Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(pusele30 @ 2012 10 01, 14:46)
Mergaitės, pasidalinkit patirtimi, kaip jūs taisot diktantus? Antrokams ir trečiokams aš liepiu nurašyt tuos sakinius, kur buvo klaidos, o ketvirtokams - parašyti taisyklę ir pavyzdžių. Bet dabar tokie silpni ketvirtokai, kad džiaugiuosi, kad tik perrašytų teisingai g.gif  g.gif

Sveikutės,
na mane taip pat šis klausimas neramina.
Gal dėl to šiais metais tik vieną ir teparašėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 30, 13:53)

Papildyta:

Ar jau pradėjai rašyti su pirmokais diktantus? Šią savaitę rašiau pirmąjį- iš išmoktų raidžių žodžius.
[/url]

O kai rasote diktantus, rodai jiems raideles ar jau patys sugeba parasyti nepasiziureje? Nes maniskiai tai dar dauguma pakelia akis i kabanti plakata su raidemis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pusele30 @ 2012 10 01, 15:46)
Mergaitės, pasidalinkit patirtimi, kaip jūs taisot diktantus? Antrokams ir trečiokams aš liepiu nurašyt tuos sakinius, kur buvo klaidos, o ketvirtokams - parašyti taisyklę ir pavyzdžių. Bet dabar tokie silpni ketvirtokai, kad džiaugiuosi, kad tik perrašytų teisingai g.gif  g.gif

Mes irgi taip taisom, tik pavyzdžių nerašo. Tik taisyklę. Reikia padėt, daug laiko užima, kaip su nauda g.gif , gal kaip kam.
Atsakyti
QUOTE(elimak7 @ 2012 10 01, 16:08)
O kai rasote diktantus, rodai jiems raideles ar jau patys sugeba parasyti nepasiziureje? Nes maniskiai tai dar dauguma pakelia akis i kabanti plakata su raidemis  ax.gif

Aš šiandien pabandžiau parašyti, tai palikau lentoje raideles. Džiaugiuosi, kad bent jau atskiria kur kuri ir teisingai parašo doh.gif , nes buvo pora mergaičių, kurioms vienodai rodo - viena rašė spausdintines (jei didžioji, tai didelę, jei mažoji, tai mažą), kita verkė visą laiką, kad nežino, ką rašyti ir parašė bele ką doh.gif . Visi kiti normaliai ax.gif . Vėliau jau neberodysiu raidžių, čia tik pradžioj, kol įsibėgėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 01 spalio 2012 - 15:12
QUOTE(elimak7 @ 2012 10 01, 16:08)
O kai rasote diktantus, rodai jiems raideles ar jau patys sugeba parasyti nepasiziureje? Nes maniskiai tai dar dauguma pakelia akis i kabanti plakata su raidemis  ax.gif

Patys kuo puikiausiai parašė. thumbup.gif Plakatą tik šiandien pasikabinau mirksiukas.gif
Tik žodžius sekėsi sunkiau: keli atskiromis raidėmis rašė, keli- per tris eilutes, o buvo ir tokių-kurie iš viso nieko neparašė.

Pasidalinsiu raidžių mokymo plakato idėja. Jį sukūrė mūsų mokyklos logopedė. Plakate raidės surašytos ne abėcėline, o raidžių mokymosi tvarka. Išsikarpius spalvotus kvadratėlius yra uždengiamos visos raidės.Kai mokomasi naują raidę, kvadračiukas su pasislėpusia raide atidengiamas. Vaikams labai patinka laukti naujos raidės ir vis paskaičiuoti išmoktas raideles. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(b.s @ 2012 09 30, 20:16)
Rityte, tu tikras lobis  thumbup.gif Ačiū user posted image

Pritariu 100%. Ritytės skaidrės superinės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 01 spalio 2012 - 15:21
QUOTE(pirmokiukė @ 2012 09 30, 21:12)
thumbup.gif ir aš taip pat, pas mano antrokus pasidarė problema su braukymais - neišėjo - šast ir nubraukė  doh.gif arba užspalvino  g.gif Tai po truputėlį bandom išgyvendinti šitą reikalą  mirksiukas.gif

