QUOTE(1aviada @ 2012 10 03, 18:41)
Neteko girdėti, kad kas taip darytų. Kai mano dukra buvo mažesnė, prašydavo, kad leisčiau pataisyti mano mokinių sąsiuvinius. Tai kartais matematikos veiksmus leisdavau taisyti, bet ir tai paskui viską pati peržiūrėdavau.
Aš taip pat leisdavau vaikams pabūti mokytojais, bet tik matematikos. Žinoma tiems, kurie nori, kurie greičiausiai atliko užduotis per pamoką arba gerai mokosi, dailiai rašo. Jiems leisdavau taisyti su žaliu šratinuku (pati aš taisau su raudonu). Ištaisę pasirašydavo, kad taisė, sakykim, Marija. Tas vaikas dar parašydavo ir pagyrimą arba žodį Pasistenk. Leisdavau į sąsiuvinį įklijuoti lipduką. Tačiau jie ne visiškai patys taiso sąsiuvinius, o paduodu vieną ištaisytą. Jie lygina draugų darbus, raštą ir vertina. Patikrindavau ir naujuosius matematikos mokytojus: šalia, jei nepastebėjo, praleido klaidą - ištaisydavau raudonai. Taip labiau atkreipia dėmesį ir į savo darbą. Tai darydavau nedažnai, bet vaikams labai patikdavo ir laukdavo, kada leisiu pabūti matematikos mokytojais. Iš esmės, tai čia panašus variantas, kai vaikai pasikeičia sąsiuviniais, kai įvertina suolo draugą ir taiso žiūrėdami į lentą.