...Pasiekiam Vidaru ežero užtvanką Lipam į apžvalgos aikštelę pažiūrėt kaip ta užtvanka atrodo iš aukštai Na, gražu, tikrai gražu
Nuostabu Keliauju ir aš kartu
Laukiam nesulaukiam tesinio
QUOTE(jurda @ 2012 10 07, 10:10)
Nuostabu Keliauju ir aš kartu
Jurda, labai smagu kad prisijungei
QUOTE(skveras @ 2012 10 07, 12:52)
Laukiam nesulaukiam tesinio
Skverai, labai atsiprašau, kad mano rašymo tempai labai lėti Bandau tęst
...Na ką, Fagaro kalnus ir Vidaru ežerą pamatėm, dabar belieka per Rumunijos kaimus važiuot link Brano Sutinkam nemažai šiai šaliai būdingų transporto priemonių...
...Vieno, didesnio kaimelio, prekybos centre nusiperkam maisto vakarienei, ir sukam link Campulung Nuo jo visiškai netoli iki planuojamos (tik planuojamos!) mūsų nakvynės vietos Vampyrų kempingo
http://www.vampirecamping.com/
...Vienam kaime pamatom gaują keliu, iš ganyklų, grįžtančių raguotųjų... Vaizdelis užburiantis Ir, kas keisčiausia, jos ne tik kad ėjo be jokio varovo, bet ir kiekviena, be jokio raginimo, suko į savo namus Vieni šeimininkai prie tvorų laukė savo augintinių, kiti tik vartelius pravertus buvo palikę Trumpam netekau amo tikrai negalvojau, kad karvės tokios protingos
...Žavimės palei kelią stovinčiom koplytėlėm jos ne šiaip sau koplytėlės, o nuorodos link vienuolynų...Labai gailiuos, kad Rumunijoj taip ir neaplankėm nei vieno vienuolyno Na, bet tikiuos, kada nors galėsim šią klaidą ištaisyt
Papildyta:
...Campulung... nestojom, bet, kiek akis užmatė pravažiuojant - visai gražus miestelis pasirodė
Papildyta:
...Važiuojam toliau, matau iki Brano tik dvidešimt kilometrų belikę atrodo taip netoli, bet... važiuoti reikia kalnais... vaizdai labai gražūs, bet sparčiai temsta Priešaky turėtų būti Brano perėja taip širdis suskausta - norėtųs ją ne prietemoj, o dienos šviesoj pamatyt
...Ir, o stebukle, mano noras išsipildo Prieš akis matau išganingąjį ženklą Camping ir savo akim negaliu patikėt Vyras dar tarsteli ar matei koks to kempingo pavadinimas Šaukiu, kad nemačiau ir man visiškai nesvarbu kaip jis vadinas svarbu, kad mes kempingą pasiekėm ir nebereiks sutemus per kalnus važiuoti Brangusis ramiai taria... kempingas vadinas Panaroma...tikiuos atsimeni, ką šis žodis reiškia Atsitokėju... na, tikrai įsivaizduoju, ką šis pavadinimas turėtų reikšti ...Išlipu iš mašinos... atsisėdu ant žolės ir... apsižliumbiu nuo prieš akis atsivėrusio vaizdo Tą akimirką atrodė, kad patekom į rojų žemėj ...Trumpam nusileidžiu ant žemės ir pagalvoju, kaip gerai, kad, paskutinę akimirką, parduotuvėj rumuniško vyno prigriebiau išdavikiška būtų tokios nuostabioj vietoj mėgautis vengriškuoju
...Ateina šeimininkas, už nakvynę sumokam 15 eurų... fantastika... patinka man tie balkaniškieji kempingai ne tik savo vaizdais, bet ir kainom... labai patinka Prietemoj mano brangiausieji stato palapinę, aš ruošiu vakarienę... Kempinge matom dar vieną palapinę, maniškiai, baigę savo darbą, eina pasilabint su mūsų kaimynais, ir ... pasirodo, kad jie tikrų tikriausi mūsų kaimynai... braliukai latviai Juokėmės iki nukritimo... tiek reikėjo nuvažiuot, kad susitikti Jie irgi šiandiien keliavo Transferegešano keliu, ir mus ne kartą matė... mes juos irgi Pasidalinom savo planais jų pažintinė kelionės dalis ryt turėtų pasibaigti - vakare planavo pasiekt Konstancą ir kelias dienas prie jūros pailsėjus važiuoti namo, o mes... tiesiog atėmėm jiems žadą pasakę, kad važiuosim net į Turkiją... ne, ne į Stambulą, o kur kas toliau Iš tikro, iki to laiko, kol nepasiekėm Turkijos, man ir vis pasirodė, kad mes fantazuojam
...Mūsų kaimynai greit nuėjo ilsėtis, o mes su brangiausiuoju iki pat išnaktų mus supančiais vaizdais ir vynu mėgavomės
6 diena.
