Vaiksciuojam bet aisku tas vaiksciuojimas nepaliginti su sveiku vaiku. kineziterapeute sanatorijoi sake kad nera liemens kontroles, pritupti visiskai negali, neislaiko pusiausviros.
Papildyta:
QUOTE(veiducka @ 2012 10 04, 15:08)

veiducka, 04 Spa 2012 - 15:08, parašė:

veiducka, 04 Spa 2012 - 15:08, parašė:

gavom sunkia, visdelto paliko ta f83

gavom sunkia, visdelto paliko ta f83

O kokie klausimai buvo toi anketoi kur dave pildyti. Viena mama vaziuoja i komisija i klaipeda treciadieni tai labai pergyvena labai bijo tos naujos tvarkos
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 05, 15:28)

veiducka, 05 Spa 2012 - 15:28, parašė:

veiducka, 05 Spa 2012 - 15:28, parašė:

issiverkiau vakar tai siandien lengviau ant dusios, buvau soc rupyboj keista net kad eiliu nebuvo. susitvarkiau viska

issiverkiau vakar tai siandien lengviau ant dusios, buvau soc rupyboj keista net kad eiliu nebuvo. susitvarkiau viska

4u.gif po lietaus visda nušvinta saulė mirksiukas.gif

Sveikos, kaip gera kad savaitgalis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2012 10 05, 16:32)

Vvarliokas, 05 Spa 2012 - 16:32, parašė:

Vvarliokas, 05 Spa 2012 - 16:32, parašė:

Sveikos mamos...
Pagaliau namie...cia net sienos kvepia kitaip  blush2.gif  Grizom is sanatorijos  thumbup.gif  Labas Vikma, smagu vel cia susimatyt  blush2.gif
<.......>
Truputėlis pamąstymo... Tikiuosi nesutrūgdys jūsų  ax.gif

Sveikos mamos...
Pagaliau namie...cia net sienos kvepia kitaip  blush2.gif  Grizom is sanatorijos  thumbup.gif  Labas Vikma, smagu vel cia susimatyt  blush2.gif
<.......>
Truputėlis pamąstymo... Tikiuosi nesutrūgdys jūsų  ax.gif

Sveika 4u.gif gal kada dar susimatysim mirksiukas.gif

Saunuoliai tavo mazyliai,saunuolis vyresnelis,nes jis dabar mazesniajam broliukui pavyzdys,smagu jiem zaisti,bendrauti,stebeti viens kita,mokytis viens iskito thumbup.gif o kad tu sanatorijoj gyvenai judejime,ritme pirmyn atgal tai tikrai maciau mirksiukas.gif
o tavo pamastymai apie beganti laika,kuris beprotiskai greitai skuba,kaip visad vercia susimastyt, blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2012 10 06, 16:20)

vikma, 06 Spa 2012 - 16:20, parašė:

vikma, 06 Spa 2012 - 16:20, parašė:

Saunuoliai tavo mazyliai,saunuolis vyresnelis,nes jis dabar mazesniajam broliukui pavyzdys,smagu jiem zaisti,bendrauti,stebeti viens kita,mokytis viens iskito thumbup.gif o kad tu sanatorijoj gyvenai judejime,ritme pirmyn atgal tai tikrai maciau mirksiukas.gif
o tavo pamastymai apie beganti laika,kuris beprotiskai greitai skuba,kaip visad vercia susimastyt, blush2.gif  ax.gif  4u.gif

o tavo pamastymai apie beganti laika,kuris beprotiskai greitai skuba,kaip visad vercia susimastyt, blush2.gif  ax.gif  4u.gif

Tai susimatysim būtinai, ne taip jau baisiai toli viena nuo kitos gyvenam mirksiukas.gif

O aš jau va apsidžiaugus buvau, kad šį kartą iš sanatorijos grįžom sveiki... echhhh nujaučiu, kad per anksti džiaugiausi... nuo šiandien sluoguojam unsure.gif Kaži ar taip lengvai praeis sloga ar baigsis vėl kokiu laringitu g.gif
Mamkos kaip jus profilaktiškai saugot mažuosius nuo "sezoninių" negalavimų??? (Na tada kai dar ligos nėr, bet jau jauti, kad kabina virusiukas) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2012 10 06, 17:43)

Vvarliokas, 06 Spa 2012 - 17:43, parašė:

Tai susimatysim būtinai, ne taip jau baisiai toli viena nuo kitos gyvenam  mirksiukas.gif

O aš jau va apsidžiaugus buvau, kad šį kartą iš sanatorijos grįžom sveiki... echhhh nujaučiu, kad per anksti džiaugiausi... nuo šiandien sluoguojam  unsure.gif  Kaži ar taip lengvai praeis sloga ar baigsis vėl kokiu laringitu  g.gif 
Mamkos kaip jus profilaktiškai saugot mažuosius nuo "sezoninių" negalavimų??? (Na tada kai dar ligos nėr, bet jau jauti, kad kabina virusiukas)  blush2.gif

