...Iki šiol sau priekaištauju už visišką savo žioplumą ir išsiblaškymą, bet, patikėkit, tikrai nesam mes vieninteliai, kuriems nutiko panaši istorija
Iki patenkant į ambasadą, tikrai maniau, kad tik aš esu glušumo įsikūnijimas, tiesiog numetęs patį paprasčiausią jauką vagišiams
Pasirodo nė velnio... Panašios istorijos (bent Turkijoj, bet, manau, ne tik Turkijoj) nutinka vos ne kiekvieną savaitę, tik mūsų tautiečiai... linkę jas nutylėti ir grįžę iš kelionių dalintis tik gražiais prisiminimais (arba visai nelinkę dalintis jokiais prisiminimais)
O aš, nors ir išgirdau nemažai priekaištų iš savo pažįstamų už savo atvirumą, nemoku ir nenoriu nutylėti ir savo negerosios patirties
Aišku, suprantu, kad šįkart savo pasaką sugadinau tais pipirais be jų ji tikrai būtų kur kas gražesnė, bet ar verta veidmainiauti
Nors dažniausiai mokomės tik iš savo klaidų, bet, manau, ir svetimos klaidos gali priversti susimąstyti ir neleisti kelionėse visiškai atsipalaiduoti
Negali žinot, kurioj vietelėj, ta negeroji akelė stebi ir bando pasinaudoti mūsų atsipalaidavimu
Kaip visiems sakiau, taip ir toliau sakysiu - Turkija šioj istorijoj tikrai visiškai ne prie ko - kas liečia būtent mus, anksčiau ar vėliau, tai turėjo nutikti
Ir visiškai nesvarbu kurioj šaly - juk tikrai ne pirmas kartas, kai palikau atidarytą langą
Nors, kita vertus, gal šiandien galėčiau ir pasidžiaugti - ta mūsų nesėkmė nebuvo kažkuo ypatinga prieš mus ambasadoj pabuvojusiai jaunai porelei iš Kauno nepasisekė kur kas labiau
Sugalvojo jie mašinoj pačiam Stambule pamiegot - kaip tik tuo metu vyko kažkokios varžybos (įtariu krepšinio, nes kažkaip užsifiksavo Galatasarajaus pavadinimas), kažkas prakišo, įtūžę sirgaliai sugalvojo riaušes suorganizuot, beisbolo lazda išdaužė mūsų lietuviukų langą, pavogė visus vyriškio dokumentus ir pinigus
Na, ką aš žinau - po savos istorijos tik ir galvojau, kaip pakoreguoti maršrutą, kad bent dalį savo svajonių galėtume įgyvendinti, o anie nešė kudašių iš Turkijos net neatsigręždami
Kaži kas geriau, ar visiškai atsisakyti savo svajonių, ar, su nedidelėm korekcijom, vis dėlto jas įgyvendinti
Mes pasirinkom antrąjį variantą ir iki šiol tuo atsidžiaugti negalim... Turkija tikrai nuostabi
Mažutės nesėkmės (nors šįkart jų tikrai buvo nemažai) mūsų tikrai neišgąsdino jei tik bus galimybė, grįšim į šią pasakišką šalį - sužavėjo, užbūrė ta Turkija mus iki negalėjimo
O mūsų ambasados patarėjui Damyrui tikrai visą gyvenimą liksiu skolinga ne tik už labai šiltą priėmimą, bet ir už pagalbą padedant "praplauti" mano brangiausiojo smegenis
Gi buvo mano saulė, užmiršęs visus savo pažadus, pasidavęs silpnumo akimirkai, ir pareiškęs norą, kad nelabai benori Turkijoj pasilikti
Džiaugiuos, kad reikiamu laiku, reikiamoj vietoj atsirado žmogus, kuris atvedė jį į "doros" kelią - kaži, ar po maniškių čiūdų, jis bebūtų manim patikėjęs
O šiandien džaugiuos, kad vieno negero žmogaus negražus poelgis suteikė galimybę pažinti ne tik begalę nuostabių žmonių, bet ir pamatyti eiliniams turistams nematomą Turkijos pusę
Aišku, pakartot šio "nuotykio" tikrai jokiu būdu nenorėtume - užteks ir vieno karto
Tik laikas parodys, ar iš savo kvailų klaidų nors šiek tiek pasimokėm...
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...