...Rytas, mes tik bundam, o mūsų kaimynai jau ateina atsisveikint ir geros kelionės palinkėt Jaučiu, pagalvojo, jei mes tokiais tempais keliausim, tikrai Turkiją kaip savo ausis matysim Na, tegu galvoja ką nori mes juk niekur neskubam
...Liekam vieni kempinge... traukiu fotoaparatą ir bandau užfiksuot mus supantį grožį Aišku, nuotraukos tik mažą dalelę to tikrojo grožio gali atskleisti, bet vis tik tai yra daugiau, nei tai, ką galima pamatyt šio kempingo tinklalapy
http://www.eurocampi...anorama-117107/
arba
http://www_romaniaca...etails/panorama
Papildyta:
...Prasinešu per kempingo rožynus
...Ir prieš akis pamatau... aguonas... Koks grožis Kiek kartų teko matyt nuotraukose aguonų laukus, tiek kartų norėjos ir pačiai realybėj kada nors tą dieviškąjį grožį išvysti Svajonė išsipildė - nors ne laukai, bet ir tie keli aguonų žiedeliai, sielos gelmes tikrai suvirpino
...Laiminga grįžtu prie mūsų laikinųjų namų - kava jau garuoja Akimirką, tokioj puikioj aplinkoj, pasimėgausim kavos aromatu ir keliausim toliau Ši diena taip pat turėtų būt įspūdinga
...Rytas, mes tik bundam, o mūsų kaimynai jau ateina atsisveikint ir geros kelionės palinkėt Jaučiu, pagalvojo, jei mes tokiais tempais keliausim, tikrai Turkiją kaip savo ausis matysim Na, tegu galvoja ką nori mes juk niekur neskubam
...Liekam vieni kempinge... traukiu fotoaparatą ir bandau užfiksuot mus supantį grožį Aišku, nuotraukos tik mažą dalelę to tikrojo grožio gali atskleisti, bet vis tik tai yra daugiau, nei tai, ką galima pamatyt šio kempingo tinklalapy
http://www.eurocampi...anorama-117107/
arba
http://www_romaniaca...etails/panorama
Papildyta:
...Prasinešu per kempingo rožynus
...Ir prieš akis pamatau... aguonas... Koks grožis Kiek kartų teko matyt nuotraukose aguonų laukus, tiek kartų norėjos ir pačiai realybėj kada nors tą dieviškąjį grožį išvysti Svajonė išsipildė - nors ne laukai, bet ir tie keli aguonų žiedeliai, sielos gelmes tikrai suvirpino
...Laiminga grįžtu prie mūsų laikinųjų namų - kava jau garuoja Akimirką, tokioj puikioj aplinkoj, pasimėgausim kavos aromatu ir keliausim toliau Ši diena taip pat turėtų būt įspūdinga
Skverai, labai atsiprašau, kad mano rašymo tempai labai lėti Bandau tęst
..pilnai užtenka tik šaltkrepšio
Aidluka, atsiprasau uz ikyruma... bet kaip jus ta saltkrepsi atsisaldot? Juk jo uztenka tik kokia parai, o prie karsciu dar maziau. Kazkaip nepastebejau kempinguose saldytuvu... kad butu galima kasetes atsaldyti. O keliuojant su mazu vaiku taip svarbu bent sviestuko kosems tureti.