Mano pirmokai dar nemoka nebraukti, tai mano klasėj pasidarė populiaru neteisingą raidę ar skaičių trinti pirštu tol, kol atsiranda skylė doh.gif O kai rašo kitoj lapo pusėj, jau reiškia nepasitenkinimą, kad negali skylės vietoj parašyt raidės biggrin.gif

QUOTE(ninkute @ 2012 09 30, 22:51)
Kokiu būdu bandote išgyvendinti? Ar leidžiate naudotis vadinamais trinikliais?

Niekada jokioj klasėj neleidžiu. Tegul mokosi gražiai ir tvarkingai ištaisyti.

QUOTE(elimak7 @ 2012 10 01, 17:08)

Manau kabančios raidės nepamaišys. Šaunu, jei sugebės atsirinkti ir parašyti teisingai mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal turit kas,,Pupos " testus 2 klasei ? ax.gif

Papildyta:
Aplikavom ąsočius su antrokais. Visai neblogi gavosi. Margumynas ... raštų...
Nusiunčiau į paštą.
Atsakyti
[quote=domassss,2012 10 01, 16:02]
Gal turit kas,,Pupos " testus 2 klasei ? ax.gif
Papildyta:

4u.gif Sveikutės, turiu bet mokykloj, jei iki rytojaus nedega - nuskanuosiu mirksiukas.gif

trinikliais neleidžiu naudotis, mokomės jau antrus metus doh.gif gražiai ištaisyti vienu brūkšniu, aišku dalis labai jau stengiasi ir baisiai pergyvena jei pabrauko lotuliukas.gif Bet štai kita dalis neima į galvą, todėl dažniausiai liepiu perrašyti - tinginys darbą dirba du kartus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokiukė: 01 spalio 2012 - 16:13
QUOTE(domassss @ 2012 10 01, 17:02)
Gal turit kas,,Pupos " testus 2 klasei ?    ax.gif

Turiu testus, siunčiu.
Atsakyti
QUOTE(auglina @ 2012 09 30, 10:17)

QUOTE(b.s @ 2012 09 30, 11:18)

QUOTE(lutute1 @ 2012 09 30, 11:56)

QUOTE(rityte @ 2012 09 30, 12:26)

QUOTE(studija @ 2012 09 30, 12:53)

QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 30, 14:41)

QUOTE(zuzanele @ 2012 09 30, 15:26)

QUOTE(R.@usra @ 2012 09 30, 15:59)

QUOTE(NOKIA @ 2012 09 30, 16:04)

Ačiū dideliausias už sveikinimus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gimtadienio savaitė buvo žiauriai užimta, su kolege rašėm didžiulį europinį projektą, tada anytai ruošiau aštuoniasdešimtmetį, tai niekaip negalėjau pasisvečiuot pas jus. Tik šiandien perskaičiau tiek daug gražių žodžių man. Man jų labai reikėjo!!!!!!!!!!!!!!!!Labai labai ačiū. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ir, anot studijos, toliau stengsiuos kuo įtikinamiau meluot lotuliukas.gif mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Oho kiek čia aš pricitavau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agė-melagė: 01 spalio 2012 - 17:07
QUOTE(pusele30 @ 2012 10 01, 13:46)

Silpniems ištaisau ir liepiu perrašyti; kt. grupei - pabraukiu klaidingus žodžius ir patys taiso; o stipresniems tik paraštės eilutėje pažymiu brūkšnelį, kad matytų, kurioje eilutėje ieškoti klaidingai parašyto žodžio. Tada taiso. Sekasi pakankamai neblogai. Neliepiu paaiškinti jokių taisyklių, nes laikas spaudžia.
Atsakyti
age-melage, su praėjusiu gimtadieniu 4u.gif padūkėliškų metų tau.

Papildyta:
Darbeliams nuoroda pašte, žvilgterėkit, gal patiks mirksiukas.gif
Atsakyti