...Atsisveikinam su Rilos vienuolynu

Norėdama kuo ilgiau pasimėgauti Rilos suteikta energija, be jokio gailesčio išbraukiu iš maršruto viską, ką dar buvau numačius pakeliui aplankyti - šiai kelionei įspūdžių tikrai jau pakaks

...Sofijoj stojam vaikų (ir ne tik vaikų) rojuj - Jumbo prekybos centre

Savo mergytėms priperku kalną lauktuvių, vyras atnaujina turistinį inventorių, o sūnus pasirūpina mokykliniais reikmenim

Na, o dabar jau galim sukti link Serbijos sienos. Paskutiniai vaizdai pamatyti Bulgarijoj sukrečia - paliekam ją paskendusią ugnies liepsnose

Vėjas didžiulis, liepsna plinta žaibišku greičiu, o juodi debesys, vardan to, kad prapliuptų lietumi, tik plaukia pro šalį sukeldami dar didesnį ugnies šėlsmą

Žiauru... stovi priešais siaučiančią liepsną ir pagelbėt niekuo negali

...Eilė mašinų Serbijos muitinėj

Laukiam, kaži kaip čia seksis gal ir šįkart turėsim problemų dėl savo pažymėjimų

Pasirodo, viskas tvarkoj - muitininkas pažvelgęs į mūsų dokumentus, klausiančiu žvilgsniu ištaria - capcarap

Patvirtinam aha, tikrai capcarap

Kai vėliau ir vengrai lygiai taip pat užklausė, negalėjom susitvardyti nenusišypsoję pagaliau ir su vengrais galim laisvai susikalbėti

Super

...Miegot, kaip ir pernai, stojam aikštelėj šalia Nišo

Vyrai prisipučia čiužinį ir akimirksniu ant pievelės nulūžta.. O mane, vėl, kaip ir pernai, kankina nemiga

Paskęstu maloniuose prisiminimuose

Juk būtent čia, lygiai prieš metus, supratau, kad mano svajonė pakeliauti po Turkiją automobiliu yra visai reali

Matydama daugybę turkų grįžtančių iš savo gimtinės į Vokietiją ar Beneliuksą pagalvojau - jei jie gali į Turkijos gilumą nuvažiuoti, kuo mes kitokie

Dabar, žvelgdama į šalia pailsėt sustojusius turkus, pagalvoju jaučiu jūs net nenutuokiat, kad ir mes grįžtam iš Jūsų nuostabiosios Turkijos
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...