QUOTE(linole @ 2013 04 28, 11:39)
Deja, Aidluka, esi labai neteisi kalbėdama apie banko darbuotoją...
Linole, nemanau, kad esu labai neteisi grįžus namo išsiaiškinau - informacijos apie sąskaitos likutį ji man neturėjo teisės suteikti, bet, šiuo atveju, jokios kalbos apie pensijų fondus tikrai neprivalėjo būt
Na, bet koks dabar skirtumas juk nuo klaidų nė vienas žmogus neapsaugotas svarbiausia, kad bent kortelė laiku buvo užblokuota
QUOTE(JM @ 2013 04 28, 14:45)
...Ir aišku juk svarbiausia labai, labai saugotis ir visada būti budriems.Net ir mums rodos laaaabai jau slapta paslėpti brangūs daiktai, rankinės ir dokumentai mašinoje, bet patikėkite vagys dar gudresni ..ir mašiną greitai gali atrakinti ir greitai surasti tuos mūsų gudrumus.Tad visada nešiokimes dokumentus, brangius daiktus, banko korteles ir pinigėlius prie savęs, kad net ir trumpam rodos sustojome apžvalgos aikštelėje nusifotografuoti, bet nepalikime mašinoje, nes tai šansas ilgapirščiams, o jų visur ir nemažai yra.Juk čia jų "darbas", jų "pragyvenimo šaltinis"
Aidluka linkiu šiais metais irgi pakeliauti ir patirti kuo smagesnių įspūdžių
JM, pradėsiu nuo galo - visų pirmiausia dėkui už širdžiai mielus palinkėjimus
Dėl daiktų, gal neaiškiai parašiau, bet tikrai labai retai palieku dokumentus ar pinigus mašinoj, apie degalines net nekalbu
Kas tąkart man užplaukė taip neatsakingai pasielgti, tikrai nelabai galiu suprasti
Kita vertus, šiandien džiaugiamės, kad teko išgyventi tokį nuotykį. Juk dažniausiai išgirdę panašius nutikimus, pagalvojam, kad jau mums tai tikrai niekada neatsitiks... deja... Tikiuos, kad ši, gerai pasibaigusi, likimo pamoka nebepasikartos
Va, skaitau tavo patarimą, visada nešiotis su savim brangius daiktus ir galvoju - kaži ar automobilinėse kelionėse tai įmanoma
Na, dokumentus ar pinigus gal ir nesudėtinga pasiimti su savim, bet mašinoj tikrai lieka daug vertingų daiktų, pvz. kad ir kompas juk tikrai nesitysi jo su savim
Tiesą sakant, po vagystės jaučiaus kaip paranojikė kiekvienam žingsny įžvelgianti grėsmę, bet atminty įstrigo net keli momentai kai rodės, kad mašinoj palikti net dokumentus yra daug saugiau nei paimti su savim
Tarkim, Goynuk kanjonas... Norint plaukti kanjonu, reikia užsivilkti hidrokostiumus, o savo rūbus ir kitus daiktus susidėti į maišelius, kurių, galima sakyti, niekas nesaugo. Mačiau kaip rusai krovė į juos visą savo turtą pinigines, dokumentus, fotikus, kameras ir t.t. Na, ką aš žinau, gal, jei nebūtume patyrę to ką patyrėm, visiškai nebūčiau atkreipus dėmesio į tokį žmonių elgesį, bet dabar... su nuostaba žiūrėjau į juos ir galvojau žmonės, ką jūs darot
Toliau - Kaputas pliažas... Kai ta nelemtoji banga užliejo vos ne visą pliažą, mano nuostolis paskandintas fotoaparatas buvo pati skaudžiausia netektis tik man asmeniškai (mano vyrukai iš pradžių net šaipės, ko bliaunu - dėl prarastų pasų nė ašaros neišspaudžiau, o čia, kaip mažas vaikas, dūdas dėl menkniekio paleidau)
Na, ir iš tikro, matant tai, ko neteko kiti poilsiautojai, tikriausiai tai buvo pats menkiausias nuostolis
Žmonės graibė iš vandens ir rankines, ir dokumentus, ir automobilių raktelius, o kiti net nespėjo sureguoti, kaip jų turtą tiesiog pasiglemžė šėlstanti jūra
Na, ir Saklikento tarpeklis... Iki galo nėjom vien todėl, kad nešėmės dokumentus... O tie laikinieji grįžimo namo dokumentai,atspausdinti ant plonyčio popieriuko, nors ir įdėti į nuo drėgmės apsaugantį maišelį, tikrai saugiai neatrodė
Gal dabar, iš šalies žiūrint, ir perdėtas atrodo tas mūsų atsargumas, bet, kai esi nudegęs, visai kitaip vertini net ir elementariausią situaciją
Iš tikro, negali žmogus žinot, kur bėda tyko o ir gamta kartais gali daugiau žalos padaryti nei negero žmogaus poelgiai
Papildyta:
QUOTE(JM @ 2013 04 28, 14:45)
Dar mano manymu labai gerai turėti grynųjų, kurie irgi yra pramėtyti per kelias vietas, kurie yra neliečiami ir tokioms nelaimėms nutikus būtų galima išsitraukti.Nes vien tik pinigėliais kortelėje tikrai nesikliaučiau.Ne tik dėl vagysčių, bet ir dėl techninių kliūčių, kurie karts nuo karto nutinka, kai negali žmogus atsiskaityti kortele
Kažko nelabai norisi tikėti, kad kas nors keliauja be grynųjų arba pinigus turėdamas tik vienoje kortelėje
Beje, jei jau kalbam apie pinigus, manau, kad kelionėse būtina turėti ir kreditinę kortelę, nes tikrai ne kartą yra pasitaikę situacijų, kai, pvz. už mašinos stovėjimą, nebuvo galima atsiskaityti nei debetine, nei grynaisiais
Čia kalbu ne apie Turkiją - Turkijoj visur kuo puikiausiai tiko ir grynieji, ir paprastos debetinės kortelės
QUOTE(domisodo @ 2013 05 01, 00:14)
Labai ačiū Aidlukai už įdomų, informatyvų ir nuoširdų pasakojimą. Iki šiol galvojau, kad į Turkiją niekas nevažiuoja savo auto. Be to, įsivaizdavau, kad Turkijoj gali įvairūs prekeiviai priekabiaut, ką teko patirt Egipte.
Domisodo, dėkui - smagu, kad mūsų kelionė patiko
Man rodos, su prekeivių įkyrumu galima susidurti tik važiuojant į ekskursijas - ar tik nėra taip, kad ekskursijas atvežantys gidai gauna iš parduotuvių ar fabrikų šeimininkų atlygį už tai, kad pristatė turistus į vieną ar kitą ala lankytiną vietą
Kažkaip prieš akis dabar stovi keramikos parduotuvės šeimininkas Kapadokijoj
Aiškiai matėsi, kad jis laukia turistus atvežančio autobuso, bet pamatęs mus, tris vienišus turistus, pats mielai surengė individualią ekskursiją - aprodė ir visus suvenyrus, ir jų dirbtuves
Bet tikrai iš jo pusės nejautėm jokio spaudimo ką nors pirkti - pirkom tik dėlto, kad patys norėjom
Pst. Džiaugiuos, dėl Jūsų kelionės į Rumuniją ir Bulgariją pati labai norėčiau dar kartelį ten sugrįžti - tiek visokio grožio liko dar nepamatyta
Beje, parodysiu dar vieną nuostabią Bulgarijos vietelę
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...