O pasakojimas jusu tiesiog nerealus!
Aidluka, atsiprasau uz ikyruma... bet kaip jus ta saltkrepsi atsisaldot? Juk jo uztenka tik kokia parai, o prie karsciu dar maziau. Kazkaip nepastebejau kempinguose saldytuvu... kad butu galima kasetes atsaldyti. O keliuojant su mazu vaiku taip svarbu bent sviestuko kosems tureti.
O pasakojimas jusu tiesiog nerealus!
Oi laukiam laukiam, mes pipirų laukiam
Noriu į Karpatus...
Įkišiu savo trigrąšį apie maistą. Aidlukos bernužėlis juk didelis jau. Turint mažus vaikučius aišku, kad nėra taip paprasta... Mes imam normalų šaldytuvą va tiem visiems sviestam, pienam ir t.t. Specialiai pirkom kompresorinį, o ne tą, kuris palaiko kažkiek mažesnę temperatūrą, negu aplinkos. Nors 3,5 metų vaikas jau irgi pasiūgėjęs, bet kelionėms dar pakankamai mažiukas...
Noriu į Karpatus...
Įkišiu savo trigrąšį apie maistą. Aidlukos bernužėlis juk didelis jau. Turint mažus vaikučius aišku, kad nėra taip paprasta... Mes imam normalų šaldytuvą va tiem visiems sviestam, pienam ir t.t. Specialiai pirkom kompresorinį, o ne tą, kuris palaiko kažkiek mažesnę temperatūrą, negu aplinkos. Nors 3,5 metų vaikas jau irgi pasiūgėjęs, bet kelionėms dar pakankamai mažiukas...
Aidluka labai grazios foto.
Pas mus Italijoje daug rumunu gyvena, pasakojo, kad pas juos didele bedarbyste ir skurdas..
Is foto tai tikrai biski archaiska salis Lietuvos kaime retai kada pamatysi su arkliu vaziuojant
Pas mus Italijoje daug rumunu gyvena, pasakojo, kad pas juos didele bedarbyste ir skurdas..
Is foto tai tikrai biski archaiska salis Lietuvos kaime retai kada pamatysi su arkliu vaziuojant
Tikrai labai grazios foto ir pasakojimas nuostabus!!!
Mes taip pat siais metais buvom su savo auto Transfagarase, Brane, Brasove ir Sigisuaroj, veliau i Bulgarija prie juros nuskuodem. Ziuriu nuotraukas ir tokia nostalgija.... isimylejau Rumunija ir Karpatus
Mes taip pat siais metais buvom su savo auto Transfagarase, Brane, Brasove ir Sigisuaroj, veliau i Bulgarija prie juros nuskuodem. Ziuriu nuotraukas ir tokia nostalgija.... isimylejau Rumunija ir Karpatus
pas mus visus arklius jau suvalge ))
ikisiu savo trigrashi
O jei rimtai turiu du kaimus ir abiejuose laikomi arkliai, tik lietuviai nemegsta prie kelio gyventi, tad kaimai toliau nuo asfaltuotu keliu randasi, tai mes ju maziau ir matom. O ir mados i miestelius nera su arkliu vaziuot, nes autobusai vaziuoja.. ten man susidare ispudis, kad viesojo transporto mazai.. bet zmones gyvena tikrai neprasciau nei mes..
o maistas ten kainuoja kiek ir pas mus, tad mes viska ten pirkomes vietoje.. nesivezem absoliuciai nieko..
ikisiu savo trigrashi
O jei rimtai turiu du kaimus ir abiejuose laikomi arkliai, tik lietuviai nemegsta prie kelio gyventi, tad kaimai toliau nuo asfaltuotu keliu randasi, tai mes ju maziau ir matom. O ir mados i miestelius nera su arkliu vaziuot, nes autobusai vaziuoja.. ten man susidare ispudis, kad viesojo transporto mazai.. bet zmones gyvena tikrai neprasciau nei mes..
o maistas ten kainuoja kiek ir pas mus, tad mes viska ten pirkomes vietoje.. nesivezem absoliuciai nieko..
Kankinantis laukimas