Tai susimatysim būtinai, ne taip jau baisiai toli viena nuo kitos gyvenam  mirksiukas.gif

O aš jau va apsidžiaugus buvau, kad šį kartą iš sanatorijos grįžom sveiki... echhhh nujaučiu, kad per anksti džiaugiausi... nuo šiandien sluoguojam  unsure.gif  Kaži ar taip lengvai praeis sloga ar baigsis vėl kokiu laringitu  g.gif 
Mamkos kaip jus profilaktiškai saugot mažuosius nuo "sezoninių" negalavimų??? (Na tada kai dar ligos nėr, bet jau jauti, kad kabina virusiukas)  blush2.gif

mums siaubas baubas yra kosulys, tai iskart traukiam inhaliatoriu
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 10 06, 18:31)

veiducka, 06 Spa 2012 - 18:31, parašė:

veiducka, 06 Spa 2012 - 18:31, parašė:

O garinat tiesiog vandenuka, ar ka nors dar dadedat? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2012 10 06, 20:26)

Vvarliokas, 06 Spa 2012 - 20:26, parašė:

Vvarliokas, 06 Spa 2012 - 20:26, parašė:

O garinat tiesiog vandenuka, ar ka nors dar dadedat?  blush2.gif

O garinat tiesiog vandenuka, ar ka nors dar dadedat?  blush2.gif

jei mazai tekoseja ir pasloguoja tai vandenuku mineraliniu negazuotu. o jei kosulys toks kad vaikas neatkoseja jau tada su brontexu
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2012 10 06, 17:43)

Pagrindinis vaistas, kuris mano mažajam matyt labai padeda - tai daug daug kiemo, ką jis labai mėgsta. Kasdieniniai pasivaikščiojimai bet kokiu oru.

tpu tpu tpu, didelių bėdų neturėjom - tad kai jau prasiseda čiaudulys, duodu smugine doze Aflubino ir vit C, kiek galima daugiau skysčių. Kažkaip padeda mums. Bent jau labai rimtai neįsiserga, nuo gimimo tik 2 kartus teko antibiotikus gerti. Na tiesa, rimčiausia liga buvo Rotas, kai buvo 2,5 metuku - tada tai buvo košmaras, 5 paros reanimacijoje, savaitė infekciniame doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2012 10 05, 18:47)

Medute28, 05 Spa 2012 - 18:47, parašė:

Medute28, 05 Spa 2012 - 18:47, parašė:

Sveikos,
Domicele, mes pirkome auto su kompensacija prieš 3 metus. Reikėjo su pardavėju sutarties, kadangi kompensavo apie 4250 lt, tai ir sutartyje įrašėm tokią sumą, reikėjo vertinimo bylutės, kur automobilis aprašytas ir parašyta jo rinkos vertė. Reikėjo vaiko neįgalumo dokumentų, bet, atrodo kompensuoja tik kai yra negalia su slauga. Šiaip neįgalumo nustatymo tarnybos puslapyje yra parašyta kokie dokumentai reikalingi smile.gif

Sveikos,

Aciu uz info 4u.gif pas mus slauga ir yra

QUOTE(ingulite @ 2012 10 06, 06:55)

ingulite, 06 Spa 2012 - 06:55, parašė:

ingulite, 06 Spa 2012 - 06:55, parašė:

O kaip gauti slauga vaiksciuojanciam vaikui Ar cia turbut reikia 5 metus kad vaikas turetu? Mes negalia kai tesim bus 3metai ir 8menesiai. Vaiksciuojam bet aisku tas vaiksciuojimas nepaliginti su sveiku vaiku. kineziterapeute sanatorijoi sake kad nera liemens kontroles, pritupti visiskai negali, neislaiko pusiausviros.

jo mums jau 6 metai buvo kai tvarkemes. Nu matei gi maniške, vaiksto sunkiai, sunkus protinis atsilikimas ir t.t. gal todel ir skyre g.gif

QUOTE(Vvarliokas @ 2012 10 06, 16:43)

Vvarliokas, 06 Spa 2012 - 16:43, parašė:

Vvarliokas, 06 Spa 2012 - 16:43, parašė:

As tai is karto vynioju i slapia paklode biggrin.gif
O siaip jau manau reiketu ta bombike pasidaryti is cesnako g.gif

manoji irgi koseja, snargliojasi, bet islipom lyg ir be vaistu, su vyniojimais ir inhaliatorium smile.gif
Atsakyti
As kai tik i darziuka paleidziu ir vsio - baigiasi musu katino dienos doh.gif Kazkoks uzburtas daiktas tas darziukas ax.gif
Atsakyti