...Vyrukai, nebežinodami kaip mane nuramint, pažada važiuot iki artimiausio miesto ieškot fotoprekių parduotuvės ir nupirkt man fotiką... Šiek tiek nurimstu - suprantu, kad tokio, kokį turėjau tikrai negausiu, bet šią akimirką tiks belekoks svarbu, kad tik veiktų
Esam šalia Kalkano nors jis ir mažutis, bandykim ir čia laimės paieškot... Pasivaikščiojam jaukiom Kalkano senamiesčio gatvelėm, bet ko ieškom, deja, nerandam. Kągi, belieka judėk iki Fetijos... Staiga, Kalkano pakrašty, pamatau parduotuvės iškabą...Elektroniks
Šaukiu vyrui stot... Na, vidury gatvės tikrai nesustosim, belieka išvažiuot iš miestelio, o tada apsisukus grįžt į mano pamatytą parduotuvę
...Grįžtam, stovim sankryžoj priešais mano minėta parduotuvė, staiga kažkas trakšt brakšt ir ...sankaba nebeišsimina
Na ką, bėdos po vieną juk nevaikšto negana to, kad fotiko neturiu, tai dar ir mašina sugest sugebėjo
Tuoj prie mūsų, iš savo mašinų, pribėga keli vyrukai, padeda nustumt mašiną nuo kelio. Kol maniškiai galvoja ką daryt, aš lekiu į parduotuvę... Nors parduotuvė gana didelė, deja, ir čia fotikų nerasta
Nusiminus išeinu lauk... žiūriu mano vyrukai pareina iš šalia esančios autoplovyklos su kažkokiu vyruku
Pasirodo, mano brangusis jau ir mašinos gedimą nusistatė trūko sankabos šlangutė... Bereikia autoservisą susirast, kur ją pakeist galėtų
Šiek tiek neramina tai, kad veiksmas vyksta pavakary jau beveik 17 val., kaži ar šiandien koks autoservisas mus dar priims
Autoplovykloj sutiktas vyrukas bando padėt skambina savo draugams ir tariasi dėl mūsų priėmimo... Kadangi pats nelabai kalba angliškai, duoda ragelį mūsų sūneliui moteriškas balsas kitoj ragelio pusėj primygtinai siūlo važiuot iki Fetijos, bet mes juk negalim mes nepajudam iš vietos
Ji šiek tiek pagalvoja ir sako - ok, bandysim spręst problemą vietoj palaukit 10 min. - tuoj suieškosim meistrą vietiniam autoservise
Ir išties, nepraeina nė 10 minučių, apvažiuoja meistriukas (visiškai nė žodžio nesuprantantis angliškai), apžiūri mašiną su savo telefoninės kolegės pagalba, patvirtina mano vyro nustatytą mašinos diagnozę ir išvažiuoja atsivežt šlangučių
Būtumėt matę, kokią krūvą, jų atsivežė... aišku, jų tarpe ir mums tinkanti atsirado
Dar kelios minutės ir mūsų mašiniukas vėl kuo puikiausiai važiuoja
Na, respect, lenkiu galvą ir sužavėta esu Turkijos meistriukais
Super kaži ar kitoj šaly, tiesiog gatvėj, būtume buvę taip operatyviai patvarkyti...juk nuo gedimo nespėjo net valanda praeit
Susimokam, atsisveikinam su savo šauniaisiais gelbėtojais ir važiuojam toliau...
Papildyta:...Vyras, dar pasidžiaugia, kad aš pastebėjau tą parduotuvę ir prašiau sugrįžt kaži kaip būtų reikėję suktis iš susidariusios padėties, jei sugedę būtume kur nors užmiesty
Ech, net šiurpas nukrato... Kaip gerai, kad likimo Angelas dar visiškai mūsų neapleidžia, o tik išbandymus karts nuo karto pasiunčia
Viliamės, kad šis išbandymas jau paskutinis per mūsų kelionę bus
Ai, dar brangusis manęs paklausia: ar spėjai suvokt, kad mašina ką tik buvo sugedus
Na, atsakau - nelabai, aš dar fotiko neturiu
Nežinau, kaip tie durni žodžiai man išsprūdo, ale juokės maniškiai susiriesdami dar ilgai iš mano blondiniškumo... matai, kad mašina nevažiuoja visiškai ne problema, problema, kad nėra kuo tos mašinos nufotkint
Ką ir besakyt, anekdotus gyvenimas sukuria
...Važiuojam toliau, vyras pamato posukį į Xanthos, gal sukam
Na, nesukam tikrai nesukam nėr ko juoktis iš manęs, bet fotiko aš vis dar neturiu... važiuokim greičiau į Fetiją
Fetijoj randam didžiulį Kipa (ala mūsų Maxima tik nesulyginamai didesnį) prekybcentrį. Aš, ištikimoji Sony gerbėja, gaunu mažutį Sony DSC W620 fotoaparatą, prisiperkam visokių skanumynų ir važiuojam į Olu Denizą ten šiąnakt nakvosim
...Įsikuriam kempinge, palieku fotoaparatą krautis, o patys keliaujam į miestelį
Maudomės dieviškoj žydrojoj lagunoj, vyrukai, norėdami nuramint mano nervus, sugalvoja išvaduot šįvakar mane nuo maisto gamybos ir pasiūlo nueit į kavinukę paskanaut kebabų bei išgert Efesiuko
Vakaras nuostabus, alus apsvaigina, tik man niekaip nepraeina liūdesys - labai trūksta galimybės pažvelgt į pasaulį per objektyvo akutę
Ech, geriau nebeerzinsiu savo vyrukų keliaukim ilsėtis... diena šiandien buvo gana sudėtinga... ne kasdien tenka pabuvot ir ROJUI, ir PRAGARE
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...